thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Yeni Başkanlar "Mirasyedi" Gibi SATIYORLAR!

Tarih: 04-11-2019 06:20:13 Güncelleme: 04-11-2019 07:47:13 + -


31 Mart yerel seçimleri öncesinde adaylar en çok mevcut başkanları Belediyelere ait kiralık dükkanları satma üzerinden eleştiriyorlardı. Belediyenin mallarını satmayacakları sözü ile koltuğa oturan Biga'nın AKP'li Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'da, Bayramiç'in CHP'li Belediye Başkanı Mert Uygun'da koltuğa oturduktan sonra sözlerini unutup; belediyenin kiralık konumdaki dükkanlarını miras yedi gibi sattılar!


Yeni Başkanlar

31 Mart yerel seçimleri öncesinde adaylar en çok mevcut başkanları Belediyelere ait kiralık dükkanları satma üzerinden eleştiriyorlardı. Belediyenin mallarını satmayacakları sözü ile koltuğa oturan Biga'nın AKP'li Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'da, Bayramiç'in CHP'li Belediye Başkanı Mert Uygun'da koltuğa oturduktan sonra sözlerini unutup; belediyenin kiralık konumdaki dükkanlarını miras yedi gibi sattılar!

 

"SATMAYA DEĞİL; YAPMAYA GELİYORUZ" DİYORDU.. SATTI!

Biga'nın AK Partili Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 31 Mart Yerel seçimlerinden önce; "Biga Belediyesine ait işyerlerini sattırmam.. Biz satmaya değil; yapmaya geliyoruz" diyordu. CHP'li İsmail Işık döneminde Biga Belediye Meclisi sahibi olduğu işyerleri için satış kararı çıkartmış fakat satışa çıkan işyerlerinin hiçbirini satmamıştı. O dönem Belediye Meclisinin aldığı karar eleştiri konusu olmuştu. Biga AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin düzenlediği basın toplantısıyla karara itiraz etmişti.

 

ESNAF 'BATARIZ' DEDİ.. AKP'LİLERİN İŞYERLERİ SATILMADI İDDİA EDİLDİ!

AKP'li Biga Belediye Başkanının mülkleri satma kararı alması mülklerde kiracı konumundaki 63 kadar esnafı isyan ettirdi. Dilekçe toplayarak satışı durdurmaya çalışan işçiler "Batarız" diyerek imza da topladılar. Esnafın mağduriyeti görmezden gelinirken; satışa çıkartılan iş merkezleri içerisindeki AK Partililere ait kiralık işyerlerinin ise satışa çıkartılmadığı iddiası ortaya atıldı. AK Partili eski yönetici Muharrem Bulut'a ait Bulutlar Konfeksiyon, AK Partili Bedri Bal'a ait Gökhan Giyim, AK Partili Davut Şahin'in işyerlerinin ise satışa çıkartılmadığı iddiaları esnaftaki isyanı daha da arttırdı.

 

AKP'Lİ ERDOĞAN 38 İŞYERİ VE 1 ARSAYI SATTI!

CHP'li İsmail Işık yönetiminde meclisin satış kararı almasını seçimlere hazırlık döneminde bolca siyasi malzeme yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, gittiği her yerde "Satmaya değil, yapmaya geliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 31 Mart seçimlerinin ardından Biga Belediye Başkanı seçilen AK Partili Bülent Erdoğan seçim öncesinde verdiği sözleri unuttu. Düzenlediği ihale ile Biga Belediyesi mülkiyetindeki şu anda içerisinde 63 esnafın bulunduğu en düşük 44 Bin TL, en yüksek 1 Milyon 444 Bin TL'den olmak üzere 38 işyeri ve 5 Milyon TL değerindeki 1 arsayı satışa çıkardı! Satışa çıkan mülklerin büyük çoğunluğunun da satıldığı öğrenildi.

 

"BABANIN MALINI MI SATIYORSUN" DİYORDU.. SATILIĞA ÇIKARDI!

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden daha 6 ay geçmesine rağmen Bayramiç’in CHP’li Belediye Başkanı Mert Uygun seçim meydanlarında verdiği sözleri unutarak, belediye taşınmazlarını satmaya başladı. Mert Uygun seçim mitinginde belediyeye ait dükkanları işaret ederek “babanın malını mı satıyorsun?” demişti. Bayramiç Belediye Başkanı olan Mert Uygun'un belediye mülklerini satışa çıkartmasına ise en büyük tepki AK Parti Bayramiç İlçe Başkanı Mehmet Demirsöz'den geldi.

 

"HANİ DÜKKANLARI SATMAYACAKTI?"

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demirsöz, CHP'li Bayramiç Belediye Başkanı Mert uygun tarafından satışa çıkartılan belediyeye ait mülkler ile ilgili olarak; “Seçim mitinginde halka ‘babanın malını mı satıyorsun’ diyerek belediye taşınmazlarını işaret eden Mert Uygun Belediye Başkanı olduktan sonra seçim meydanlarında defalarca dile getirdikleri belediyenin taşınmazlarını satmayacaklarına dair sözlerini unuttular. Bayramiç Belediyesi’ne ait dükkanı babasının malı gibi ihale çıkarıp sattı. Bununla birlikte geçen kısa zaman zarfında sözlerini tutmadıkları gibi başta su ücreti olmak üzere bir çok konuda zam yaparak vatandaşın bütçesine ek yük getirdiler” şeklinde konuştu.

 

HAYAL KIRIKLIĞINA DEVAM

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demirsöz, halkın yerel yönetimden memnun olmadığını belirterek "Geçmiş beş yıl boyunca hem hükümetimizin hem belediyemizin yatırımlarını vatandaşımıza yüklemeden ilçemize kazandırırken, mevcut yönetimin bu tutumu hayal kırıklığı yaratmıştır. Bayramiç halkı ne verilen sözleri ne de sözlerinin ardında durmayan bu yönetimi unutmayacaktır ve zamanı geldiğinde kendilerine hak ettikleri cevabı verecektir" dedi.




Bu haber 11012 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI