thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


"Türkiye’nin En Büyük Adasının Ulaşım Sorununu Çözmüyorlar"
Tarih: 23-11-2022 07:02:53 Güncelleme: 23-11-2022 07:03:53 + -


Gökçeada’nın yıllardır sağlıklı ulaşım sorununun çözülememesi üzerine Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, protesto olarak yaptırdığı maket gemiyi GESTAŞ A.Ş’ye hediye etti! GESTAŞ Genel Müdürü ve İl Genel Meclis üyelerine seslenen Ünal Çetin; “100 milyon TL borçlanma yetkisi için Gökçeada’ya gemi alımını sebep gösterdiniz, borçlanma yaptınız ama Gökçeada’nın ulaşım sorununu çözmek için adım atmıyorsunuz” tepkisini gösterdi.



Yıllardır kötü yönetilmesi, sefer tarifelerine yaptığı fahiş zamlar, gemi kazaları ile gündemden düşmeyen GESTAŞ A.Ş yönetimine ilginç bir hediye verildi. Gökçeada’nın ulaşım sorunlarını gündemde tutan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, ilginç bir protestoya imza atarak yılan hikayesine dönen sorunu gündeme getirdi, hem de GESTAŞ yönetimine ilginç bir hediye bıraktı.

 

TAHTA GEMİ YAPTIRIP GESTAŞ İSKELESİNE BIRAKTI!

Geçtiğimiz hafta sonu fırtına nedeniyle Gökçeada’ya bir kez daha ulaşımın kesilmesi, bu esnada da ada da peş peşe yangınların çıkması sonrası adaya ulaşım sorunu bir kez daha gündeme geldi. Yıllardır sağlıklı seferlerin de yapılamadığı adaya sefer düzenleyen Gökçeada – 1 gemisi de iki aydır tamir ve tadilat gibi sebeplerden dolayı adalılara ve adaya gidecek vatandaşlara hizmet veremiyor.

Yaşanan yangın sonrasında GESTAŞ’a tepki göstermek amacıyla ada da bulunan marangoz arkadaşlarından 2,5 metrelik bir gemi yaptırtan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, beraberinde çekerek getirdiği maket gemiyi GESTAŞ İskelesi önüne bıraktı.

 

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ADASININ ULAŞIM SORUNU YILLARDIR ÇÖZÜLEMİYOR”

Protesto amacıyla yaptırdığı gemiyi GESTAŞ İskelesi önüne çekerek getiren Başkan Ünal Çetin’i İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, İYİ partili yönetici ve partililer karşıladı. Çetin burada yaptığı basın açıklamasında Gökçeada’nın ulaşım sorununa bir kez daha dikkat çekerek; “Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada’nın yıllardır ulaşım problemlerine çözüm getirilememiştir. Daha önce defalarca olduğu gibi geçtiğimiz 4 gün içerisinde de yaşanan sefer iptalleri, hava muhalefetinin yanında GESTAŞ’ın elinde yeterli donanıma sahip gemilerin olmayışındandır” dedi.

“ADAYA HİZMET VEREN GEMİ 2 AYDIR BAKIMDA!”

Adaya yıllardır hizmet veren ve sıklıkla karaya oturma ve arızaları ile gündeme gelen Gökçeada – 1 gemisinin ekonomik ömrünü tamamladığını belirten Ünal Çetin; “Hali hazırda uzun yıllar Gökçeada’ya hizmet eden Gökçeada-1 gemisi 1993 Norveç yapımı olup; tek motorlu gemi iki kez karaya oturmuş, ekonomik ömrünü tamamlamış ve 2 aydır bakım ve onarımları tamamlanmadığından sefer alamamıştır. Dolayısıyla GESTAŞ’ın elindeki mevcut gemilerle sağlıklı ve güvenli bir taşımacılığın mümkün olmadığı aşikârdır” dedi.

 

“100 MİLYON BORÇLANMA YAPTINIZ, GEMİ NEREDE?”

Çanakkale İl Genel Meclisinde CHP’nin çoğunlukta olduğu dönemde GESTAŞ’a borçlanma yetkisi verilmemişti. İYİ Partili Ünal Çetin, GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç’in alınacak borç ile Gökçeada’ya bir gemi alınacağına dair kendisine söz verdiğini açıkladı. Ancak meclis dengelerinin değişmesiyle alınan borca rağmen Gökçeada’ya gemi alınmadığını belirten Ünal Çetin; “GESTAŞ Genel Müdürünün, İl Genel Meclisinin, şirketin 100 milyon TL borçlanmasına onay vermesi durumunda yeterli donanımlı gemi alınacağını söylemesine rağmen, o gün CHP İl Genel Meclis üyesi olan Nejat Önder beyin karşı çıkması üzerine borçlanma gerçekleşmemiştir. Sonucunda Nejat Önder beyin AK Partiye geçmesi ile borçlanma onaylanmış ama Gökçeada yine unutulmuştur” dedi.

“BU GEMİNİN KENDİLERİNE İLHAM OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Gökçeada’ya ulaşımın yeterli ve sağlıklı olarak gerçekleşmemesinin büyük sorunlara sebep olduğunu ifade eden Ünal Çetin; “Bunun sonucunda yeterli donanıma sahip geminin olmaması Gökçeada’nın kritik doğal afet ve sağlık problemlerini de çözümsüz bırakmaktadır. Sonuç olarak gelinen noktada finansmanın da onaylanmasına rağmen sağlıklı bir ulaşıma çözüm bulamayan GESTAL genel Müdürlüğünü protesto ediyor ve kendi imkânlarımız yapmış olduğumuz bu tekneyi kendilerine ilham olması temennisiyle hediye ediyoruz” ifadelerini kullandı.




Bu haber 3861 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI