thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Olay Gazetesine ve Mehmet Özkurnaz’a Cevabımızdır

Tarih: 24-04-2024 13:25:11 Güncelleme: 25-04-2024 08:57:11 + -


Olay Gazetesine ve Mehmet Özkurnaz’a Cevabımızdır


Olay Gazetesine ve Mehmet Özkurnaz’a Cevabımızdır

Aynalı Pazar Gazetesi olarak geçtiğimiz pazar günü yayınlanan gazetemizde 31 Mart seçimlerinin Ak Partideki siyasi sonuçlarını ve yarattığı etkileri kaleme aldık. Son 10 yılda Ak Partide yaratılar Bülent turan Efsanesinin nasıl çöktüğünü okuyucularımıza anlattık. Seçim atmosferinde partililer harıl harıl çalışırken, Lâpseki’de yaptığı ve eski parti yöneticilerini FETÖ’cü olmakla suçlamasının siyasi sonuçlarını dile getirdi. Çanakkale'de son 10 yılda liderlik ettiği partinin kaybettiği Belediyeleri, İl Genel Meclisindeki çöküşünü ve merkezde 3. parti konumuna gerilemesinin nedenlerini açıkladı.

 

Bu yazıyı gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Murta Kıray kaleme aldı. Yazdığımız yazı Çanakkale Kamuoyunda büyük ses getirdi. Bu yazıyı yazmamızı bize ne bir siyasi söyledi, nede bir çıkar grubuna hizmet etmek için yazdık. Tamamen, tamamen Çanakkale'de gazetecilerin dile getirmeye korktuğu gerçekleri söylemek için, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için yaptı.

 

Haberimiz sonrası Ak Parti'de ses gelmesini beklerken. Ses Ak Partinin Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özkurnaz'ın sahibi olduğu Olay Gazetesinden geldi. Bizim yazımıza muhatabı olan Bülent Turan cevap vermemesi gerekirken, Olay Gazetesi sahibi Mehmet Özkurnaz kendi imzası ile cevap verdi. Yazıda Aynalı Pazar gazetesine bu haberin başkalı tarafından yaptırıldığı, amacının Bülent Turan'ı yıpratmak olduğu ve bunun bir tetikçilik olduğu ileri sürülüyordu. Bu arada Bülent turan öve öve bittirilemiyordu.

 

Yazı yayınlanmadan önce gerçekleşen enteresan olaylar.

 

Aynalı Pazar'a cevap niteliğindeki yazının Olay Gazetesinde yayınlanmadan önce haberimiz oldu. Bizzat Mehmet Özkurnaz bir basın dayanışması edası ile haber merkezimizi ziyaret etti. Ziyarette konu geçtiğimiz hafta yayınlanan "Efsane Çöktü" haberine geldi. Özkurnaz bunun bir gazetecilik başarısı olduğunu söylüyordu. Yazılanların gerçek ve çok iyi ifade edildiğini bize söylüyordu.

 

Bir gün önce Bülent Turan'ı Ankara'daki makamında ziyaret ettiğini ve Aynalı Pazar'a cevap niteliğinde bir yazı yazacaklarını bize söyledi. Yazının başlığının da "Efsaneler Ölmez" olacağını söylüyordu. Bu sözlere cevabımız "Olay Gazetesinin yayın politikasıdır " şeklindeydi. Sonra yazı gece Olay Gazetesi internet sitesinde yayınlandı. Yazıyı Murat Kıray’a bizzat Mehmet Özkurnaz'ın kendisi iletti.

 

Yazı bizlere şok etkisi yaratmıştı. Gündüz bize övgüler dizen Mehmet Özkunaz yazıda Aynalı Pazar Gazetesini tetikçilik ile suçluyordu. Özkurnaz öyle şeyler söylüyordu ki, yazılan yazının ne almama geldiğinden haberi yoktu. Sonra itiraf etti. Yazı başkaları tarafından yazılmış ve kendisi imzasını koymuştu. Kanımızca bir gün önce ziyaret ettiği Bülent Turan tarafından yayınlanması istenmişti. Mehmet Özkurnaz açık açık söyleyemiyordu ama sözleri kendini ele veriyordu.

 

Bülent Turan bunu ilk kez yapmamıştı. Daha öncede yazdığımız yazılara tetikçiler kullanarak cevap vermeyi tercih etmişti. Bu kötü politikacının bir yöntemi olmuştu.

 

Şimdi söyleyeceğimiz şudur;

 

Tek amacımız Kamuoyunu doğru bilgilendirmekti. Her zaman olduğu gibi bunu cesurca yaptık. Ne bir siyasi partiye yada bir çıkar gurubuna yaranmak gibi bir derdimiz yoktu. Yayınlamak için izin yada onayda beklemedik. Olay Gazetesinin yayınımıza karşı yaptığı saldırganca tavrı anlamamız mümkün değildir.

 

İki yıl önce gazeteyi satın alarak bu mesleğe giriş yapan Mehmet Özkurnaz'ın ilk defa bir yazıya ismini koyması, o yazıyı da kendisinin yazmaması manidardır. Bu kente gazeteciliğin amiral gemisi olan Olay Gazetesi'nin yaptığı bu etki dışı davranış bir sahte isimler ile yazı yazan Fetocu artıklarına verdiği savaşa karşın bugün aynı yöntemi seçmesi Çanakkale basın tarihini kara bir leke olarak geçmiştir.

 

Bu cevabımızı da bizzat kendimiz, hiç bir siyasi ve çıkar gurubundan izin almadan özgürce yazıyoruz. Bu bilgileri tüm çıplaklığı ile Çanakkale Kamuoyu ile paylaşıyor... Saygılar Sunuyoruz.....!

 

"Haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar “Korkak” ve “Kaypak” olurlar. Güç merkezi değiştikçe dönerler; “fırıldak” olurlar." Uğur MUMCU




Bu haber 1717 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI