thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


4 Yıl Sonra Gelen Adalet..
Tarih: 15-11-2023 06:44:28 Güncelleme: 15-11-2023 06:56:28 + -


1 Nisan 2019 günü evine girmek üzereyken silahla vurularak öldürülen genç işadamı Halil Göçmen’i vuran katil ve azmettiricilerine ceza yağdı. Göçmen’in tutuklu yargılanan katiline müebbet hapis cezası verilirken; tutuksuz yargılanan cinayetin azmettiricileri hakkında ise 20’şer yıl hapis cezası verildi. Mahkemeye katılan tutuksuz sanıklardan Kadir Koyuncu’nun mahkeme karar için ara verdiği esnada kaçarak izini kaybettirdiği öğrenildi.


4 Yıl Sonra Gelen Adalet..

1 Nisan 2019 yıl önce Çanakkale’de Halil Göçmen’in öldürülmesi ile ilgili cinayet dosyasında karar verildi. Cinayeti işleyen katil Özgür İşçen hakkında daha önce mahkûmiyet kararı verilmişti. Katil Özgür İşcen’i azmettirdikleri iddiası ile yargılanan sanıklar Kadir Şeyhmuz Koyuncu ve Zeynel Koyuncu hakkındaki mahkûmiyet kararı Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesi tarafından beraat yönünde bozulmuştu.

 

4 YIL SONRA TÜM SANIKLARA CEZA YAĞDI

Halil göçmen’in eşi Ebru Göçmen’in Avukatı Mehmet Altın tarafından Yargıtay nezdinde yapılan temyiz başvurusu üzerine beraat kararı bozuldu. Dün Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesinde yapılan son duruşmada sanık katil Özgür İşcen’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Katil Özgür İşcen’i azmettirdikleri iddiası ile yargılanan Sanıklar Kadir Şeyhmuz Koyuncu ve Zeynel Koyuncu’ya 20’şer yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Kadir Şeyhmuz Koyuncu ve Zeynel Koyuncu hakkında tutuklama kararı verilerek yakalanmaları için Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazıldı.

TUTUKLANACAĞINI ANLAYINCA KAYIPLARA KARIŞTI

Edinilen bilgiye göre; Bursa 1. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesinde yapılan son duruşmada mahkemeye azmettiricilerden Kadir Koyuncu da katıldı. Mahkeme heyeti duruşma hakkında karar vermek için çekildiğinde mahkeme salonundan çıkan Kadir Şeyhmuz Koyuncu sırra kadem bastı. Kadir Şeyhmuz Koyuncu’nun kayıplara karışması sonrasında ise kendisi ve kardeşi Zeynel Koyuncu hakkında tutuklama kararı verildiği öğrenildi.

 

KATİL ZANLISI TUTUKLU, AZMETTİRİCİLERİ TUTUKSUZ YARGILANIYORDU!

Halil Göçmen'i evinin önünde öldüren Özgür İşcen'in ve cinayeti azmettirdikleri iddia edilen Zeynel ve kardeşi Kadir Şeyhmuz Koyuncu'nun "kasten tasarlayarak öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada temyize gidilmişti.

 

KAÇIRILIP DARP EDİLDİ

Dedesinden yüklü bir miktarda miras kalan 38 yaşındaki bir çocuk babası Halil Göçmen, parasının bir kısmıyla araç kiralama, oto yıkama ve bakım hizmetleri veren bir firma kurdu. 26 Şubat 2019’da Göçmen, yanında daha önce çalışan Kadir Şeyhmuz Koyuncu ve kardeşi Zeynel Koyuncu tarafından alacakları olduğu iddiasıyla kaçırılarak darp edildi. Göçmen; kendisini kaçırıp darp edenlerden şikâyetçi oldu.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

İsmetpaşa Mahallesi Tuğsavul Caddesi üzerinde bulunan Göçmen Apartmanı'nı girişinde 1 Nisan 2019 tarihinde yaşanan olayda ise Halil Göçmen, apartman girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Ayağına ve karnına aldığı kurşunla ağır yaralanan Göçmen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, olaydan kısa bir süre sonra Özgür İşcen isimli bir şahıs, polis tarafından yakalandı.

 

GÖÇMEN’İN YANINDA ÇALIŞTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

İşcen ifadesinde; Göçmen ile aralarında alacak verecek meselesi olduğunu iddia etse de korkunç gerçek mahkemeye sunulan delillerle ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamede katil zanlısı Özgür İşcen'in hiçbir iş yapmadığı ve uzun bir süredir Zeynel ve Kadir Şeyhmus Koyuncu kardeşlerin yanlarında yaşadığı belirtilirken, İşcen'e silahın Koyuncu kardeşler tarafından temin edildiği ve Göçmen'i korkutması ve haraç istemesi için telkinlerde bulunulduğu ileri sürüldü.

ŞÜPHELENİLMESİN DİYE KENDİSİNİ AYAĞINDAN VURDURMUŞ

İddianamede ayrıca; 16 Mart 2019 tarihinde Zeynel Koyuncu'nun; Halil Göçmen'in yakınlarının kendisinden şüphelenmemesi için katil zanlısı Özgür İşcen'e kendisini ayağından vurdurttuğu, ayakta tedavi olup, İşcen'den şikayetçi olmadığı da anlatıldı.




Bu haber 7918 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI