thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



CHP Yönetimi “Hayali” Yazışmayla İhraç Etti!

Tarih: 06-09-2023 06:54:09 Güncelleme: 06-09-2023 07:15:09 + -


Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'e bir darbe de partisinden geldi. İçişleri Bakanlığı ile açığa alınan, göreve iade süreci aylardır sürüncemede bırakılan Bülent Öz, İl disiplin kurulu tarafından Ak Partiye geçeceği iddiaları ile CHP'den ihraç edildi. Parti yönetimi Bülent öz'ün AKP'ye geçeceğine daire bir dilekçesi olduğunu ileri sürerken, Bülent Öz ise kendisi dışında iç işleri bakanlığı ile AKP'li bir kaynağın yazışmasının kendisi ile alakası olmadığını bildirdi. Yazışmada Bülent Öz'ün imzasının


CHP Yönetimi “Hayali” Yazışmayla İhraç Etti!

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'e bir darbe de partisinden geldi. İçişleri Bakanlığı ile açığa alınan, göreve iade süreci aylardır sürüncemede bırakılan Bülent Öz, İl disiplin kurulu tarafından Ak Partiye geçeceği iddiaları ile CHP'den ihraç edildi. Parti yönetimi Bülent öz'ün AKP'ye geçeceğine daire bir dilekçesi olduğunu ileri sürerken, Bülent Öz ise kendisi dışında iç işleri bakanlığı ile AKP'li bir kaynağın yazışmasının kendisi ile alakası olmadığını bildirdi. Yazışmada Bülent Öz'ün imzasının bulunmadığı ileri sürüldü. Yüksek Disiplin Kuruluna gideceği öğrenilen Bülent Öz'ün ihraç davasına itiraz ettiği öğrenildi.

 

İçişleri Bakanlığına gönderilen resmi olmayan, üzerinde imzasının dahi olmadığı bir yazışma ile CHP Yönetimi hazırladığı dosya ile Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ü ihraç etti. AK Parti’ye geçeceğine dair iddiaları içeren bir yazışma ile ihraç edilen Bülent Öz ise; “Göreve iade edilmem için AK Partililerle görüştüm. AK Parti’ye geçme teklifini red ettim. Dosyam ile ilgilenen şahıs İçişleri Bakanlığına gönderdiği ve içeriğinden sonradan haberdar olduğum bir yazı ortaya çıktı. Benimle ilgisi olmayan yazışma ile beni partimden ihraç ettiler” dedi.

 

Görevine dönmek için girişimlerde bulunmaya devam eden CHP Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’e bir darbe de CHP İl Yönetimi ve İl Disiplin Kurulundan geldi. İl Başkanı Doğan Ateş, Aynalı Pazar gazetesinin sorusu üzerine; “Bülent Öz hakkında bir dilekçe üzerinden hazırlanan bir dosya bize ulaştırıldı. Dosya içeriğine göre AK Parti’ye geçeceğine dair dilekçesi var. Bizde İl Yönetimi olarak bize ulaştırılan dosyayı İl Disiplin Kuruluna yönlendirdik. Öz’ün ihraç edilmesini İl Disiplin Kurulu uygun bulmuştur” ifadelerini kullandı.

 

Bülent Öz ise hayali bir yazışmaya dayanarak, resmi olmayan, hatta üzerinde şahsına ait hiçbir imzanın da bulunmadığı bir belgeye dayanarak kendisinin İl Disiplin Kurulunca partisinden ihraç edildiğini söyledi.

 

“AK PARTİLİ BİRİYLE DOSYAM İÇİN GÖRÜŞTÜM. TEKLİF GELDİ AMA RED ETTİM”

Aynalı Pazar Gazetesine CHP’den ihraç edilmesi üzerine açıklama yapan Bülent Öz; “AK Partiye yakın bir kaynak ile göreve tekrar iade edilmem konusunda bir görüşmem oldu. Bu görüşme sonunda görüştüğüm kişi “AK Parti’ye geçer misin” sorusunu şahsıma yöneltti. Bu soru üzerine “Asla partimden ayrılmam” ifadeleriyle yanıt verdim. Bu kişi daha sonra göreve iadem konusunda İçişleri Bakanlığı ile yazışmalarda bulunuyor.  Hazırladığı dosya içerisine ise “AK Parti’ye geçeceğim” konusunda bilgiler yazıyor. Fakat böyle bir yazışmada ne imzam ne de bilgim var” dedi.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA GİDEN YAZI NASIL CHP İL BAŞKANLIĞINDA OLUR?

Söz konusu yazışmadan İhraç edildiğinde haberi olduğunu belirten Bülent Öz; “Ne hikmetse bu özel yazışma İçişleri Bakanlığından CHP Çanakkale İl Başkanlığına ulaştırılıyor. Bu yazışma resmi bir yazışma da değil. İl Başkanlığı benim bilgim ve imzam dışındaki bu yazışmayı gerekçe göstererek bir soruşturma açıyor. İl Disiplin Kurulu’na bu dosya verilerek benden savunma yapmamı istediler. Bu durumu anlatmama rağmen İl Disiplin Kurulu yetkileri dışında hakkımda ihraç kararı veriyorlar. Benim konumumla ilgili tek karar verici Yüksek Disiplin Kurulu iken, yetkilerini aşarak partiden ihraç ettiler” dedi.

 

“BİLİRKİŞİ RAPORLARINI MERAK ETMEYENLER, BENİ İNFAZ ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden alındıktan sonra CHP’li yöneticilerin kendisini yalnız bıraktığını, kendi soruşturmasının takibini kendisinin yürüttüğünü ifade eden Bülent Öz; “10 gün içerisinde itiraz hakkım var; karara itiraz edeceğim. Görevden alındığım süreç içerisinde hakkımda yürütülen hukuki konuyu hiç merak etmeyen, ne oldu diye sormayanlar, bilirkişi raporları nasıl çıktı diye sormayanlar, bir bahane yaratarak soru dahi sormayanlar şimdi bizi infaz etmeye çalışıyorlar” tepkisini gösterdi.




Bu haber 2590 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI