thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Erkek: “Berberoğlu Hak Ettiği Yerde!”

Tarih: 17-02-2021 06:03:57 Güncelleme: 17-02-2021 06:06:57 + -


Yıllarca süren hukuki mücadelelerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve yeniden parlamentoya dönen Enis Berberoğlu TBMM’de yan yana oturdular. Yıllarca süren hukuksuzluğa karşı Berberoğlu hakkında adaletin yerini bulduğunu ancak adaletsizliklerin devam ettiğine dikkat çeken Muharrem Erkek; “Hoş geldin Enis Berberoğlu” diyerek sevincini paylaştı.


Erkek: “Berberoğlu Hak Ettiği Yerde!”

Yıllarca süren hukuki mücadelelerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve yeniden parlamentoya dönen Enis Berberoğlu TBMM’de yan yana oturdular. Yıllarca süren hukuksuzluğa karşı Berberoğlu hakkında adaletin yerini bulduğunu ancak adaletsizliklerin devam ettiğine dikkat çeken Muharrem Erkek; “Hoş geldin Enis Berberoğlu” diyerek sevincini paylaştı.

 

HUKUKİ SÜREÇTE YALNIZ BIRAKMAMIŞTI.. TBMM’DE YAN YANA OTURDULAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Enis Berberoğlu’nu MİT Tırları davasının açılmasından itibaren 14 Haziran 2017’de 25 yıl hüküm giydiği güne kadar hukuki mücadelesinde yanındaydı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin CHP'li Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılanma talebini reddetmesi sonrasındaki CHP adına hukuki mücadeleyi sürdüren ve hukuki stratejileri belirleyen de yine CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek olmuştu.  Anayasa Mahkemesine yapılan itirazlarda da hep ön planda olan, TBMM’de yaptığı sayısız konuşmada hükümeti Anayasa’ya uymaya davet eden Muharrem Erkek, bugün TBMM salonuna Enis Berberoğlu ile birlikte girdi. Yıllardır sürdürülen hukuki mücadele sonucunda TBMM’de Enis Berberoğlu ile aynı sırada oturarak hatıra fotoğrafı çektiren Muharrem Erkek Muharrem Erkek’ten Aynalı Pazar Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

 

“ADALETSİZLİK SÜRECİ UZAMIŞTI..”

Enis Berberoğlu’nun tekrar Milletvekili sıfatı ile TBMM’de ve CHP sıralarında birlikte yan yana oturmalarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; “Daha önce Anayasa Mahkemesi, İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun başvurusu üzerine, hak ihlali kararı vermişti. Buna rağmen ilk derece mahkemesinin, Anayasaya aykırı biçimde, bu kararı uygulamaması üzerine adaletsizlik süreci uzamıştı. Yüksek Mahkeme, bu sefer ders niteliğinde bir kararla hak ihlali olduğunu gerekçeli kararında vurguladı” dedi.

 

“SÜRECİN BAŞINDAN BERİ AYNI ŞEYLERİ SÖYLEDİK, UYARMIŞTIK”

Anayasa Mahkemesinin ders niteliğinde bir kararla hak ihlali olduğunu gerekçeli kararda açıklamasına değinen Muharrem Erkek; “Gerekçeli kararda bakın ne demiş Anayasa Mahkemesi: ‘Anayasa'nın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğu ifade edilmiştir. Hukuk devleti bir retorikten ibaret değildir. Hukukun üstünlüğü ilkesinin fiilen geçerli olmadığı; kamu gücünü kullanan organların, mahkemelerin ve bireylerin hukuka uygun davranmadıkları bir ülkede hukuk devletinin varlığından söz edilemez. Anayasamızda hukukun üstünlüğü ilkesinin güvencesi olan kurallardan biri de Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlayıcı olduğu yönündeki Anayasa'nın 153. maddesidir. Anayasa'nın 153. maddesinin açık hükmüne rağmen Anayasa Mahkemesi kararlarının her ne sebep ve mülahaza ile olursa olsun yerine getirilmemesi hukukun üstünlüğü ilkesinin ve bu ilkenin temel alındığı anayasal düzenin ağır bir biçimde ihlali anlamına gelmektedir.’ Sürecin başından beri hep aynısını söyledik” dedi.

 

“GEÇTE OLSA ADALET YERİNİ BULDU..”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, adalet, hak ve hukuk mücadelesini sürdürmeye her ne pahasına olursa olsun devam edeceklerini, ülkede halen adaletsizliklerin yaşanmaya devam ettiğini belirtti. Enis Berberoğlu için adaletin geçte olsa yerini bulduğunu sözlerine ekleyen Muharrem Erkek; “İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa’da açık hüküm olmasına rağmen, nasıl Anayasa Mahkemesi kararını uygulamaz? Nereden güç alıyor? Geç de olsa hukuk yerini bulmuş ve Enis Berberoğlu olması gerektiği yere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne dönmüştür. Herkesin bildiği gibi, Enis Berberoğlu’nun hukuka aykırı biçimde tutuklanması, adaletsizliğin zirve yapmasıydı. Bunun üzerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, dünya siyasi tarihine geçen bir yürüyüşe, ‘Adalet Yürüyüşü’ne imza attı. İşte geldiğimiz noktada tüm adaletsizliklere karşı, ‘hak, hukuk, adalet’ diyerek gerçekleştirdiğimiz Adalet Yürüyüşü Enis Berberoğlu için siyasi bir sonuç vermiş olmakla, hâlâ yaşanan adaletsizlikler için devam etmekte. Her şeye karşın, geç de olsa Anayasa Mahkemesi’nin ders niteliğindeki kararının ardından adalet yerini bulmuştur. Hoş geldin Enis Ağabey!” 




Bu haber 4348 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI