thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Umurbey Belediyesi’nden İkinci Dev Yatırım

Tarih: 30-03-2024 10:07:12 + -


Geçtiğimiz haftalarda Güneş Enerji Santrali(GES)ni üretime sokan Umurbey Belediyesi, su’da ki enerji maliyetlerini düşürme yolunda önemli bir yatırımı hizmete sokmuştu. İkinci bir dev yatırıma imza atan Umurbey Belediye Başkanı Dr.Erdal Doğan, Rüzgar Enerji(RES)’nin de 1,5 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını, RES ile belediyenin ayda 500 bin TL gelir elde edeceğini açıkladı.


Umurbey Belediyesi’nden İkinci Dev Yatırım

Çanakkale’nin en başarılı belediye başkanlarından birisi olan Umurbey Belde Belediye Başkanı Dr.Erdal Doğan adeta Umurbey’in kaderini değiştiriyor. Geçmiş dönemden kalan borçları temizleyen ve belde belediyeleri arasında bir ilk imza atarak GES projesini hizmete sokan Belediye Başkanı Erdal Doğan, şimdi de Umurbey’e ikinci bir dev yatırıma imza atıyor.

 

RES İLE AYDA 500 BİN TL GELİR ELDE EDİLECEK!

Umurbey’de Tabaklar mevkiinde bulunan belediye arazinde yenilenebilir enerji kaynakları arasında önemli bir yere sahip olan 850KWlık Rüzgar Enerji Santrali(RES)’nin temelleri atılarak, kurulum ve montaj aşamasına geçildi. RES projesi hakkında Belediye Başkanı Dr.Erdal Doğan yaptığı açıklamada "Bu sistem ile bölgemizdeki Rüzgarın gücünden yararlanarak üretilen elektrik enerjisini ulusal elektrik hatlarına vererek tahmini aylık 500 bin TL’lik gelir elde edeceğiz. Elde ettiğimiz bu geliri Umurbey’imizin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacağız.  Artık Umurbey meyvecilik dışında, elektrik üreten bir belde olacak” dedi.

 

Proje tanıtım toplantısında Umurbeylilerle buluşan Belediye Başkanı Dr.Erdal Doğan; eleştirilere yanıt verdi; “Rüzgar Enerji Santrali(RES) projesini biz kucağımızda bulduk. Parası hazır diyorlar, parası hazır değil. İller Bankası’ndan bir mektup var sadece. İller Bankası zaten belediyelerin bankasıdır, size bir teminat mektubu verir, bu mektupla bankaya gider kredi alırsınız. Yani bu borçtur, kimse öyle size hazır para vermez” dedi.

 

“RES PROJEMİZİN BİR KURUŞ BORCU YOK”

RES Projesinin ilk firmasını battığını, ancak şirketi mahkemeye verdiklerini açıklayan Dr. Erdal Doğan; “Firma ise bizim tanımadığımız bir firmaydı; 2,5 milyon liralık yatırım yapılmıştı, bizde bunun Umurbey için olacağını düşündük. Fakat firma battı, o Hintli olan RES projesini Hollandalı’ya çevirdik. Şuanda onun parası da hazır, projesi de hazır. 1,5 ay sonra dönecek; ancak ilk firma ile ilgili davalarımız sürüyor. 24 Martta icra davaları sonuçlandı, bürokratik işlemler sürüyor. 3 tarla ve 3 arabanın satışı sonrasında ilk sırada alıcı olarak biz varız. Biz alacağımızı tahsil ettikten sonra bunu kamuoyuna açıklarız. RES projesi 1,5 ay sonra bitince ayda 500 bin TL gelir getirecek. Bir kuruş borcu da yok, onun tüm borçlarını da ödedim ben” ifadelerini kullandı.




Bu haber 1033 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI