thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale’de “Çöp”.. Kepez’de “Su”..

Tarih: 02-10-2023 06:35:43 Güncelleme: 02-10-2023 06:40:43 + -


Çanakkale'de ve Kepez'de halk isyan ediyor. Halkın tepkisi CHP'nin 50 yıllık iktidarını tehdit ediyor. Tepkiler seçilmiş kişilerden, sorunları umursayan CHP'ye dönmeye başladı. CHP'li yöneticilere Meclis üyelerine vatandaşlardan en çok gelen şikâyet Çanakkale'de çöp, Kepez’de arıtılmadan vatandaşların kullanımına sunulan aşırı klorlu su..


Çanakkale’de “Çöp”.. Kepez’de “Su”..

Çanakkale il merkezinde bir süredir belediyenin toplatamadığı çöpler büyük sorun haline gelmeye başladı. Turizm mevsiminin başında ortaya çıkan Toplanmayan Çöp sorunu vatandaşları adeta çileden çıkartmış durumda. Aylardır sağlıklı bir şekilde çöp toplanamadığı için şehirde sivrisinek sorunu da ortaya çıktı. Şehrin en işlek cadde ve mahallelerinde bulunan çöp konteynırları ağzına kadar dolup etrafa saçılırken; Çanakkale Belediyesi’nin çöp toplama işini verdiği ÇAKAB’ın zamansız çöp toplaması da öfkeyi daha da arttırdı.

 

MECLİS ÜYELERİ VATANDAŞIN ŞİKAYETLERİNİ İLETİYOR AMA..

Çöpü düzenli ve zamanında toplatamayan belediyeye sadece vatandaşlar değil; CHP’li meclis üyelerinin birçoğunun da tepki gösterdiği biliniyor. Vatandaşların şikâyetleri ile birebir muhatap olan meclis üyeleri vatandaşların şikayetlerini Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a iletmesine rağmen sorunlar halen çözülmüş değil.

 

ÇÖP KAMYONLARI ARKASINDA TRAFİK KİTLENİYOR!

ÇAKAB’ın çöp toplamada yetersiz kalması, günün en işlek saatlerinde çöp toplamaya çıkılması sonucunda oluşan trafik çilesi de ayrı bir soruna dönüşmüş durumda. Öyle ki araçları içerisindeki vatandaşlar çöp kamyonları arkasında dar sokaklarda uzun kuyruklar oluşturuyor. Üstüne üstlük zamanında ve düzenli toplanmayan çöpler için Belediye’nin Katı Atık Üyelik Sistemi adı altında fahiş zam yapması da tepkilerin bir başka sebebi… Tüm bu sorunların aylardır bilinmesine rağmen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın şikayetlere çözüm bulmaması da tepkileri beraberinde getiriyor.

 

“GURURLA İÇEBİLİRSİNİZ” DEDİĞİ SU İÇİLMİYOR!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şehrin içindeki çöp yığını sorununu çözemezken; bir başka CHP’li belediye başkanı olan Birol Arslan’ın da aylardır başında “İçilemeyen” su sorunu var. Aylar önce Kepez’e arıtma yaptıran ancak vatandaşlara arıtmadan su içirdiğini itiraf eden Birol Arslan’a da öfke dinmek bilmiyor.

 

“PLANSIZ, ÖNGÖRÜSÜZ VE PAHALI ARITMA TESİSİ”

Eylül ayı meclis toplantısında “Hodri Meydan, adayım” diyen Birol Arslan’ın yaptırdığı arıtma tesisini aylardır çalıştıramamasının sebepleri ise; Arıtmayı plansız bir şekilde yapması ve artan maliyetler.. Yaptırdığı Arıtma Tesisine yönelik “Bilgisizce, öngörüsüz ve pahalı” olarak nitelendirilen arıtma tesisi su kaynaklarını arıtma tesisine taşısa bile yeterince su gelmediği için çalıştıramıyor! Yeterli su olsa da bu sefer de artan maliyetler nedeniyle suyu arıtamayan Birol Arslan sorunu da “Taşıma Suyu” ile çözmeye çalışıyor.

 

KEPEZ’DE TAŞIMA SUYU İLE SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR AMA..

Kepez’in su sorunu aylardır sürerken; arıtmaya yetecek kadar su olup olmadığına bakmaksızın Arıtma Tesisi yapan Birol Arslan’ın yaptırdığı tesis ayrıca pahalı kimyasallarla çalışan bir tesis olduğundan işletme maliyetleri de yüksek. Belediyenin su yönetim planı olmadığı gibi Dr.Ömer Faruk Mutan’dan kalma, Çanakkale Belediyesinin yaptığı gibi açık havuz sistemi ile çalışan arıtma tesisi de çalıştırılmıyor. Bunun yerine ise milyonlarca lira harcanarak Kepez’de artezyen kuyuları açılma yöntemi seçildi. Açılan kuyulardan tankerlerle taşınan sular vatandaşların evine su götüren su depolarına taşınıyor. Buradan da vatandaşların evine sular pompalanıyor.

 

YOĞUN KLOR KOKUSU.. VATANDAŞLARDA MİDE AĞRISI YAŞANIYOR!

Geçtiğimiz aybaşına kadar Kepez’de vatandaşların evine çamurlu su akarken; Birol Arslan’ın kuyu sularını arıtmadığını itiraf etmesi sonrasında şimdide aşırı klorlu su sorunu yaşıyor. Katı ve sıvı halde şebeke suyuna verilen Klor miktarını tutturamayan Kepez Belediyesi vatandaşlara yoğun Klor kokulu su dağıtıyor. Belde de yoğun Klorlu su kullanımından dolayı vatandaşların mide ağrısı çektiği de bilinen bir gerçek.

 

AĞABEYİ YARDIM ETMİYOR..

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; Çanakkale’de en pahalı suyu satan üç belediyeden birisi. Aylardır su sorunu bir türlü çözemeyen Birol Arslan’ın yönettiği belediyede suya yılbaşında yüzde 236,47 oranında zam yapmıştı. Kepez’de çeşmeden akan 0-15 ton arası su bedeli  4,25 TL’den 14,34 TL’ye yükseltilmişti. Suya fahiş zam yapan ancak vatandaşa sağlıklı su temin edemeyen Birol Arslan’da Kepez de yoğun tepki alıyor.

 

Kepez’in su sorununu çözmek için Çanakkale Belediyesi ile protokol yapılması gerektiğini hem önceki dönem belediye başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan hem de AK Partili meclis üyeleri dile getirmesine rağmen bu protokol bir türlü yapılmıyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı “Ağabey” olarak nitelendiren Birol Arslan’a Gökhan’ın destek olmamasının sebebinin ise toplanan Su Paralarından elde edilen gelir olarak gösteriliyor.




Bu haber 7240 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI