thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Tek Başına Hukuk Mücadelesi Veriyor

Tarih: 24-04-2015 08:27:03 Güncelleme: 07-05-2015 13:48:03 + -


Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de, kamulaştırma kararıyla alınan arazilerini mahkemeyle geri kazandığı iddia edilen köylülerin, arazilerini kullanamadıkları gerekçesiyle Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’dan yardım istemesi gündeme gelmişti. Arazilerinin İÇDAŞ tesisleri arasında kaldığını ve bu arazileri kullanamadıklarını iddia eden köylülere İÇDAŞ A.Ş.’den yazılı açıklama ile cevap verilmişti. Köylülerin sözcülüğünü yapan Kenan Taş isimli aktivist yeni bir açıklamada bulundu.


Tek Başına Hukuk Mücadelesi Veriyor

Köylülerle birlikte çevre mücadelesi veren Aktivist Kenan Taş yaptığı yazılı açıklamada; “İçdaş A.Ş. tarafından Biga ilçesi, Değirmencik köyü hudutlarında bulunan 360 dekar orman arazisi üzerinde, kül depolama alanı kurulması için yapılan imar planı değişikliği yapılmıştı. Yapılacak kül depolama alanının sadece 360 dekar alanı değil çevresindeki tüm ormanlık alanı yok edeceği ortadaydı” ifadelerini kullanarak, İÇDAŞ’ın ormanlık arazileri yok ettiğini belirtti.

 

“MAHKEME İÇDAŞ’I RED ETTİ”

 

İÇDAŞ’ın ormanlık arazilerde tahribat oluşturduğu gerekçesiyle Çanakkale İdare Mahkemesine dava açtığını belirten Kenan Taş, bu davayı kazandığını ve mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkarttığını buna rağmen İÇDAŞ yetkililerinin Bölge idare mahkemesine başvuru yaptığını açıkladı. Bölge idare mahkemesinin de iptal kararını red ettiğini açıklayan Kenan Taş; “Kanunların yasaklayıcı hükmüne rağmen usulsüz olarak hepimizin geleceği olan güzelim orman alanlarının yok olmasını önlemeyi bir vatandaşlık görevi kabul ederek Çanakkale İdare Mahkemesi’nde 2014/972 Es. Sayılı dosya ile iptal davası açtım. Mahkeme bu konuda yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Karara yapılan itiraz da Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi” dedi.

 

“BU KANUNSUZLUĞA KİMSE DUR DEMEYECEK Mİ?”

 

Mahkeme kararlarına rağmen İÇDAŞ’ın faaliyetlerini durdurmadığını iddia eden Kenan Taş; “Bunun üzerine İçdaş şirketinin ormanlık sahadaki faaliyetlerinin durdurulması ve eski haline getirilmesi için yetkili makamlara başvuruda bulundum. Yürütmenin durdurulması kararına rağmen İçdaş şirketinin mahkeme kararına rağmen ormanı tahrip ettiğini gösteren fotoğrafları da dilekçelerime ekledim. Ayrıca telefonla ihbarda da bulundum.   Ancak İçdaş şirketi ormanı tahrip eden faaliyetlerini durdurmadığı gibi, tahribatlarını arttırarak devam ettirdiğini gözlemlemekteyim. Orman sahasında yetkili makamlara başvurduktan sonraki tahribatı gösteren fotoğrafları da sunuyorum.            Bu kanunsuzluğa kimse dur demeyecek mi, mahkeme kararlarının İçdaş karşısında bir hükmü yok mu merak ediyorum” açıklamalarında bulundu.

BELGELERİDE PAYLAŞTI

 

Kenan Taş isimli aktivist basın açıklamasına ek olarak; Çanakkale İdare Mahkemesi’nde 2014/972 Es. Sayılı kararını, Bölge İdare Mahkemesi’nin itirazın reddine dair kararını, Mahkeme kararının uygulanması için yetkili makamlara müracaat ettiği tarihlerdeki fotoğrafları, Yetkili makamlara müracaat ettikten sonra tahribatın daha da arttığını ve İçdaş şirketinin faaliyetlerini devam ettirdiğini gösteren fotoğrafları ve Orman sahasının İçdaş şirketi tarafından tahrip edilmeden önceki Google Earth görüntülerini de paylaştı.

           




Bu haber 3235 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER BÖLGESEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI