thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Vah! Bayramiçli Vah!

Tarih: 26-08-2019 07:02:41 Güncelleme: 26-08-2019 07:21:41 + -


İçme suyundan 600 kişi hastanelik olmuş, siyasetçilerin konuştuğuna bak; Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan "Bayramiçliler bu koli basili kafalıları tercih etti".... CHP İlçe Başkanı Sururi Savaş "CHP’ye oy veren yurttaşlarımıza da aşağılayıcı bir tabir"... Sorumlular ortada yok, çözüm öneren yok.. Halktan özür dileyen yok, bir daha yaşanmaması için güvence veren de yok....


Vah! Bayramiçli Vah!

Bayramiç'te vatandaş 31 Mart seçimlerinde hizmetlerinde memnun kalmadı ki; AK Partili Yönetimi değiştirip CHP'li bir yönetimi başa getirmiş. Bir anda 26 Milyon lira borç ile karşı karşıya kalan CHP'li yönetim bir takım tasarruflara gitmiş. İddialara göre bunlardan bir tanesi de ilçenin İçme Suyu Klorlaması ... Belediye Suyun klorlamasını yapmayınca Kurban Bayramının arifesinde 600 dolayında vatandaş, Bayramiç Devlet Hastanesine kusma, ishal ve mide bulantısı şikayeti ile başvurmuş.... Yapılan tahliller sonucunda içme suyu ve tatlı su çeşmelerindeki akan suda Koli Basili olduğu ortaya çıkmış...  Yaşanan bu skandalın ardından siyasetçinin konuştuğuna bakın; Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan "Bayramiçliler bu koli basili kafalıları tercih etti".... CHP İlçe Başkanı Sururi Savaş "CHP’ye oy veren yurttaşlarımıza da aşağılayıcı bir tabir"...

İLK TEŞHİSİ AK PARTİ İL BAŞKANI KOYUYOR

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde kusma, ishal ve mide bulantısı rahatsızlığından 600 kişinin hastaneye başvurusu sonrasında içme suyu ve şebeke suyunun belediye tarafından klorlanmadığı bu sebeple de su da Koli Basili olduğu iddia edildi. AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, bayramlaşma programı için bulunduğu Bayramiç ilçesinde hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret etti Konuyla alakalı AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız; "Son günlerde Bayramiç'te seyreden koli basili vakalarıyla ilgili bilgi aldık. Şuana kadar 600 kişinin bu sebeple devlet hastanesine başvurduğunu, bir kısmının müşahede altına alındığını, salgının içme suyu ve şebeke suyunun belediye tarafından klorlanmamasından kaynaklandığını, salgın vakalarının başladığı gün alınan tahlillerde şebeke suyunda klor oranının sıfır çıktığını, dün gece itibariyle klor oranının normal seviyelere ulaştığını öğrendik. Tüm Bayramiçli hemşerilerimize geçmiş olsun dikeklerimi iletiyor, Bayramiç Belediyesini asli görevi olan toplum sağlığı konusunda daha sorumlu davranmaya, Bayramiç Belediyesinin işten çıkarmalarla, belediyenin ihmali sonucu bayram günü hastanelik olan vatandaşlarımızla değil hizmetle, örnek projelerle gündem olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TURAN "BAYRAMİÇLİLER BU KOLİ BASİLİ KAFALILARI TERCİH ETTİ"

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kurban Bayramı münasebeti ile 12 Ağustos’ta Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Turan, CHP’li Bayramiç Belediyesi’ne eleştirilerde bulunarak, “Siz hiç sudan zehirlenme duydunuz mu? Daha dün başladılar göreve. 600’den fazla hemşerimiz hastanelik olmuş. Şaka gibi. Suyun içerisinde klor yok. Koli basili, lağım çıktı içerisinde. Ama şunu söyleyeceğim. Bayramiç’te çok iş yaptık, çok emek verdik. Bayramiçliler bu koli basili kafalıları tercih etti. Sitem etmiyorum saygı duyuyorum ama üzüntümü söylüyorum” ifadelerini kullandı.

“TURAN’DAN AÇIK VE NET BİR ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Bülent Turan'ın "Bayramiçliler bu Koli Basili kafalıları tercih etti. Sitem etmiyorum saygı duyuyorum ama üzüntümü söylüyorum” ifadeleri üzerine ilk tepki CHP Bayramiç İlçe Başkanı Sururi Savaş’tan geldi. Yavaş açıklamada şunları söyledi, “Ne yazık ki AKP Milletvekili Bülent Turan, ilçemiz bayramlaşmasında yaptığı konuşmada ‘Bayramiçliler bu koli basili kafalıları tercih etti’ gibi hakaret dolu bir kelime kullanmıştır. Yani CHP’li Belediye Başkanı ve yönetimine oy veren yurttaşlarımıza da aşağılayıcı bir tabir ile yaklaşmıştır. Biz Bayramiçliler bu tarz siyaseti beğenmiyoruz. Eleştirilerek açığız ama hakarete değil. Açık ve net bir özür bekliyoruz. Mesela bazı yerlerde kaybetmeyi hak ettik, yanlış yaptık adayımız yanlış yaptı vesaire ama biz Bayramiç’te çok çalıştık” dedi.

KOLİ BASİLİ NEDİR?

Toprakta, insan ve hayvan bağırsaklarında, bazen sularda, sütte, yiyeceklerde bulunan ve uygun bir ortam bulduğunda insanda hastalık yapabilen, yuvarlak uçlu, çomak biçiminde bakteridir.Sık görülen bir sağlık problemi olmasına rağmen koli basili enfeksiyonunun günümüzde bir tedavisi yoktur. Koli basili tedavisi sırasında yapılması gereken, hastanın dinlenmesi, vücudun susuz kalmasını ve bitkin düşmesini önlemek için bol bol sıvı tüketmesidir. İshal ilacı alınması önerilmez çünkü bu, vücudun toksinleri atmasını yavaşlatır.




Bu haber 7337 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI