thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



MHP’den AK Parti’ye “Seçim” Darbesi

Tarih: 24-01-2024 07:02:01 Güncelleme: 24-01-2024 07:13:01 + -


Cumhur İttifakı paydaşları MHP ve AK Parti’de arasında Çanakkale’de çatlak her geçen gün artıyor. Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu’nun tanıtım törenine davet edilmeyen MHP İl Başkanlığı krizi sonrasında iki parti arasında paylaşım krizi çıktığı, devreye Devlet Bahçeli’nin girerek “Tüm ilçelerde aday çıkartın” talimatı verdiği öğrenildi. MHP’nin 10 ilçede aday açıklaması AK Parti adaylarının tamamının seçilmeleri adeta darbe vurdu!


MHP’den AK Parti’ye “Seçim” Darbesi

Cumhur İttifakı aday tanıtım töreninde Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu’nun da tanıtımı gerçeklemişti. Tören öncesinde AK Partili İl Başkanı Naim Makas’ın Cumhur İttifakının öteki ortağı MHP’den de İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım’ın törene davet edilmesi istenmiş ancak, Makas bu daveti unuttuğu ortaya çıkmıştı. İskenderoğlu aday olarak tanıtılırken; MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım anons edilmiş, ancak törenden habersiz olan MHP İl Başkanı davet edilmediğinden törene katılmamıştı.

 

MAKAS TELEFONLA GÜNLERCE ARADI AMA..

MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, aday tanıtım toplantısından ve kendisinin anons edildiğini öğrendikten sonra törene AK Parti İl Başkanı Naim Makas’ın kendisini davet etmediğini öğrendi. Bu sebeple de AK Parti İl Başkanı Naim Makas’ın telefonlarına günlerce çıkmadı. 2 hafta kadar süren gerilim, İskenderoğlu’nun AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya kadar sürdüğü, toplantıda da Yıldırım’ın Makas’a karşı soğuk davrandığı öğrenildi.

 

AK PARTİ SÖZÜNDE DURMAYINCA İPLER KOPTU!

Naim Makas’ın MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım’ı aday tanıtım toplantısına davet etmemesi ile başlayan gerilim bir başka gerilimi daha tetikledi. İddialara göre; 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde MHP ve AK Parti arasında ilçe paylaşımları yapılıyordu. Uzun süredir devam eden pazarlıklarda Çanakkale il merkezinde AK Parti adayının desteklenmesine karar verilirken; 3 ilçe daha MHP adaylarına bırakılmasına karar verildi.

 

AK PARTİ GÖKÇEADA’YI VERMEKTEN VAZGEÇİNCE..

MHP ve AK Parti İl Yönetimleri arasında yapılan pazarlıklarda MHP, Çanakkale de üç ilçede aday çıkartacak, geri kalan tüm ilçe ve beldelerde de AK Parti adayları desteklenecekti. Görüşmeler sonucunda MHP’nin çok istediği Gökçeada Belediye Başkanlığı ile iki ilçe daha MHP’ye bırakıldı.

 

AK PARTİ’DE GÖKÇEADA İÇİN 5 ADAY ADAYI VAR

MHP’ye verilmesi kararlaştırılan Gökçeada da ne oldu ise;  AK Parti aday çıkartma kararı aldı. Bu durum MHP’de büyük rahatsızlık yarattı. AK Parti içerisinde ise; hali hazırda Azmi Nafi Uygun, Erkan Rıza Bıçakçı, Tolga Köseoğlu, Yıldıray Ölçek ve Yücel Atalay gibi isimler aday adaylığı başvurusunda bulunmuşlardı.

 

MHP İL BAŞKANLIĞI DEVLET BAHÇELİ’YE DURUMU BİLDİRDİ!

AK Parti ile anlaşmalarına rağmen AK Parti’nin son anda Gökçeada’yı MHP’ye bırakmaktan vazgeçmesi gerilimi tırmandırırken, MHP İl Başkanlığı yaşananları Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye aktardığı öğrenildi. İddialara göre; AK Parti İl Başkanlığının sözünden dönerek Gökçeada’yı bırakmamasına sinirlenen Devlet Bahçeli “Çanakkale merkez hariç; tüm ilçe ve beldelerde aday çıkartın” talimatı verdi.

 

10 İLÇEDE ADAY ÇIKTI BELDELERDE DE ADAY ÇIKARTILACAK

Devlet Bahçeli’nin talimatı üzerine MHP, Çanakkale il genelinde 10 ilçede aday açıkladı. Önümüzdeki günlerde MHP İl Başkanlığının AK Parti’nin aday çıkarttığı tüm beldelerde de adaylarını açıklaması bekleniyor. MHP’nin Çanakkale’de 10 ilçede aday açıklaması AK Parti içerisinde de büyük şaşkınlık yarattığı öğrenildi.

 

ÇATLAK İYİCE SU YÜZÜNE ÇIKTI: AK PARTİ ADAYLARI TEDİRGİN

10 ilçede birden bire aday açıklayan MHP’de yüzler gülerken; AK Parti’nin ilçe aday adaylarının da durumdan büyük rahatsızlık duyduğu öğrenildi. Biga ve Ezine ilçelerinde 1000 oyun altında farkla kazanan AK Parti, MHP’nin desteği olmadan nasıl bir sonuç alacağı bilinmezken; 1100 oy farkla alınan Lâpseki ilçesinde de MHP’nin desteği son derece önemli görülüyor.

 

MHP’nin 10 ilçede aday açıklaması, henüz adaylarını açıklamayan AK Parti’de rahatsızlık yarattığı öğrenildi. MHP’nin Çanakkale merkez hariç hiçbir AK Parti adayını desteklemeyeceği AK Parti içerisinde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

 

İLÇE BAŞKANLIKLARI TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI YAPIYOR

Cumhur ittifakı içerisinde çıkan çatlak nedeniyle MHP ve AK Parti’de de çalışmalar yoğunlaşmaya başlandığı öğrenildi. MHP ve AK Parti il ve ilçe başkanlıklarının toplantı üzerine toplantı yaptıkları, belediye ve il genel meclis üyeliklerinde de ciddi çalışma yürütüldüğü öğrenildi.




Bu haber 3033 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI