thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Çan’a OSB’yi de, yatırımcıyı da Ben Kazandıracağım”

Tarih: 10-03-2024 09:05:06 Güncelleme: 10-03-2024 17:22:06 + -


“Çan İçin Gerçek Belediyecilik” sloganıyla seçim çalışmasını yürüten AK Parti Çan Belediye Başkan adayı Ersin Çetin, proje ve meclis üyesi aday tanıtım toplantısında projelerini açıkladı. 30’dan fazla proje açıklayan Çan Belediye Başkanı Ersin Çetin “Mega Projelerim” dediği Organize Sanayi Bölgesi, Çan KOBİ Ticaret Merkezi, Çan Şehir Meydanı Projesini hayata geçirmek için seçimlerde Çanlılardan destek istedi.


“Çan’a OSB’yi de, yatırımcıyı da Ben Kazandıracağım”

AK Parti Çan Belediye Başkan adayı Ersin Çetin, proje tanıtım toplantısı ile Meclis üyelerinin tanıtımı toplantısı düzenledi. Düzenlenen etkinliğe AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Partili Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti Çan İlçe Başkanı ve yönetimi, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

 

30’DAN FAZLA PROJE İÇERİSİNDE “MEGA PROJELER”

AK Parti Çan Belediye Başkan adayı Ersin Çetin toplantıda 30’dan fazla proje açıkladı. Başkan adayı Çetin özellikle Mega Projelerim dediği “Organize Sanayi Bölgesi, Çan Kobi Ticaret Merkezi ve Çan Şehir Meydanı Projesi” büyük alkış aldı. AK Parti Çan Belediye Başkan adayı Ersin Çetin yaptığı konuşmada; “Çan’ımızı gülistana çevirmek, Çan’ımızı yeşille donatmak için, hizmetlerle donatmak için yola çıktık. Bunu sizlerle, çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için hep birlikte başaracağız. Güzel ilçemizin güzel insanları; Çan’ımız için önemli bir dönüm noktası olacak sözler ve gerçekleşmeyen vaatlerle 5 yıl da kaybettiklerimizi gelecek 5 yıllarımızda hızla telafi ederek Çan’ımızı tekrar Çanakkale’mizin parlayan yıldızı yapacak projelerimizin tanıtımı ile karşınızdayız” dedi.

“SİYASİ ANLAYIŞIMIZIN MERKEZİNE İNSANI KOYDUK”

AK Parti Çan Belediye Başkan adayı Ersin Çetin konuşmasının devamında; “Sizlere söz veriyoruz; önümüzdeki 5 yıl içerisinde tek tek hayale geçireceğimiz birbirinden nadide özel ve güzel projelerimiz var. Rabbim nasip ederse; belediye başkanı olduğum zaman görecek ve yaşayacaksınız ki bu projelerin hepsi tek tek hayata geçecek ve sizlerde şahit olacaksınız. Bu projelerimizin Çan’ımıza ne kadar katma değer sağladığınız, Çan’ımızın Çanakkale’mizin en hızlı büyüyen, gelişen, yaşanabilir ilçe olduğuna şahit olacaksınız. Bizim anlatışımızda; ‘İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın’ anlayışı vardır, biz bu anlayışımızdan taviz vermeyeceğiz. O yüzden ilçemizin, ilçe insanımızın refahı, huzuru ve mutluluğu bizim için en önemli kriterdir. Biz siyasi anlayışımızın merkezine insanı koyduk. Sizler maddi, manevi anlamda her şeyin en güzelini hak ediyorsunuz” dedi.

“7/24 SİZLERİN EMRİNDE OLACAĞIZ”

Çan Belediye başkanı seçilmesi halinde ekibi ile birlikte Çanlıların her an yanında olacaklarının sözünü veren Başkan adayı Ersin Çetin; “Bizlere düşen görev ise; sizlerin bu mana da hayatını kolaylaştıracak, yaşadığımız bu şehirde sizlere eksiksiz her hizmete ulaşabileceğiniz bir belediyecilik anlayışı ortaya koymaktır. Bunun için ekibimizle gece gündüz demeden, 7/24 sizlerin emrinde olacağız. Desteklerinizle birlikte 1 Nisan’dan itibaren Çan’ımızda bir anlayış değişikliği olacak. Sizler her gün Çan Belediyesinin, Çan’ımızın her mahallesinde çalıştığımıza şahit olacaksınız” dedi.

 

“ÇAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ MUTLAKA YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Mega Projelerinden birisi olarak tanımladığı Çan Organize Sanayi bölgesi projesinin tamamlama sözü veren Başkan adayı Ersin Çetin; “Çan bir sanayi kentidir; 1957’den beri özel sektör, sonrasında kamu yatırımlarını sürdürüyor. Çan’ın sanayi şehri olması nedeniyle burada işçi sayımız çok fazla. Bir bu sanayi kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyoruz, yıllardan bu yana hizmet ediyorlar. Dünyada bir takım gelişmeler yaşandığında, savaşlar çıktığında işten çıkartmalar yaşanıyor, bizim esnafımızı bu olumsuzluklar etkiliyor. Bununla alakalı olarak; Çan’da mutlaka bir alternatif ortaya koymamız gerekiyor. Bunun içinde önceliğimiz Çan Organize Sanayi Bölgesidir. Bunu biz mutlaka yapmak zorundayız. Organize Sanayi Bölgesini yaparsak, yeşil ve çevreci anlayışla yapmamız gerekiyor. Yeni gelişen teknolojilerle bu OSB’ler Yeşil OSB olarak tanımlanıyor. Firmalar, gelecek yatırımcıların yeşile ve çevre odaklı faaliyet sürdürmeleri gerekiyor. Atık su arıtma tesisi kurmaları, GES kurmaları gerekiyor. Biz Çan OSB’yi planlarken hem de Yeşil OSB’ye uygun olarak planlıyoruz. Çan’ın şu an ki durumunu analiz etmemiz gerekiyor. Çan öyle bir stratejik noktada ki; 7-8 yıl sonra bunun farkında olacağız. Çan’ı merkeze koyduğumuzda, etrafına bir çember çizdiğimizde; İstanbul’un Anadolu yakasını göreceksiniz; ilçemize uzaklığı 2,5 saat olacak; Savaştepe-Çanakkale otobanı ile birlikte. Merkezin aşağısında ise; İzmir’i göreceksiniz. İzmir’in buraya uzaklığı 1 saat 40 dakika olacak” dedi.

“YATIRIMCI İŞİ, BENİM İŞİM. 100 YATIRIMCI İSE; 100 YATIRIMCI..”

Çan Organize Sanayi Bölgesinde önceliğin Çanlı firmalarda olacağının altını çizen Başkan adayı Ersin Çetin, Çan OSB’ye yatırımcıyı da bizzat kendisinin bulacağının sözünü verdi. Çetin; “Sol tarafa geçtiğimizde Avrupa’yı göreceksiniz. Çan’dan çıkan TIR’lar 2 saat sonra Avrupa’da olacak, ya İpsala ya da Kapıkulu Sınır kapılarında olacaklar. Aynı şekilde İstanbul’un Avrupa yakasına da 2,5 saat uzaklıkta olacağız. Dolayısıyla bununla ilgili olarak Çan’ımızın konumunu şimdiden çok iyi belirlememiz gerekiyor. Yatırımcı işi benim işim; yatırımcıları Çan’a ben getireceğim. Siz yatırımcıyı dert etmeyin; biz yeter ki burada imar uygulamalarını ayarlayalım, kamulaştırmaları yapalım, başvuruları yapalım. İnşallah yatırımcı işi bizim işimiz. 100 yatırımcı ise 100 yatırımcı. Ama önceliğimiz Çanlı yatırımcılardır, önce onların yerlerini ayıracağız, sonra dışarıdan gelecek yatırımcılara yer vereceğiz” dedi.

 

“KOBİ TİCARET MERKEZİYLE GİRİMŞİMCİ KADIN VE GENÇLERİMİZ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”

Çan Belediye Başkan adayı Ersin Çetin bir başka mega projesi olarak KOBİ Ticaret Merkezini tanıttı. Çetin; “Çan’da gezerken kadınlarımızın gücünü, emeğin, hayata bakış açısını gördüm. Bu projemiz onlar için. Kadın istihdamı gerçekten şehrimiz için çok önemli, kadınlarımız çok güçlü ve çalışmayı seviyorlar. Bu projemizi de onlar için hazırladım. KOBİ Ticaret merkezinde önceliğimiz genç girişimci kardeşlerimiz ve kadın girişimcilerimize öncelik vereceğiz” dedi.

 

“ŞEHİR MEYDAN PROJESİYLE ÇANLILARIN PARASI ÇAN’DA KALACAK”

Çanlıların en çok talep ettiği şeylerden birisinin AVM benzeri bir meydan olduğunu belirten Ersin Çetin, vatandaşların talepleri üzerine Şehir Meydanı Projesi hazırladıklarını belirterek; “Bütün ev, sokak ve kafeterya ziyaretlerimizde; genç ve kadınlarımızdan bir meydan projesi ile ilgili talep olduğunu gördük. Tabi bunu yaparken önceliğimiz esnafımızdır; yerleri önce Çan esnafına vereceğiz, artanı dışarıdan gelen yatırımcılara ayıracağız. Çan’daki otopark problemini hepimiz hissediyoruz. Çan bir İstanbul değil; 30 bin nüfuslu bir şehir. Şehir meydanına gittiğimizde 10 dakikalık bekleme süresi ile karşılaşıyorsunuz. Çan gibi bir şehirde 20-30 dakika trafikte harcamak hem zamandan hem hayattan bir kayıptır. Bunun için meydan projesinde 500 araçlık kapalı bir otopark olacaktır” dedi.

“500 ARAÇLIK OTOPARK MEYDAN PROJEMİZ İÇERİSİNDE”

Başkan adayı Ersin Çetin, Çan’da artan otopark sorunu içinde Şehir Meydanı Projesine dikkat çekti. 500 araçlık otoparkın da meydan projesi içerisine dahil edileceğini belirten Ersin Çetin; “Diğer bir şikayet; sürekli Çan dışına, Biga AVM’sine, Çanakkale AVM’sine gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız var. Dolayısıyla bunun Çan’a maliyetini hesapladık, 5 yılda 5 milyon dolarlık bir para Çan’dan dışarıya akıyor. Bu para neden Çan esnafında kalmasın? Gençlerimizin sitemi; sinema yok, tiyatro yok şeklinde. Bunların hepsini bu proje içerisinde hayata geçireceğiz” dedi.

 

KOCABAŞ ÇAYI KENARINDA 40 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN

Çan’ın hava kirliliği ve yeşil alan ihtiyacına dikkat çeken Belediye Başkan adayı Ersin Çetin; “Hemşerilerimin rahatça gezebilecekleri, sohbet edebilecekleri mekan eksikliği hissediyorlar. Kocabaş çayının her iki tarafında güvenlikli, aydınlatmalı bir ortam oluşturarak bu projemizi hayata geçireceğiz. Bu park içerisinde 40 bin metrekare yeşil alan olacak. Çan’daki hava kirliliğinin farkındayız, devletimizin kurumlarını yıpratmadan, istişare ile bunu da çözeceğiz” dedi.

 

TOKİ PROJESİ

Çan’da TOKİ Konutlarının olmamasından doğan talepleri de dikkate aldıklarını belirten Ersin Çetin; “Çan’da neden TOKİ yok sorularının muhatabı oluyoruz, çok fazla talep var. TOKİ hazinenin bir yeri var ise öncelikle orayı tercih ediyor. Bizim elimizdeki 100 dönüm araziyi TOKİ’ye devrettik; inşallah şu depremle alakalı devlet sıkıntıyı çözdüğünde biz inşallah Çan TOKİ konutlarını da size armağan edeceğiz” dedi.

 

“ÂŞIKLAR KORUSU PROJEMİZ İLE AİLELERİMİZİN TALEBİNİ KARŞILAYACAĞIZ”

Çanlıların aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri bir proje olarak Aşıklar Korusu projesini tanıtan Ersin Çetin; “Kestane Çeşmesi olarak bilinen bölgemiz. Çan’lıların hafta sonu aileleri ile birlikte vakit geçirebileceği, mangal yapabileceği, beraber oturabileceği bir yer yok. Aşıklar Çeşmesini Aşıklar Korusu projemiz ile hayata geçireceğiz” dedi.

GİDER: “ÇAN OSB’DE ERSİN ÇETİN’İN İMZASI OLACAK”

Çan Belediye Başkan adayı Ersin Çetin’e destek vermek için proje tanıtım toplantısına katılan AK Parti Milletvekili Ayhan Gider de Çan Organize Sanayi Bölgesi projesine her türlü desteği vereceğini açıkladı. Ayhan Gider yaptığı konuşmada; “AK Parti Çan Belediye Başkan adayı Ersin Çetin’in proje tanıtım toplantısına katılan AK Parti Milletvekili Ayhan Gider de, Çan Organize Sanayi Bölgesi kurulması için destek vereceğinin altını çizdi. Ayhan Gider yaptığı konuşmada; “İnşallah 1 Nisan’dan sonra Ersin Belediye başkanı olduktan sonra ilçemize eski hastanenin dışında yeni bir hastane kazandıracak. Çan’ımızın hak ettiği Çan İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde de onun imzası olacak” dedi.

Çan Belediye Başkanı Ersin Çetin’in açıkladığı diğer projeler ise şunlar;

Kocabaş Şehir Parkı, 23 Eylül Kurtuluş Parkı yenileme projesi, TOKİ Projesi, Çan Lojistik Merkezi, Aşıklar Korusu Projesi, Analar Yurdu Mesire Alanı Restorasyonu Projesi, Termal Spa Merkezi Projesi, Gençlik ve Kongre Merkezi, Yaşlı Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Belediye Mezbahanesi ve Açık Hayvan Pazarı, Galericiler Sitesi, Kapalı Yüzme Havuzu ve Aqua Park, Osman Efendi Kapalı Düğün Salonu ve Aile Sağlık Merkezi, Kalebodur Caddesi Yenilenmesi, Fatih Mahallesi Gençlik Parkı Açık Hava Düğün Salonu ve Sosyal Tesisi, Sadullah Kozlu Parkı Spor Kompleksi, Seramik Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve Yaya Köprüsü, Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerine Çocuk Oyun Sokakları, Güngören Düğün Kapalı Salonu, İstiklal Mahallesi Çevre Düzenlemesi, Kadın İstihdamı Projesi, Çan Belediyesi Spor Kompleksi, Otogar Yenileme Projesi, Belediye Dijitalleşme Projesi, Hayvan Barınağı Merkezi, Dirençli Şehir Çan, Sosyal Proje ve Etkinlikler.

 




Bu haber 2234 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI