thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



AKP'li Hacker, AKP'yi Hackledi..

Tarih: 20-10-2014 08:21:58 Güncelleme: 20-10-2014 11:11:58 + -


İl Genel meclisindeki üyelerin hiç birinin oturduğu koltuğu hak etmediğini iddia eden bir gazetenin yazısı Facebook’tan yayımlanınca, Ak Çanakkale isimli kullanıcı öyle bir yorum yaptı ki, ortalık birbirine karıştı. Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı bir yandan bu yorumun kendilerine ait olmadığını sitenin hacklendiğini belirten bir açıklama yayımlarken diğer yandan bu yorumu kimin yaptığının peşine düştü…


AKP'li Hacker, AKP'yi Hackledi..

Ak Çanakkale isimli kullanıcı yorumda, İl genel meclisi üyelerinin aldığı parayı sonuna kadar hak ettiğine vurgu yapılarak,  gazetecinin bu haberi yapmak için kaç para aldığı, bu haberleri gazeteciye siyasete hevesli bürokratlar tarafından verildiği, Çanakkale Valisi kast edilerek, “Sen sorgulama yapacaksan, 350 bin liralık arabalara binenleri, 500 bin lira masraf edilen lüks odalarda oturan bürokratları sorgula” denildi.  Trilyonluk arazileri AVM’lerin peşkeş çekildiği iddialarının da bulunduğu yorum ve Facebook hesabı 15 dakika sonra yayımdan kaldırıldı… Ak Parti il Başkanlığının iddiasına göre Facebook adresini hackleyen Hacker’in AK Partili olması, Çanakkale’deki siyaseti çok iyi takip etmesi ve Vali Ahmet Çınar’ın hedef alması dikkat çekti.

 

İL GENEL MECLİSİNE SERT ELEŞTİRİ

 

Yerel Bir gazete sayfalarına koyduğu ve il Genel Meclisi üyelerini hedef alan haberi, Ak Partiden öyle bir yanıt aldı ki ortalık birbirine girdi. Kimin yaptığı bilinemeyen yorum AK Parti tarafından “Hacker’ler tarafından yapıldı” diye yorumlansa da inandırıcı bulunmadı. Olay şöyle gelişti. Gazete Facebook’a koyduğu haberde şu yorum yaptı: “Adamlar, siyasetin türlü ayak oyunlarıyla mücadele ederek, bileklerinin haklarıyla, o koltuklara oturdular, bu bile gerçek bile, onları tek başına aslan yapar. Kim bilir, o koltuklara oturmak için kaç tane ceylan avladılar? Gerçi bizim İl Genel Meclis Üyelerimizin hiçbiri oturduğu koltuğu hak etmiyor, vallahi de hak etmiyor, billahi de... Bizim parlamenterlerimizin Ankara’dakilerden aşağı kalır yanı mı var, oh Ankara’dakiler ceylan derisinden koltuklarda otursun, bizim garipler burada bildiğin berber koltuğunda, ben buna karşıyım arkadaş, bu mağduriyettir ve acilen giderilmesi gerekir, onlar da hak ettiği ceylan derisi koltuklarda oturmalıdırlar”

YANIT AK ÇANAKKALE’DEN GELDİ

 

Yerel Gazete’nin haberine Ak Çanakkale isimli Facebook adresi çok sert bir yanıt verdi. Saat 00.45’i gösteriyordu. Gazetenin haberine karşılık olarak “Peki, sen gazeteci sıfatını hak ediyor musun? Yukarıdaki siyasete hevesli bürokratların sana verdiği bilgilerle tetikçilik yapmak mıdır gazetecilik? Bir de yemin ediyorsun; ‘valla da hak etmiyorlar, billahi de hak etmiyorlar’ diye. Arkadaşım, .Kıçının üzerine oturup eleştirmek kolay da; o insanlar köylerde koşuştururken .Kıçlarından ter akıyor, ter!! Ben Ezine için söyleyeyim; 2 il genel meclis üyemizde aldıkları parayı da, aldıkları oyu da sonuna kadar hak ediyorlar… Sen sorgulama yapacaksan; 350 bin liralık arabaya binenleri sorgula… 500 bin lira masraf edilip döşenen lüks odalarda oturan bürokratları sorgula… Trilyonluk arazileri Çanakkale’de Outletlere, AVM’lere peşkeş çekenleri sorgula… Kul hakkı yiyenleri sorgula. Önce kendini sorgula, kendini.. Aldıkları 3 kuruş huzur hakkını da yollarda harcıyor bu adamlar, üstüne de ceplerinden para harcıyorlar. Ama sen nereden bileceksin ki, böyle 2 paragraf yazı yazıp kim bilir kaç para aldın seni kullananlardan… Yazıklar olsun…” Bu metin konulduktan 15 dakika sonra Facebook adresi kapatıldı.

AKP İL BAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI: “HACKLENDİK”

 

15 dakika sonrası Ak Çanakkale isimli Facebook adresinin kapatılmasının ardından o saatte Facebook’ta olan herkes şaşkınlık içerisinde yaşananları takip etti. Neyin ne olduğu anlaşılamamıştı… Ertesi gün akşam saat 22.00 sularında Ak Parti İl Başkanlığından bir açıklama geldi “Kamuoyunun dikkatine, AK Parti Çanakkale İl Başkanlığına ait facebook hesabımız Ak Çanakkale, dün itibariyle hacklenmiş olup tarafımızca bugün geri alınmıştır. Bazı haber sitelerinde ki köşe yazılarına yapılan yorumların bizimle hiçbir ilgisi bulunmadığını bildirir, iyi akşamlar dileriz” denildi… Ak Parti bu açıklamayı yaptı ama hacklenme konusu inandırıcı olmadı. Bunu kimin yapacağı üzerinden araştırmalar başladı. Şüpheler facebook adresinin şifrelerinin bulunduğu 4-5 kişi üzerinde yoğunlaştı… AK Parti çevrelerinde bu iddia; “Site Hacklenmedik, şifreleri bilen birisi girdi ve bu metni yazdı”…

 

Peki, kimdi bunu yazan?..  Çanakkale’yi, Ak Partiyi, Ak Partinin işleyişini, gündemi çok iyi bilen bir kişi… Hacker ise Ak Partili bir Hacker… Peki Neden Vali Ahmet Çınar’ı hedef aldı?… Ak Parti ile Vali Çınar arasında bir sorun mu var?... Bu kimliği belirsiz kişi bunu yapmaya nasıl cesaret etti? Bu kişi tek başına mıydı? Yoksa bir gurup muydu?




Bu haber 5887 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI