thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



CHP'de Merkez İlçe Gerilimi..

Tarih: 13-01-2020 06:47:44 Güncelleme: 13-01-2020 07:53:44 + -


CHP'de "Gerekli Şartlar ve Koşullar oluşmadığı için!" Merkez ilçe kongresi yapılmıyor. Merkez İlçe Delegasyonunun oluşması konusunda yaşanan anlaşmazlıktan dolayı İl Başkanlığı Merkez İlçe Kongresi için tarih vermedi. Son Sözü Genel Merkez Yönetim Kurul söyleyecek.


CHP'de Merkez İlçe Gerilimi..

CHP'de "Gerekli Şartlar ve Koşullar oluşmadığı için!"  Merkez ilçe kongresi yapılmıyor. Merkez İlçe Delegasyonunun oluşması konusunda yaşanan anlaşmazlıktan dolayı İl Başkanlığı Merkez İlçe Kongresi için tarih vermedi. Son Sözü Genel Merkez Yönetim Kurul söyleyecek.

 

MERKEZ İLÇEDE UZLAŞAMADILAR

Kongreler sürecinde CHP'de Değişim grubu bölündü. Daha önce aynı tarafta olan; Genel Başkan Yardımcısı  Muharrem Erkek, Milletvekili Özgür Ceylan, İl Başkanı İsmet Güneşhan bir yanda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık bir yanda... Görüş ayrılıkları Merkez İlçe Kongresi öncesi patlak verdi. Tüm ilçe kongrelerinin tamamlandığı CHP'de sıra Merkez İlçe Kongresine gelince gün yüzüne çıkan krizde sorun İl kongre delegelerinin belirlenmesi konusunda oluştu. İl genelendin 523 , Merkez ilçede 183 delegenin yer aldığı Çanakkale CHP'de Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Bakanı Ülgür Gökhan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık bir toplantı yaptı. Toplantıda uzlaşma sağlanamadı. Merkez İlçe kongresinin tarihini belirlemek üzerine yetki elinde olan İl Başkanlığı son günde de bir karar açıklamayınca yetki Genel Merkeze geçti. İl Başkanı İsmet Güneşhan, "Gerekli Şartlar ve Koşullar oluşmadığı için ! Merkez ilçe kongresi yapılmıyor" değerlendirmesini yaparak son sözü MYK'nın söyleyeceğini vurguladı.

"KONGRE YAPACAK KOŞULLAR OLUŞMADI"

Gerginliğini giderek tırmandığı CHP'de Merkez İlçe'nin 183 delegesinin belirlenmesi konusunda fikir ayrılıkları var. Bu konuda iki tarafta uzlaşmaya yanaşmıyor. Merkez İlçe Başkanı kendi listesindeki tüm il delegelerinin kendisinin belirlemesi konusunda ısrarcı. İl Başkanlığı ise ortak uzlaşmacı bir liste yapılmasını talep ediyor. Çanakkale CHP'de iki tarafında  verdiği iktidar mücadelesinde, daha önce uzlaşmanın sağlandığı ifade edilmişti. Buna göre İl Başkanlığında İsmet Güneşhan, Merkez İlçe'de ise Ali Uyanık tek aday olacaktı.

 

İddialara göre her iki tarafından karşı aday çıkartacağı söylense de, taraflar ısrarla bu iddiaların doğru olmadığını söylüyor. Şimdi Merkez İlçe kongresinin yapılmadan il kongresinin  yapılma olasılığı var. İl Başkanı İsmet Güneşhan, "Gerekli şartlar ve koşullar  oluştuğunda Merkez İlçe Kongresi yapılır. Yapılmaz diye bir şey  yok. Ama şu anada kadar bu koşullar oluşmadı" diyor. CHP'de yaşanan bu son gelişmeler  sonrası son sözü Genel Merkez Yönetim Kurulu söyleyecek. Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu oldu. Genel merkezde parti yönetiminde önemli bir konumda bulunan Muharrem Erkek'in takınacağı tutum krizin çözülmesinde etkili olacak.




Bu haber 5908 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI