thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Altılı Masa İl Başkanları: “4-0 Yapacağız”
Tarih: 12-08-2022 06:07:08 Güncelleme: 12-08-2022 06:19:08 + -


6’lı Masa’nın Çanakkale’deki temsilcilerinin İl Başkanları DEVA Partisi İl Başkanlığı organizasyonunda bir araya geldi. Siyasi çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten 6 siyasi partinin il başkanı gerçekleşecek seçimlerde zafer kazanacaklarını iddia ettiler. Yapılacak ilk seçimde Çanakkale’de milletvekili dağılımının 4-0 çıkacağını iddia ettiler. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın 2018’deki kehanetinin bu kez tutmayacağını belirten Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer “Bülen


Altılı Masa İl Başkanları: “4-0 Yapacağız”

Altılı Masa’nın Çanakkale’deki temsilcilerinin İl Başkanları DEVA Partisi İl Başkanlığı organizasyonunda bir araya geldi. Siyasi çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten 6 siyasi partinin il başkanı gerçekleşecek seçimlerde zafer kazanacaklarını iddia ettiler. Yapılacak ilk seçimde Çanakkale’de milletvekili dağılımının 4-0 çıkacağını iddia ettiler. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın 2018’deki kehanetinin bu kez tutmayacağını belirten Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer “Bülent Turan Çanakkale’de hezimete uğrayacak” iddiasında bulundu.

 

Çanakkale’de bir araya gelen CHP, Deva Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları güncel ve yerel siyasete yönelik açıklamalarda bulundular. DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, Çanakkale’de Altılı Masa olarak ortak çalışma yürüttüklerini ve yapılan çalışmaların meyvelerini seçimde toplayacaklarını belirtti. İl Başkanı Berkan Karaca yaptığı açıklamada; “Altılı Masa olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarını birlikte yürütüyoruz. Ülkemize artık bu Tek Adam Rejiminin fayda getirmediğini düşünerek ortak hareket ediyoruz. Sandık güvenliği, ortak Cumhurbaşkanı adayı belirleyerek büyük bir zafer kazanmak için çalışıyoruz. Ekonomi, sağlık, adalet gibi tematik alanları birlikte yürütüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“İKTİDAR ŞU ANDA ÇOK ZOR DURUMDA”

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Türk halkının iktidarın uyguladığı siyaset nedeniyle ikiye bölündüğüne dikkat çekerek; Bizler il başkanları olarak sık sık bir araya geliyoruz. Tek Adam Rejimini yıkarak ülkemizi Güçlendirilmiş Parlamenter sistemini getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu kutuplaştırıcı siyasetten artık vatandaşlarımızda bıkmış durumda. Toplumu ikiye bölen bu iktidar, kendi içlerinde seçimler sonrasında yapılması gereken ittifakları seçim öncesi yapılmasını kural haline getirdiler. Biz halkımızın sesi olmak için hep sahalardayız. Şuanda iktidar çok zor durumda. Özellikle Cumhurbaşkanının peşinden koşan il Valileri, ilçe kaymakamları bile siyasetin malzemesi olmuş durumdalar.  Devletin kadroları siyasallaşmışsa, devlet parti devleti olmuşsa valilerde, kaymakamlarda siyasi olurlar. Çanakkale Valimizi de hassas davranmaya davet ediyorum. Çanakkale özgürlüklerine düşkün, gençlerin yaşadığı ve toplumsal duyarlılığı olan bir kenttir. Kendilerini biraz daha dikkatli olmaya, topluma saygılı olmaya ve işini yapmaya davet ediyorum. Siyasi partinin il başkanı gibi davranmamalarını öneriyorum. Millet ittifakının paydaşları olarak ne yaptığımızın farkındayız. Her parti kendi bünyesinde ayrıca faaliyet yürütüyor. Cumhurbaşkanı adayını 6’lı masa belirleyecektir, sonrasındaki hedefimiz 400 milletvekiline ulaşmaktır. Her ilde nasıl maksimum oyla en çok milletvekili çıkartırız düşüncesi ile genel merkezlerimizin de bilgisi ile ortak çalışma yürütüyoruz” dedi.

“6’LI MASAYA NİFAK TOHUMU EKEMEYECEKLER”

Ülke her ne kadar ikiye bölünmüş olsa da hem Çanakkale’de hem de Türkiye genelinde 6’lı Masanın bir bütün olarak hareket ettiğini ve hedeflerinin Tek Adam Rejimini yıkmak olduğunun altını çizen Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer; “Altılı masa seçim ittifakı değil; Türkiye birlikteliğidir. Elbette bu masaya nifak tohumları ekmek isteyenler olacaktır. Genel merkezler ve iller düzeyinde çalışmalarımız devam etmektedir. 6’lı masanın altında 7’nci bileşenleri arayanlarda hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Gelecek Partisi özelinde bu yaz son yaz düşüncesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerçekten bu yaz mevsimi son yaz özelliği taşımaktadır; ya çok güzel geçecek ya da bundan sonra hep kara kış şeklinde geçecektir. Fitne fesat sokmaya çalışanlara karşı da hazırlıklıyız. İl düzeyinde gerçekten çok iyi çalışmalar yürütüyoruz. Seçimleri Çanakkale’de ve Türkiye genelinde kazanacağız. Seçimler sonrasında ise; adalet, hukuk, eğitim ve sağlık gibi konularda komisyonlar çalışıyorlar. Ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız” dedi.

 

“TOPLUMU BÖLMEYE, AYRIŞTIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”

Saadet Partisi Çanakkale İl Başkanı Şener Yüzer ise yaptığı konuşmada; “Şuanda ülkemizin gerek iç gerekse uluslar arası problemleri karşısında çok ince bir noktada yürüyoruz. Seçimlerde siyasi partiler rakip olabilirler ama milleti ikiye bölmeye, ayrıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda herkesin aklını başına alması lazım. Yarın ne olacağı belli değil; bölgemizde uluslar arası olarak büyük sıkıntılar var. Bu sorunları aşabilmek için; belki siyaseten farklı anlayışlara sahibiz ama tabanda halkımız bir arada, kardeşlik duyguları içerisinde hareket etmekte olduğu unutulmamalıdır” dedi.

 

“TEK ADAM REJİMİNİ KALDIRANA KADAR..”

Ülkenin içinde bulunduğu sorunların 2018 yılından bu yana artarak devam ettiğini, Tek Adam Rejimi ile ülkenin yönetilemez hale geldiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar; “6 ayrı partinin ortak hedefi Parlamenter sisteme ülkemizi geçirmektir. Sistem değiştiğinde her parti kendi görüşleri doğrultusunda yer alacaktır. Millet ittifakı olarak Tek Adam Rejimini kaldırıp Parlamenter sistemi getirene kadar ortak hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“AKP İKTİDARI ÜLKENİN NÜFUS YAPISINI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan ise yaptığı konuşmada ülkedeki mülteci sorununa dikkat çekti. Babacan; “Siyasi partiler bilindiği gibi; halkın refah ve mutluluğunu sağlamak için görevlendirilmiş anayasal kuruluşlardır. Halkımıza hizmet etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten AKP iktidarı Türkiye cumhuriyetinin çöküşüne sebep olacak kararlara imza atmıştır. Sınırlarımız kevgire dönmüştür. İstanbul’da metroya bindiğinizde Türkiye’de yaşadığınıza inanamıyorsunuz. Karşınızdaki insan topluluğunun çoğunluğunu Afrikalı, Arap ülkelerinden gelen kişiler oluşturuyor. AKP İktidarı Türkiye Cumhuriyetinin nüfus yapısını değiştirmeye çalışıyor; sınırlarımızda güvenliği sağlayamıyor. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayamıyor. Dolayısıyla bu iktidarın bizlerinde beraber hareket ederek iktidardan seçimler yoluyla gitmesini sağlamamız gerekiyor. 6 siyasi parti olarak hiçbir görüş ayrılığımız yok. Çanakkale ve ülkemize hizmet için hazırız” dedi.

 

BÜLENT TURAN KEHANETİ TUTACAK MI?

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Altılı Masa’nın il başkanları gerçekleşecek seçimlerde TBMM’de hedeflerinin 400 milletvekili olduğunu ve bunu başaracaklarını söylediler. İl başkanları Altılı Masa’nın ortak adayının da Türkiye Cumhuriyetinin sonraki cumhurbaşkanı olacağını söylediler.

 

Anketlerde AK Partinin oylarında düşüş olduğu ancak AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Çanakkale’de seçimlerde yine iki vekil çıkartacakları iddiasına yanıt veren; CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, İYİ Parti İl Başkan Selahattin Yıldızlar, Saadet Partisi İl Başkanı Şener Yüzer, Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan, Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer sırasıyla yanıt verdiler.

 

“ÇANAKKALE’DE İKİ KEZ 4-0 OLDU.. BİR KEZ DAHA OLACAK”

Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan Çanakkale’nin seçim tarihine dikkat çekerek; “Çanakkale’de uzun yıllardır siyasi tarihi yakından takip ediyorum. Çanakkale’de Anavatan partisi 4-0 yapmıştır, bir de Doğruyol Partisi 4-0 yapmıştır. Çanakkale seçmeni aydın insanların yaşadığı bir kenttir; ülkenin kötü yönetildiğini gördüğünü için AKP’ye bir tane bile milletvekili vermeyecektir. Seçmen şuanda ekonomisine odaklanmış durumda. Seçmen şuanda ekonomik durumdan sonra derece şikâyetçidir; tecrübelerime göre yine ekonomiye göre oy tercihini verecektir. Lâpseki’de şeftali üreticisi 1 kilo ürününü 1 TL’ye satamaz hale gelmiş; bir tane bile oy vermem artık diyor” dedi.

 

YILDIZLAR “BİRİNCİ OLAN 2’NCİ VEKİLİ ALIR”

Selahattin Yıldızlar ise seçim sonuçlarına yönelik yaptığı açıklamada; “Çanakkale’de şuanda 1-1-1 şeklinde bir dağılım öngörüyoruz. Birinci olacak parti 2’nci vekili de çıkartacaktır. Şuanda CHP, İYİ Parti ve AK Parti birer vekil çıkartabilecek gibi görünüyor. Hangi parti birinci olursa; büyük ihtimalle diğer vekilde o partiden olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“4-0’IN PEŞİNDEYİZ..”

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ise Çanakkaleli seçmenlerin son derece duyarlı olduğuna dikkat çekerek; “Çanakkale sosyal demokrat bir kenttir. Çanakkale nüfusunun yüzde 40’ı merkezde ve merkeze yakın yaşıyor. Şunu çok net olarak görüyoruz ki; biraz daha özgürlüğüne düşkün, biraz daha barış içerisinde yaşamaya devam etmek istiyorlar. Birbirleri ile oldukça fazla şekilde etkileşimde olan insanlarımız var. Çanakkaleliler sosyalleşmeyi çok iyi bilir; kapılı kapılar arkasında siyaset yapmak yerine sosyalleşerek siyaset yaparlar. Bizim yaptığımı çalışmalarda CHP Çanakkale’de birinci parti durumundayız. Kırsal kesimde ise en önemli konu yoksulluktur; kime gitsek konuşmaya karşımıza çıkan yoksulluk. Kırsal kesimde kime temas etsek yoksulluğun 6’lı masa ile çözülebileceğini dile çiftçimiz var, işçimiz var. Çok ciddi bir farkla Cumhurbaşkanlığını kazanacağız. Biz birinci parti olduğumuz iddia ediyoruz. 6’lı masa olarak çalışmalarımızı doğru yönetebilirsek; geçmişte Anavatan ve Doğruyol partileri gibi 4 – 0 yapabiliriz. Seçmenimiz değişimi her zaman hazır. Seçmen akıllı davranmayı, tercihlerini doğru yapmayı biliyor. Buna güvenerek; AK Partinin Çanakkale’de 0 çekeceğine inanıyorum. 6’lı masa olarak baktığımızda ise; 2-1-1 şeklinde dağılacağını yüksek görüyorum. Ancak AK Partinin devlet kadroları; kaymakamlar ve Vali ile birlikte çalıştığını düşünürsek bir ihtimal 1 vekil çıkartabilirler. Biz 4-0’ın peşindeyiz” dedi.

“AKPLİLER KENDİ VEKİL SAYILARININ 1’E DÜŞTÜĞÜNÜ BİLİYORLAR”

Anket sonuçlarının aldatıcı olduğunu, hem Çanakkale’de hem de ülke genelinde kararsız seçmenin çok daha fazla olduğuna dikkat çeken DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca; “Anket çalışmaları genellikle telefonla yapılan ve mecliste grubu olan partiler sorularak yapıldığından sağlıklı bulmuyorum. Biz saha da ve dokunarak siyaset yapmayı tercih ediyoruz. Bizler sahada çok kararsız seçmen olduğunu, apolitik davranan bir seçmen gurubu görüyoruz. Anket firmaları yüzde 20 kararsız seçmen diyor ama ben çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Yüzde 50’den fazla bir seçmen grubunun seçim sathında karar vereceklerdir. DEVA Partisi olarak iddialı bir partiyiz; Türkiye’nin 81 ilinde örgütlenen bir partiyiz; ilk seçimde çok büyük sürprizler olacağını düşünüyorum. AK Parti için birkaç ay önce yüzde 20’yi geçemeyeceğini ifade etmiştim. Ekonomik şartlar bu şekilde devam ederse 1 tane vekil çıkartamayacaklarını düşünüyorum. Hatta kendilerinden duyduğumuz şeyler var; kendi vekil sayılarının 1’e düştüğünü belirtiyorlar. DEVA Partisi olarak AK Partiden kaçacak olan oyların çoğunluğunun DEVA Partisine geleceğine inanıyorum. Ali Babacan faktörünün çok önemli olduğunu düşünüyoruz; partimizin her alanda ciddi çalışmaları var. Seçmenimiz bunu görüyor ve sandık önüne geldiğinde gereğini yapacaklarına inanıyorum” dedi.

 

“BÜLENT TURAN ÇANAKKALE’DE HEZİMETE UĞRAYACAK”

AK Partili Bülent Turan’ın 2018 yılındaki kehanetinin doğru çıktığını, ancak bu sefer ki kehanetinin doğru çıkmayacağını belirten Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer; “Bülent bey son derece deneyimli bir siyasetçi. Siyasetçi olarak iddialı olacak tabi ki. Ne diyecek “Bir vekil çıkartabiliyoruz, iki vekil çıkartamıyoruz” mu diyecek. Ancak bu seçim 2018 seçimleri gibi olmayacak. Kendisi 2018’de aynı iddialarda bulunmuş ve dediği olmuştu. Ancak bu seçim çok farklı olacak. İnsanların evinde tencere kaynamıyor; ekonomik koşullar, adalette, sağlıkta, eğitimde, enflasyon da gelinen noktalar ortada. Bu seçimde Bülent Turan hezimete uğrayacak” dedi.

 

“ÜÇ GENEL BAŞKAN YARDIMCISINI DA MECLİSE ÇIKARTACAĞIZ”

Gelecek, CHP ve İYİ Parti genel başkan yardımcılarının Çanakkaleli olduğunu hatırlatan Vahap Özsüer; “Milletvekili tahminime gelecek olursak; 6’lı masanın üç bileşenin Genel Başkan yardımcıları Çanakkale’den. Bizim önceliğimiz 3 genel başkan yardımcımızı seçtirmek ve 4-0 yapmaktır. Diğer vekil ise diğer bileşenler arasından çıkartmaktır. Benim iddiam budur; Yeşim Karadağ hanımefendi, Muharrem bey ve Rıdvan beyi seçtireceğiz. Üç genel başkan yardımcısı garanti, diğer vekilde yine millet ittifakı bileşenlerinden çıkacaktır” dedi.

 

“SİYASETTE 24 SAAT ÇOK UZUN BİR SÜREDİR”

6’lı Masa’nın bir başka il başkanı olan Saadet Partisi İl Başkanı Şener Yüzer ise; “Siyaset iddia işidir; seçimlere henüz 10 aydan fazla bir zaman var. Siyasette de 24 saat çok uzun bir süredir. Şuanda içinde yaşadığımız olaylar her an siyasetin değiştirilebileceği bir ortamı gösteriyor. Bizler oylarımızı çok arttıracağız. Seçim sonrasında kimlerin milletvekili çıkacağı seçimden bir gün sonra belli olur. Şunu söylemek istiyorum ki; Saadet partisi tüm Türkiye’de olduğu gibi oylarını arttıracaktır” dedi.




Bu haber 3887 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI