thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bülent Turan “Efsanesi” Çöktü

Tarih: 22-04-2024 08:56:35 Güncelleme: 22-04-2024 08:57:35 + -


2015 yılında Milletvekili aday gösterildiği gün Çanakkale'de siyasetin gündemine bomba gibi girmişti. Lâpseki’yi karargâhı yapmıştı. Her eylemi şova dönüyor, yaptığı açılışlar, mitingler yüksek perdeden verdiği mesajlar ile tam bir efsane yaratmıştı. Fakat gelinen nokta başlangıç gibi olmadı. Görevde kaldığı 9 yıl boyunca bu çatışma Çanakkale Ak Partide hiç bitmedi. Danışmanını siyasetin ve bürokrasinin tepesine koyup kimseyle muhatap olmadı.


Bülent Turan “Efsanesi” Çöktü

2015 yılında Milletvekili aday gösterildiği gün Çanakkale'de siyasetin gündemine bomba gibi girmişti. Lâpseki’yi karargâhı yapmıştı. Her eylemi şova dönüyor, yaptığı açılışlar, mitingler yüksek perdeden verdiği mesajlar ile tam bir efsane yaratmıştı. Fakat gelinen nokta başlangıç gibi olmadı. Çanakkale'de partiyi ikiye böldü. Eskiler ve Bülent Turancılar. Görevde kaldığı 9 yıl boyunca bu çatışma Çanakkale Ak Partide hiç bitmedi. Danışmanını siyasetin ve bürokrasinin tepesine koyup kimseyle muhatap olmadı. Talepler ve çözümler danışman üzerinden işliyordu. Parti ikinci plana atılmış,  sorunu olan vatandaşlar parti yerine danışmanı muhatap alıyordu. İş takipçiliği Danışman üzerinden yürüyor, rant danışman üzerinden pay ediliyordu. 14 Mayıstan milletvekilliği sona erip İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine geldiğinde “Kibir” ve “Ben bilirim” tavrı tavan yapmıştı.

Önce 14 Mayıs seçimlerinde çöküşün ilk habercisi kaybedilen 1 milletvekili oldu. Parti içi hesaplaşma durmak bilmedi. Tek milletvekili Ayhan Gider'in 14 Mayıs sonrası il ve ilçe teşkilatlarını yenileme fikri Bülent Turan tarafından geri püskürtüldü. 31 Mart seçimlerine parti 1 yıl önce yenilmiş kadrolar ile gitti. Ayhan Gider bürokraside de kendi kadrolarını oluşturmak, bazı bürokratları değiştirmek istedi. Yine Bülent Turan tarafından ile engellendi.

PARTİLİLERİ “FETÖCÜ” DİYE SUÇLAYINCA..

İçişleri Bakan Yardımcılığı gücünü elinde bulunduran Bülent Turan 31 Mart seçimleri öncesinde geldiği Lâpseki’de öyle bir konuşma yaptı ki, partililerin seçim için ördükleri duvarı yerle bir etti. Eski Parti yöneticilerini Fetö’cü olmakla suçladı. Seçim atmosferinden rakip partileri eleştirmesi beklenirken kendi partililerinin hedef alması herkesi şaşkına çevirmişti. Bu sözler Ak Partide tam bir deprem yarattı. Bülent Turan'a büyük tepki oluşmasına sebep oldu. Bir yanda parti seçime giderken birlik ve beraberlik ararken, Bülent Turan'ın sözleri partiyi param parça etti.

TURAN’I ERDOĞAN’A ŞİKÂYET ETTİLER!

Hatta 18 Mart törenlerinde partinin eski yöneticileri, Bülent Turan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a şikâyet etti. Bu isimler yaşanabilecek olumsuzluğu görmüş ve Tayyip Erdoğan'ın bilmesini istemişlerdi. Ve sonunda 31 Mart seçimlerinde Ak Parti içindeki tüm olumsuzlukların faturası ortaya çıktı. Ak Parti Çanakkale'de tüm kalelerine kaybetti. İl Genel Meclisinde muhalefete düştü. Merkez'de 3. parti konumuna geriledi. Bülent Turan ın Ak Partinin kalesi haline getirdiği Lâpseki’de Belediye seçimleri İyi Partiye kaybedildi.  Biga'da tam bir hezimet yaşandı. Biga'da Belediye CHP'ye kaptırıldı. Kazanılan Gelibolu ve Yenice'de Belediye meclisleri CHP'nin egemenliğine geçti. Kısacası Ak Parti kurulduğu günden buyana Çanakkale'de en kötü sonuçları karnesine yazdırdı.

 

Seçimin hemen ardından gelen Ramazan Bayramında herkesin gözleri parti yöneticilerindeydi. Çanakkale siyasetine girdiği 2015'ten beri Lâpseki’de her bayramı şov a dönüştüren Bülent Turan bu bayram baba ocağına gelmedi. Gösterişli bayramlaşmanın yerinde yeller esti. İl Binasında arife günü az katılımlı bir bayramlaşma yapıldı. Eskiden olan her ilçedeki gösterişli bayramlaşmalar yerine sessizliğe bıraktı.

 




Bu haber 4548 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI