thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Vatandaşı Bayrak Kadar Hiçbir Şey Memnun Etmedi…

Tarih: 23-03-2015 09:30:30 Güncelleme: 23-03-2015 10:03:30 + -


Çanakkale Zaferlerinin 100.yıldönümü için uzun süredir büyük bir beklenti içerisinde olan Çanakkale halkı, memnuniyetsizliklerini sosyal medyada dile getirdiler.


Vatandaşı Bayrak Kadar Hiçbir Şey Memnun Etmedi…

Düzenlenen etkinliklerden ve yaşanan çeşitli aksaklıklardan memnuniyetsizlik gösteren vatandaşlar organizasyonu eleştirdiler. Vatandaşların törenlerde en fazla takdir ettiği şey ise; bir dernek tarafından yaptırılan 1915 metrelik Türk Bayrağının taşınması oldu.

 

Halk Kendi Programını Kendi Yaptı

 

Çanakkale Zaferi’nin 100.yılında şehitlikteki törenleri izlemek için diğer şehirlerden araçları ile kente gelen ve hem tören alanlarına alınmayacaklarını hem de araçlarının feribotlara alınmaması ziyaretçilerden büyük tepki çekti. İstanbul’dan şehitlikteki törenlere katılmak için Çanakkale’ye gelen vatandaşlar; yapılan uygulama ve organizasyonu şikayet edecek yetkili makam bulamadılar. İstanbul’dan törenlere katılmak için Çanakkale’ye gelen bir vatandaş; “Aslında araçlarla vatandaşları götürmeleri lazımdı. Vatandaş olarak biz her şeye katılmak isterdik. Şehitlerimize saygımızı göstermek isterdik. Bunu protesto ediyoruz. Araçların oraya gitmemesi hiç güzel bir şey değil. İnsanlar mağdur oldular. Sırf şehitliğe katılmak için İstanbul’dan geldim ama araçların alınmaması kötü oldu” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Çanakkaleli vatandaşlarda sosyal medya üzerinden tepkilerini sürdürmeye devam ediyorlar. Zaferin 100.yılının kutlandığı bir gecede Kilitbahir Kalesinin karartılmasına bir anlam veremeyen vatandaşlar bu karartma nedeniyle de kentin siluetini yeterince ziyaretçilere gösterilemediğinden dolayı tepkililer. Öte yandan 18 Mart gecesi sadece Kilitbahir Kalesi’nin dışında Seyit Onbaşı Anıtı’nın ve Şahindere Şehitliğinin de karanlık olması ve ziyaretçilerin transit geçirilmesi de büyük tepki çekti. Tören alanına ulaşımı sağlayan yol kenarına araçların park edilmesine izin verilmesi de tepki gördü.

FİLM GALASINDA VATANDAŞLAR DIŞARI ÇIKARTILDI İDDİASI

 

Bir başka tepki çeken etkinlik ise Çanakkale Valiliği tarafından organize edilen Son Kale filminin Galası oldu. Sosyal medya’da Çanakkale Valiliğine yapılan eleştirilerde şu ifadeler yer aldı; “Çanakkale Valiliğinden dağıtılan broşürlerde Son Mektup filminin galasının halka açık olduğu yazıyor. Doğal olarak halkın katılımı oldu. Daha sonra da o insanlardan davetiye istendi. Böyle rezalet olamaz. Birçok kişi oradan söylenerek ayrıldı. Maalesef kötü bir organizasyon olmuş. Yerinden kaldırılıp dışarı çıkarılanda başka.”

Bir başka eleştiri ise AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü'nün eşi Nilgün Öncü'den gelmişti. Nilgün Öncü Facebook üzerinden yaptığı eleştiride; "Çanakkale Valiliğine yaptığı eleştirilerde; “Çanakkale Valiliği 2015’de 100.yıldönümü etkinlikleri organizasyonunda sınıfta kaldı. 18 Mart programlarında da son beceriksizliklerini ispatladılar. Tebrik ediyorum kendilerini” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ BAYRAKLA TESELLİ BULDU

 

Öte yandan vatandaşların en beğendikleri organizasyon ise bir dernek tarafından 100.yıldönümüne özel olarak hazırlatılan 1915 metrelik bayrağın taşınması oldu. Fener alayına katılan vatandaşlar bayrağı taşımaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını çektikleri fotoğrafları sosyal medya da paylaşarak dile getirdiler. Bigalı öğrenciler tarafından organize edilen ve ellerindeki fenerlerle dizilerek Ay Yıldız motifleri oluşturulması da en çok beğenilen organizasyonlar arasında yer aldı.

 




Bu haber 2910 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI