thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Firuze ÇOMÜ’de Neden Toplantı Yapar?

Tarih: 10-10-2018 06:58:18 Güncelleme: 10-10-2018 07:23:18 + -


FETÖ’den tutuklu eski ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’in tetikçiliğini Firuze Ateş takma adıyla yapan Kerem İriç isimli şahıs ÇOMÜ ve Çanakkale Belediyesini karşı karşıya getirdi.


Firuze ÇOMÜ’de Neden Toplantı Yapar?

Firuze Ateş Mahlaslı yazılar yazarak FETÖ’den tutuklu eski ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’in tetikçiliğini yapan Kerem İriç isimli şahsın ÇOMÜ TV ve Radyo kanalında toplantı yapması gündemdeki yerini koruyor. Firuze Ateş mahlaslı Kerem İriç söz konusu toplantıda ÇOMÜ TV’de kendi kendini sorumlu ilan etmesi ve bu göreve bir milletvekilinin talimatıyla getirildiğini açıklaması ÇOMÜ Rektörlüğünce yalanlanmıştı. İddiaların Belediye Meclis gündeminde tekrar gündeme gelmesi Belediye ve ÇOMÜ arasında tartışmaya dönüştü.

 

Belediye Meclisinde gerçekleşen toplantıda AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’nun da savunduğu Firuze Ateş takma adlı Kerem İriç için Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir iktidar milletvekilinin talimatıyla ÇOMÜ TV’de yönetici konumuna geldiği iddialarını gündeme getirmişti. İddiaların daha önce de Aynalı Pazar Gazetesinde yayınlanması üzerine Üniversite Rektörlüğü iddiaları yalanlarken; Meclis toplantısının üzerinden günler geçtikten sonra ÇOMÜ Rektörlüğü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın iddialarını yine yayınladı!

 

ÇOMÜ REKTÖRLÜĞÜ’NDAN YAPILAN AÇIKLAMA

 

“Üniversitemiz Medya Merkezi Koordinatörlüğüne yerel bir gazetecinin atandığı iddiasını tekrar dile getirmiştir. Bu asılsız dedikodu ile ilgili olarak Üniversitemiz internet sayfasından bir açıklama yapılarak konu daha öncesinde aydınlatılmıştı. Bu açıklamada; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bir kamu üniversitesidir ve üniversitemizde kadrosu bulunmayan ya da bir başka devlet kurumundan Üniversitemize görevlendirilmeyen kişiler, üniversitemizin herhangi bir birimine görevlendirilemez ya da yönetim görevi yürütemez. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Medya Merkezi Koordinatörlüğü’nü de Üniversitemiz kadrosunda bulunan Uğur Karabulut yürütmektedir” denilmiştir.

 

Bu konunun Belediye Meclis Toplantısı’nda tekrar gündeme getirilmesi, Sayın Belediye Başkanı’nın Üniversitemiz hakkında sistematik bir şekilde yanlış bilgilendirildiğini göstermektedir. Özellikle de, bünyemizden FETÖ bağlantılı unsurların temizlendiği bir aşamada, Sayın Başkan’ın Üniversitemizin ismini FETÖ polemiklerinde kullanması, en iyi ihtimalle bu kasıtlı yanlış bilgilendirmenin bir sonucu olabilir.

 

Üniversitemiz, 53,000’i aşkın öğrencisi, 4000’e yakın çalışanı ile hem Çanakkale’ye hem de bilim dünyasına değerli katkılar sunma yönünde başarılı çalışmalar yürütmektedir. Üniversite Yönetimi’nin Çanakkale Belediyesi’nden beklentisi, Üniversitemizin asılsız siyasi polemiklere bulaştırılması ya da basın ve basın mensupları ile ilgili sorunların Üniversitemiz üzerinden hesaplaşarak çözülmeye çalışılması değil, Çanakkale’nin Üniversitesi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne daha fazla katkı sağlama gayreti göstermesidir”

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

ÇOMÜ Rektörlüğünün Meclis toplantısından 5 gün sonra yaptığı açıklamaya ise belediye Başkanlığından yanıt gecikmedi. Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı;

 

“4 Ekim 2018 Perşembe günü gerçekleşen Ekim ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı gündemine geçmeden, Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN mutat gündem dışı konuşmaları sırasında, geçtiğimiz ay yerel basında da yer alan, ÇOMÜ çalışanı olmayan bir ismin, üniversiteye ait yayın organlarının toplantılarına katıldığı, çalışanlara birtakım talimatlar verdiği iddialarını gündeme getirmiştir.

 

Adı geçen şahıs Çanakkale Belediyesi ve Başkanı ya da çıkarları ile çatışan başka kişi ve kurumlara karşı mesnetsiz haberler yapmak üzerine ustalaşmış, her devirde kabuk değiştirerek yaşamını sürdüren biri olduğundan, yerel medyada çıkan bu haberler doğal olarak yankı bulmuş, gündem oluşturmuştur. Üstelik Çanakkale Belediyesi hakkında olumsuz haber yapma yemini etmiş bir grup gazetenin yaptığı haberlerin ihbar kabul edilip incelemeler başlatıldığı bir süreçte, haber olmuş bir konuyu kentin Belediye Başkanının da gündeme getirmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.

 

Ayrıca Belediye Başkanının, kendisi ve Başkanlığını yürüttüğü kurumla ilgili sistematik bir biçimde yalan ve yanlış bilgileri, haber adı altında yayan bu şahısla ilgili haberlerin doğruluğunu, halkın meclisinden sorgulamak gibi de bir hakkı olmalıdır. Çünkü daha önce de ÇOMÜ TV’den yayınlanan bir programda sarf edilen aşağılık sözler hala kamuoyunda güncelliğini korumakta, akıbeti merak edilmektedir.

 

Çanakkale’nin göz bebeği, gelişiminin dinamosu, kuruluş aşamalarında Çanakkalelilerin büyük mücadeleler verdiği üniversitemiz bizim için çok kıymetlidir. Üniversitemizin adının, 18 Mart adına yakışmayacak isimlerle birlikte anılmasından geçmişte çok rahatsız olduk, bugün de aynı rahatsızlıkları duymamak, üniversitemizin adını sürekli bilimle, ilerlemeyle, sanatla, sporla birlikte anmak bizim en büyük temennimizdir. Çanakkale olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin tüm öğrencileri ve akademik kadroları bizim için çok kıymetlidir, bu kent üniversitesiz düşünülemez. Bu nedenle hepimiz için üniversitemizde gençlerimizi emanet ettiğimiz kadroların aydın, uzak ufuklu, bilimin aydınlığıyla ilerleyen kişilerden oluşuyor olması çok önemlidir. Çanakkale Belediyesi olarak; Üniversitemizin ihtiyaçları söz konusu olduğunda, gelen tüm taleplere olumlu ve öncelikli dönüşler yaptığımızı, meclis kararları alıp maddi destekler sağladığımızı ve sağlamaya da devam edeceğimizi kamuoyu yakından bilmektedir.”




Bu haber 7023 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI