thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Troya’ya Ulaşım Kolaylaşacak

Tarih: 20-08-2015 09:33:12 + -


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün Troya Tarihi Milli Parkı’nın da içindi bulunduğu bir kısım koruma altındaki yer için hazırladığı gelişme planları onaylandı. Yapılacak çalışmalar ile ziyaretçilerin milli parklara rahat bir şekilde ulaşmaları sağlanacak.


Troya’ya Ulaşım Kolaylaşacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün Sakarya Meydan Muharebesi, Yedigöller, Honaz Dağı ve Troya Tarihi Milli Parkları ile Kocakoru Ormanı,  Hazar Gölü, Tillo ve Kuzalan Tabiat Parkları için hazırladığı gelişme planları onaylandı. Onaylanan planlarla milli parkların sahip olduğu kaynak değerlerinin bilimsel araştırmalara dayalı olarak koruma ve kullanma dengesi içinde sürdürülebilirliğinin sağlanması, doğa dostu uygulamalar ile yöresel ve bölgesel ekonominin, eğitimi tanıtım ve yönetim faaliyetlerinin desteklenmesi gibi unsurlar da hedefleniyor.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün kararını değerlendiren AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Troya’nın Çanakkale’nin en önemli değerlerinden biri olduğunun altını çizdi. Bülent Turan; “Troya Çanakkalemizin tarihi, kültürel dokusunda önemli bir yere sahip. Daha önce Troya’ya gidip inceleme yapmıştık. Yetkililerle sürekli iletişim halindeyiz. Troya’nın Çanakkale turizminde potansiyeli büyük. Bu yıl ziyaretçi sayısının 600 bini geçmesi bekleniyor. Bu sayının artması için Troya’ya ulaşım imkânlarının artırılması gerekiyordu. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün bu kararının pozitif yansımaları olacaktır” dedi.

 

Çanakkale’nin tüm tarihi ve doğal eserlerine bir bütün olarak sahip çıkacaklarını söyleyen Turan, Çanakkale’nin insanı olarak bu tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmanın bir vatandaşlık ödevi olduğunu inandıklarını belirtti. 

 




Bu haber 1882 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER BÖLGESEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI