thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Rekortmen Fabrikası Kulüp Kapatıldı

Tarih: 29-03-2015 09:31:43 Güncelleme: 29-03-2015 09:57:43 + -


1953 yılından bu yana Su Sporlarının çeşitli dallarında birbirinden başarılı Dünya Rekortmeni yetiştiren Çanakkale Su Sporları Eğitim Merkezi depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 1,5 yıldır kapalı bir şekilde bekliyor.


Rekortmen Fabrikası Kulüp Kapatıldı

Kapatılmadan önce 20 çalıştırıcısı ile yıl içerisinde ortalama 450, yaz aylarında 1000’e yakın sporcunun eğitim alıp spor yaptığı Çanakkale Su Sporları Eğitim Merkezi bugüne kadar Şahika Ercümen, Devrim Cenk Ulusoy, Derya Can, Sertan Aydın, Bilge Çinge Giray gibi bir çok dünya rekortmeni yetiştiren bir spor merkezi 1,5 yıldan bu yana depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılmış durumda.

 

Lodos Bar’ın hemen arkasında Askeriye’ye ait bariyerlerin arasından geçilerek ulaşılan Çanakkale Su Sporları Eğitim Merkezi’nin kapatılması konusunda su sporcularının ve ailelerinin büyük tepkisi var. 1,5 yıldan bu yana tesisin kapatılmış olmasından rahatsız olan vatandaşlar; çocuklarının spor eğitimleri için çevre illere yaz aylarında gitmek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Çanakkale Su Sporları Eğitim Merkezi’nin depreme dayanıksız gerekçesiyle kapatıldığını belirten aileler, binanın dayanıklı olduğunu fakat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerince yapı denetim firmalarına hiçbir test yapılmaksızın kapatıldığını iddia ediyorlar.

 

ŞAHİKA ENCÜMEN; “TEKRAR HİZMETE AÇILMASINI İSTERİM”

 

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’ye gelen ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret eden Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; kendisinin de eğitim aldığı Su Sporları merkezinin kapatılmış olmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirtti. Şahika Ercümen açıklamasında; “Bir belgesel çekimi için geldiğimiz zamanlarda açık olan kulübün daha sonra kapatıldığını öğrendim. Konuyla ilgili olarak çok fazla detaylı bir bilgimde yok ama böyle bir durum varsa bu tesisin bir an önce kontrollerinin yapılmasını ve gerekiyorsa binanın yeniden yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çanakkale bir deniz kentidir, suyun kenarında kurulu bir şehir olduğu içinde bizler Çanakkaleli olarak su sporlarında çok başarılıyız. Daha büyük başarılarında geleceğini inanıyorum. O yüzden bu tesisin durumunun tekrar gözden geçirilerek başarılı sporcu yetiştirmesi için hizmete açılmasını isterim. O bina daha çok sporcuların soyunma odaları ve malzeme depoları olarak kullanılıyordu. Önemli olan sporcuların antrenman sahasının kapatılmamasıdır. Özellikle yaz aylarında birçok çocuğun orada denize girebilmesi ve antrenman yapabilmesini arzu ediyorum.

ÜLGÜR GÖKHAN; “SORUN ASKERİYE KAYNAKLI OLABİLİR”

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise binanın oldukça sağlam olduğuna inandığını belirterek şu açıklamalarda bulundu; “Çanakkale su sporlarında birbirinden başarılı sporcuları yetiştirme potansiyeli sahip bir kenttir.  Tesis olduktan sonra birçok gencimiz ve çocuğumuz su sporlarıyla ilgilenebilirler. Şu an orası kapandı ama yerine de bir alternatif koyulamadı. En azından depreme dayanıksızsa depreme dayanıklı hale getirilebilmeliydi şimdiye kadar. Nihayetinde iki katlı bir binadan bahsediyoruz.  Binanın yenilenmesi gerekirdi şimdiye kadar ama buradaki sorun sanıyorum binanın yeri ile ilgili. Özellikle o tesise ulaşabilmek için askeriyenin içerisinden geçmek gerekiyor.  O biraz bahane oldu gibi geliyor bana; kesin bir bilgim yok ama bize gelenler bu noktada. Askeriye’den girildiği için her seferinde bir tedirginlik yaşanıyor anladığım kadarıyla. Bu gibi durumların bizdeki çaresi de herkesin bildiği gibi yasaklamaktır. Bizde yasakladık. Bahane olarak da binanın çürük olduğu söyleniyor ki bence bina çürük filan değil.

 

İKİ KATLI TESİS, APARTMAN DİKİLSİN İSTENMİYOR

 

“Bence buradan geçiş olmasın diye askeriyenin bir talebi olsa gerek. Bizim belediye olarak talebimiz orası için; girişteki dubalarınızı geri çekin, vatandaş orayı da kullanabilsin şeklindeydi. Bizim orası için bir teklifimiz var; o detayların dışında oraya giriş çıkışta bir tedirginlik duyulduğu için böyle bir tedbir alındı diye düşünüyorum. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor; bina çürükse yıkılıp yenisi yapılabilir. Alt tarafı iki katlı bir tesis, apartman katı dikilsin istenmiyor. Oranın konumu da çok güzel su sporları açısından, koy olarak rüzgara ve dip akıntılara kapalı bir alan olduğu için dalış sporuyla ilgilenen sporcular için doğal bir alan. Yıllarca kullanılan böyle bir tesisin bina çürük diyerek kapatılmasını açıkçası doğru bulmuyorum. Askeriyenin oradaki lombar ağzının da geriye alınmasını bekliyoruz” dedi.

 





Bu haber 2992 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI