thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Danışman’a Vali’den Jet Kıyak

Tarih: 30-04-2024 09:55:25 Güncelleme: 30-04-2024 10:25:25 + -


Kaçak Servisçilik yapan Danışman'a jet hızıyla izin verildi. Şoförler Odası ve Çanakkale Belediye verilen ruhsatın iptali için yargıya gitti. S plakalı şoför esnafı ise yaşanan hukuksuzluğa tepkili....


Danışman’a Vali’den Jet Kıyak

Elinden her iş gelen iş bitirici eski siyasetçinin danışmanı son aylarda Kaçak Servis skandalına da imza atmıştı. S Plakası olmadan Servisçilik yapan danışman hem milyonlarca lira ödeyen servisçilik yapan esnafın hakkını gasp ederken, kamu kurumları ve devleti de zarar sokuyordu. İl Trafik Komisyonu ile İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın eski Danışmanına yasal kılıf uydurulduğu öğrenildi.

 

Kurduğu şirket ile Türkiye’nin önde gelen gıda şirketinin işçilerinin taşımacılığını yapan eski danışmanın sahip olduğu araç filosu S Plakasız araçlarla iki aydan fazla bir süredir bu işi yapıyor. S Plakası almanın tek yolu ise; Çanakkale Belediyesi. Her yıl encümenler toplanarak Servis Taşımacılığı için S Plakasına ihtiyaç olup olmadığı, eğer ihtiyaç var ise de kaç adet S Plakası verilmesi gerektiğine karar veriyor. İhtiyaç sayısı belirlendikten sonra ise Belediye Meclisinden karar alınarak ihale ile S Plakalar satışa çıkartılıyor.

 

 BELEDİYE MİLYONLARCA LİRA GELİR KAYBINA UĞRUYOR!

S Plakalarının fiyatları ise 2,5 – 3 milyon TL’den başlayıp 10 milyon TL’ye kadar yükselebiliyor. İhaleyi kazanarak Belediye’ye milyonlarca lira ödeme yapan şirket veya şahıslar ise bu plakaları alıp okul, iş yeri veya fabrikalarda taşımacılık yapabiliyorlar. Eski danışman bu paraları ödemeyip S Plakası almadığı için Belediye’yi milyonlarca lira gelir kaybına uğratırken; devlette vergi kaybına uğruyor.

 

DANIŞMAN’A KİMSE DUR DEMİYOR!

Korsan Servisçilik yaparak maddi menfaat sağlayan, Çanakkale Belediyesi gibi kamu kurumunu gelir kaybına uğratan, aynı zamanda milyonlarca lira para ödeyerek S Plakası sahibi olan işletme ve şahısların da hakkını gasp eden eski danışmana ise hiçbir kurum işlem yapmıyor.

 

Normal şartlarda S Plakasız Servisçilik yapan kişi ve kurumların Trafik Ekiplerince yakalanması halinde 50 bin TL’den başlayarak 300 bin TL’ye kadar cezai işlem uygulanması, araçlarında trafikten men edilmesi gerekiyor. Ancak 3 aydan fazla bir süredir bu işi yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın eski Danışman’ın araçlarına kimse dur diyemiyor!

 

ŞİKÂYET VE DENETİMLER DE GÖZ MÜ YUMULUYOR?

Korsan Servisçilik yada korsan taksi işletmenin maddi olduğu kadar da cezai işlem uygulanması gerekiyor. Denetimlerde veya şikayet halinde bu servisi yapan şahıs ve firmaların araçları minimum 60 günden başlayan değişik sürelerde trafikten men edilmesi gerektiği gibi; aracı kullanan ve araç sahiplerine de ciddi para cezaları kesilmesi gerekiyor. Bunların tekrarlanması halinde ise cezalar katlanarak artıyor.

 

S PLAKASINA PARA VERMEKTENSE..

23 Mart 2024 günü söz konusu İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın eski Danışmanın kaçak servisçilik yaptığı haberi sonrasında bir takım gelişmeler yaşandığı öğrenildi. Haberimiz sonrasında İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın eski Danışmanı olan şahsın S Plakasız araçlarının bağlanmaması için araçlarına D4(S) Belgesi almak için girişimde bulunduğu öğrenildi.

 

İTİRAZLARA RAĞMEN İL TRAFİK KOMİSYONU ONAY VERDİ..

S Plakası almak için belediyenin ihale açmasını beklemek ve ihalede milyonlarca lira ödemek yerine, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın eski Danışmanının araçlarını yasal hale getirecek olan D4(S) Belgesi almak için Çanakkale İl Trafik Komisyonu’na başvurduğu öğrenildi. 2 Belediye Başkanı ve Çanakkale Şoförler Odası yönetiminin bu talebe itiraz ettiği, ancak İl Trafik Komisyonu’nca Danışman’ın talebine onay verildiği öğrenildi.

 

İl Trafik Komisyonu’nun onayladığı talep sonrasında Danışman’ın, Ulaştırma Bakanlığının Bursa’da bulunan bölge müdürlüğüne başvurarak kaçak servisçilik yaptığı araçlarına D4(S) belgesi aldığı öğrenildi. Danışman aldığı bu belge ile Çanakkale il sınırları içerisinde 5 yıl boyunca her türlü servis taşımacılığı yapabilme hakkı kazandı!

 

BELEDİYE VE ŞOFÖRLER ODASI MAHKEMEYE BAŞVURDU

Çanakkale’de aylardır S Plakalı aracı sahibi servis esnafının hakkını yiyen eski siyasetçinin Danışmanı, her ne kadar yasal kılıf sağlamış olsa da Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Çanakkale Şoförler Odası bu haksız duruma sessiz kalmamaya kararlı. Danışman’ın D4(S) Belgesinin iptali için mahkemeye başvuran Belediye ve Şoförler Odası ayrıca İl Trafik Komisyonu kararının da iptali için başvurduğu öğrenildi.




Bu haber 3828 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI