thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Çanakkale’ye Hizmete Talibim”
Tarih: 24-04-2023 06:57:11 Güncelleme: 24-04-2023 07:39:11 + -


Cumhuriyet Halk Partisi üçüncü sıra Milletvekili Adayı olan Yeşim Karadağ Çanakkale’ye hizmet etmek için partilerin amaç değil; araç olduğunu ifade ederek önemli olanın Çanakkale’ye hizmet olduğunu ifade etti. Çanakkale’yi Çanakkale kadar büyük sevdiğini ifade eden Yeşim Karadağ, Çanakkale’nin kendi potansiyelini ortaya çıkarması için hizmet elçisi olacağını belirtti.


“Çanakkale’ye Hizmete Talibim”

Yeşim Karadağ Çanakkale’nin Eceabat ilçesinden olup Diş hekimi Cuma Karadağ’ın eşidir. İki kız çocuğu annesi olan Yeşim Karadağ ekmeğini Çanakkale’de kazanmakta ve ekmeğini Çanakkale’de bölüşmektedir.

 

Lisan öğrenimini iktisat alanın da tamamlayan Karadağ, Ekonomi alanında Yüksek lisans mezunudur ve hali hazırda doktorasına devam etmektedir tezi savunma aşamasındadır.

 

Çanakkale’de uzun yıllardır siyaset yapan Karadağ sağcı, solcu, o’cu, bu’cu demeden Çanakkale milliyetçisi bir insan olarak tanınmaktadır.

Diğer gelişmiş illerde ve Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde ne varsa Türkiye’nin önsözü Çanakkale’de de onların olmasını isteyen Karadağ siyaseti Çanakkale’ye hizmet etmenin bir aracı olarak gören bir Çanakkale sevdalısıdır.

Gelecek Partisi kontenjanından Cumhuriyet Halk Partisi 3. sıra Milletvekili Adayı olan Yeşim Karadağ Çanakkale’ye hizmet etmek için partilerin amaç değil; araç olduğunu ifade ederek önemli olanın Çanakkale’ye hizmet olduğunu ifade etti; “Milletimiz takdir ederse bu görevin kendisi için büyük bir onur olacağını belirten Karadağ mevkilerin makamların geçici olduğunu önemli olan Çanakkale’de hoş bir seda bırakmaktır” dedi.

 

Çanakkale’yi Çanakkale kadar büyük sevdiğini ifade eden Yeşim Karadağ, Çanakkale’nin kendi potansiyelini ortaya çıkarması için hizmet elçisi olacağını belirtti. Millet ittifakının bir çıkarlar birlikteliği olmadığını ifade eden Karadağ; Millet ittifakı ülkenin birliği, beraberliği ve bekası için bir araya gelen partilerden oluştuğunu ortak mutabakat metninde yaklaşık 2 bin 300 maddenin ülkenin sorunlarına yönelik çözümlerini içerdiğini, bu maddelerin uzun süren çalışmalardan sonra ortaya çıktığını ifade etti.

“MİLLETİMİZ CUMHUR İTTİFAKININ BU ÜLKEYEA ARTIK BİR ŞEY VEREMEYECEĞİNİN FARKINDA”

Cumhur İttifakının liderlerinin bir araya geldiğini ancak ellerinde yazılı herhangi bir madde bulunmadığını ifade eden Çanakkale Milletvekili adayı Yeşim Karadağ;“Milletimiz cumhur ittifakının bu ülkeye bir şey veremeyeceğinin farkında. Bizi 6 parti bir araya gelip kendi mahallelerimizden çıkarak ülkenin bekası için aynı masada buluştuk. Fakat cumhur ittifakı bize 6 parti derken 8 parti oldular.Kim var orda? Andımız kalksın diyen, Özerklik isteyen, Hüda-Par var. Kim var orda? Sayın Ecevit’in kemiklerini sızlatan DSP var. Milletimiz bunun farkında. Bu ittifak ülkemizin DNA’sına uyan bir ittifak değil. Milletimizin DNA sına uymayan bu sistemin farkında ve Milletimiz Millet İttifakının vakur duruşunu 14 Mayısta sandıktan zaferle çıkartarak taçlandıracaktır.

 

“KILIÇDAROĞLU VE GENEL BAŞKANLARDAN OLUŞAN YARDIMCILARI BU ÜLKENİN SİGORTASIDIR”

Kemal Kılıçdaroğlu ve 6’lı siyasi partinin genel başkanlarından oluşan kadronun ülke için bir araya gelmesinin öneminden bahseden Karadağ; “Yıldızlar topluluğundan oluşan bir kadro bu ülkenin yönetimine talip olmuştur. Yanlarına da icracı olarak 2 büyükşehir belediye başkanını alan bu kadro ülkeyi şimdiki durumundan çok çok daha güzel yönetecekler. Şu anki sistemde her şeyi tek adam yönetirken bizim vaat ettiğimiz modelde ise ortak akıl ve istişare egemen olacaktır” dedi.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi Türkiye’nin en çalışkan belediye başkanlarının Millet İttifakı ortak Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı olacağına dikkat çeken Karadağ; “Millet ittifakı milletimizin beklentilerine uygun, Milletimizin geleceğini düşünen siyaset üreten bir yapı haline gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğu,Cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarımız bu ülkenin sigortasıdır” ifadelerini kullandı.

 

“14 MAYIS SEÇİMLERİ PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞİN KONUŞULDUĞU SON SEÇİMLERDİR”

14 Mayıs seçimlerinin önemine işaret eden Millet İttifakı Milletvekili Adayı Yemiş Karadağ, bu seçimin iki ittifakın birbirleriyle mücadele ettiği bir seçim gibi algılanmaması gerektiğini söyledi. Millet ittifakı seçmeni velinimet olarak kabul ediyor,seçmene hizmet ve proje üzerinden ulaşılması gerektiğine inanıyor. İnsanı merkeze alan,kapsayıcı bir dilin olması gerektiğine ve taban politikacılığına inandığını belirten Karadağ, “Kamplaştırmak açısından konuşmuyorum ama bu seçimden sonra eğer herhangi bir yanlışlık olursa bir daha parlamenter sistemi konuşacağımız, yeniden, yeni baştan bir sistem kurmaya yönelik söz edebileceğimiz bir düzen ve dönem kalmayacak. Ak partili kardeşlerime de sesleniyorum bu seçimler köprüden önce son çıkıştır.

“ERDOĞAN PARTİSİNİ KİMSEYE BIRAKMADI”

Türkiye’nin tek adam rejimi ve Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin yaşattığı sorunlara dikkat çekerek; “Bakın Sayın Erdoğan'ın seçildiğini varsayın, son dönemi. Partisinde kimseyi bırakmadı ama o 5 yılın sonunda bu sefer bu ucube sistem devam ettiğinde aynı yetkilerle ve uğranılan haksızlıkların, yapılan yanlışlıkların oluşturduğu bir büyük öfkeli kalabalığın eliyle birisi seçilecek. O kişi dünyanın en iyi insanı olsa dahi o yetkilerle bir sene sonra ülkemiz hiç yaşanamayacak, nefes alınamayacak bir yer haline gelir. Yöneten insan kafayı yer ve bu ülke hata verir ve ülke olarak kafayı yeriz” dedi.

“FARKLI GÖRÜŞTEN OLUŞAN PARTİLERİN BİR ARAYA GELMESİNDEN HALKIMIZ MEMNUN”

Millet İttifakını oluşturan çok farklı görüşlere sahip siyasi partilerin Türkiye’nin ve vatandaşların geleceği için bir araya geldiğini, bu birlikteliğin de halk nezdinde büyük memnuniyet yarattığını ifade eden Yeşim Karadağ; “Bugün geçmişte farklı siyasi partilerde birlikte olduğumuz örneğin 14 Mayıs 1950'de CHP’nin yarıştığı Demokrat Parti, 'Yeter söz milletindir' diyen, seçim kaybedilince İsmet Paşa'ya sorulduğunda, 'Şüphesiz bu benim en büyük yenilgim ama Türkiye'nin demokrasi zaferidir' dediği o günkü rakibimizle bugün Cumhuriyet aşkına, özgürlükler aşkına, vatan, millet, bayrak aşkına, Atatürk aşkına birlikteyiz, kol kolayız. Gelecek'in, DEVA'nın, Saadet'in, Demokrat Parti'nin, İYİ Parti'nin ve CHP'nin ne kadar üyesi varsa, gönül vereni varsa bahsettiğim ortaklıklar üzerinden bir aradalar” ifadelerini kullandı.

“HEP BİRLİKTE KAZACAĞIZ, BU ZAFERİN KAYBEDENİ OLMAYACAK”

Altılı Masa’nın salt bir seçim ittifakı olmadığını, yeni bir toplumsal uzlaşı ve sözleşme zemini olduğunu ifade eden Yeşim Karadağ; Altılı Masa'nın konjonktürel bir seçim ittifakı ya da anketlerin belirleyeceği bir güç paylaşımı ile sınırlı olarak bakmanın doğru olmadığını söyledi. Karadağ; “Geçmişte birbirleriyle çatışan ideolojik çerçeveleri savunan liderlerin ve toplumsal kesimlerin sabırla, basiretle, ortak akıl ve ortak vicdanla bütün bu birikimin tecrübelerinden ortak bir vizyon üretme hedefini son derece hayati buluyorum. Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İnanıyoruz ve iddialıyız; Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’ncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Hep birlikte kazanacağız, bu zaferin kaybedeni olmayacak öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek’’ dedi.

 

“SAĞ SEÇMENLERİ MİLLET İTTİFAKINDA BİRLEŞMEYE DAVET EDİYORUM”

Daha önce sadece bir siyasi partide siyaset yaptığını ifade eden Yeşim Karadağ,  Bu sürecin doğruları yanlışları var. Yanlışı gördüğümüz noktada yokum dedim ve 2018 yılı 8 Mart dünya kadınlar gününde istifa ettim.2019 yılında ise Gelecek Partisinin kuruluş sürecinde yer aldığını ve o tarihten beri Gelecek Partisinde Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan yardımcısı olarak görev yapıyorum. Millet ittifakı olarak vatan, millet, bayrak aşkına Cumhuriyet aşkına, Gelecek Partisinin, Deva Partisinin, Demokrat partinin, İYİ partinin ve Saadet partisinin aynı blokta buluştuk. Çanakkale’de özellikle sağ seçmenin de oylarına talibiz. Gelecek Partisinin kontenjanından CHP’nin üçüncü sıra aday olmak gurur verici. Bunun tüm sağ seçmenler tarafından da değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. 100 yıl önce bir Kemal, Samsun’dan başlayıp önce Kurtuluşa sonra Kuruluşa ikna etti. Şimdi ülkeyi bu buhrandan başka bir Kemal kurtaracak” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması yetmez mecliste de ezici bir çoğunluk elde edeceğiz.

 

“ÇALIŞA ÇALIŞA BAHAR’I GETİRECEĞİZ”

CHP Listesinden üçüncü sıra olarak seçimlere katılacak olan Gelecek Partili Yeşim Karadağ; “Siyaset memlekete fayda sağlamak, memlekete hizmet etmek için yapıyoruz. Siyaset ülkemizin ve ilimizin kalkınması için bir araçtır, amaç olmamalıdır. Bu süreçten itibaren bizler için önemli olan hem Çanakkale’mizde hem de ülkemizde ilk öncelikli konu; Türkiye’nin ikinci yüzyılın yeniden inşasında 13’ncü Cumhurbaşkanı olarak İttifakımızın ortak adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçtirmektir. Ardından da 14 Mayıs gecesi, 15 Mayıs sabahı Parlamentoda en güçlü, en çok milletvekiline sahip, millet ittifakımızı iktidar olarak görmektir. Bunun için de hep birlikte çalışacağız, hatta çok çok çalışacağız. İktidarın bu ülkeyi getirdiği durumdan hepimiz muzdaripiz. Cebimize, Mutfağımıza hatta sinirlerimize dokunan bir durumdayız. Feraset sahibi milletimiz inşallah 14 Mayıs’ta Çanakkale özelinde Yüzde 65 oy ile Cumhurbaşkanımıza seçimi kazandıracağız. 4-0 yapacağımıza inanıyorum, bunun için de çalışacağız. Çalışa çalışa baharı getireceğiz” dedi.

KÖY ZİYARETİ MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

CHP Çanakkale milletvekili adayı Yeşim Karadağ’a vatandaşların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekiyor. Bir kadın olarak siyasi hayatında dik duruşu, sağ, sol, şucu, bucu demeden Çanakkale milliyetçisi ve Çanakkale’nin öz evladı olmasının bilinci hareket eden ve sempati toplayanKaradağ hafta içinde Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesine Gelecek Partisi teşkilatı ve CHP örgütü ile beraber Karakoca Köyüne ziyarette bulundu. Hem Karakoca Köyü'nde hem de Terzialan Beldesi'nde köy kahvelerinde yurttaşlarla bir araya gelen Karadağ'a aslen Karakocalı olan Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan da eşlik etti. Karadağ’ı kendi köyünde gezdiren Arslan, köylülerinden Karadağ için oy ve destek istedi.

 

Terzialan Beldesi'nde halkın gösterdiği ilgi sonucu ise köy ziyareti mitinge dönüştü. Belde meydanında hem Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan hem de CHP Çanakkale milletvekili adayı Yeşim Karadağ mikrofonu alarak halka hitap ettiler. İlk önce Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan konuşurken Sözlerine köylülerini selamlayarak başlayan Arslan, "Burada en son 2019'da yine bu meydanda konuşmuştum. Yine konuşuyorum. Terzialan beldesi, sorunları biliyor. Terzialan'ın sorunları, Çan'ın sorunları, ülkenin sorunları belli. Ekonomik sıkıntılar baş gösteriyor bunun farkında. Bu düzeni siz değiştirebilirsiniz" dedi.Vatandaşların yoğun ilgisine teşekkür eden Yeşim Karadağ vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra yaptığı konuşmada özetle; “Bu ülkeyi 100 yıl önce bir Kemal kurdu. Şimdi ise ikinci yüzyılda başka bir Kemal aday. Millet İttifakı liyakatli kadroları ile bu ülkeyi yönetmeye talip. Kemal bey, bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacak" Türkiye’nin ikinci yüzyılını inşa edecek Kemal Kılıçdaroğlu’na ekibine ve cumhuriyet halk partisine oy istedi. Bu kadrolar ülkemizin 2.yüzyılı yönetmeye taliptir. Dedi.




Bu haber 2497 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI