thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bozcaadalı İşletmelerin Talepleri Dudakları Uçuklattı!

Tarih: 16-06-2023 06:35:05 Güncelleme: 16-06-2023 07:10:05 + -


Çanakkale’nin ve Türkiye’nin önde gelen turizm beldesi Bozcaada’da tatil yapmak orta ve alt gelir grubu için hayal oldu. Bozcaadalı turizm işletmecilerinin ÇTSO’dan talep ettikleri Azami Fiyat Tarifesini görenler şok olacaklar. Öyle ki adanın bir bölgesinde Türk kahvesi 30 TL’den satılırken bir başka bölgesinde bu fiyat 130-150 TL arasında değişen fiyatlarla satılacak! Öte yandan Donanma Çay Bahçesinde de bir bardak çay 10 TL’den satılacak!


Bozcaadalı İşletmelerin Talepleri Dudakları Uçuklattı!

2023 yaz sezonunun başlaması ile birlikte tatil beldelerinde hareketlilik yaşanmaya başlandı. Bozcaadalı turizm işletmecileri de 2023 yılı Azami Fiyat Tarifesi için Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’na müracaatta bulundular. Komisyonda görüşülen rakamlar ise dudakları uçuklatırken; işletmecilerin talepleri mecliste kabul görerek onaylandı.

 

BAZI ÜRÜNLERDE FİYAT ARTIŞI YÜZDE 200’Ü AŞTI!

Bozcaada’daki bazı işletmelerin azami fiyat talepleri ise şaşkınlık yarattı. Azami fiyattan karışık ızgara 1.800 TL’den oylanırken, ızgara tavuk fiyatının azami 800 TL olduğu görüldü. Öte yandan konaklama ise 2 kişi bir gece ücretinin 6.600 TL olduğu görüldü. Bozcaada’da bazı işletmeler Türk kahvesinin fincanını 30 TL’ye çıkartmak için talepte bulunurken; adanın bir başka mekanında bir fincan Türk Kahvesi için 130 TL fiyat talebinde bulunduğu görüldü!

 

“FİYATLARI BİZ BELİRLEMİYORUZ, İŞLETMELER İSTİYORLAR”

Bozcaadalı turizm işletmecilerinin değişiklik talep ettikleri Azami Fiyat Tarifesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ÇYSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Burada her yaz genelde Bozcaada’nın azami fiyat tarifelerini gündeme geliyor. Bir kamuoyu bilgilendirmesi yapmak istiyorum. Biz, Üyelerimizin hakkını savunmak için buraya seçildik. İlimizin ticaretini ve sanayini geliştirmek için buradayız. Ancak çok yüksek fiyatlı bazı ürünleri de görüyoruz. Komitemizde de görüşülüyor bu konu. Komitemiz, kendilerinin hakkını savunmamızı bekliyor. Ancak herkesi bir tutmamakla beraber, bazı firmalar azami fiyat tarifesini gösterip Odanın bu fiyattan satışa onay verdiğini aktarıyor. Biz de, “Bu tarife Üyemizin isteği üzerine Odamız tarafından verilmiştir” şeklinde bir açıklama yapıyoruz. Bunlar azami fiyat tarifeleridir. Komiteye oradan Yönetime sonra da burada sizlerin takdirine kalıyor” dedi.

 

“FİYATLAR YÜKSEK.. TURİSTLERİN KAÇMASINDAN ENDİŞE EDİYORUZ”

İşletmelerin talep ettikleri fiyatları kendilerinin de çok yüksek bulduğunu, Bozcaada’ya gelen turistlerin fiyatlardan ürkerek adaya gelmek yerine başka bölgelere gitmelerini istemediklerini ifade eden Semizoğlu; “Bu konuda çok tartıştık, özel bir toplantı yaptık. Üyelerin haklı oldukları yönler de var. Bu tarifeleri sezonluk aldıklarını ancak üzerinden çok geçmeden artışlar yaşandığı için yetersiz kaldığını ifade ediyorlar. İlgili Komitemizin tasdik etmesi ile onayladık. Çoğu içimize sinmedi ancak serbest piyasa olduğu için müdahale edemiyoruz ne yazık ki. Tabi hizmetin kalitesi ve sunumunu da kontrol edemiyoruz. Yerel yönetimler sorumluluklarını yatırımcıyla karşı karşıya gelmemek adına üzerinden atıyor ve bize yüklüyorlar. Bugüne kadar kabul ettik, ancak belirttiğimiz gibi “Azami Fiyat Tarifesi” bunlar” dedi.

 

“MALİYETLERİNİN ARTTIĞININ FARKINDAYIZ.. FİYATLAR İSTANBULLA YARIŞIYOR”

Azami Fiyat Tarifesi üzerindeki görüşlerini açıklayan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Bu tarifeler bizim bu sınırı geçemezsin demek üzere verdiğimiz tarifeler. Tabi burada lokasyonun Ada olması da etkili. Ulaşım ve hizmet sağlama koşulları zor,  kiralar yüksek ve sezonun kısa olması bu yüksekliği getiriyor. Dünyanın her yerinde adalar zaten daha pahalı seçenekler olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

 

DONANMA’DA BİR BARDAK ÇAY 10 TL OLDU!

Çanakkale’nin en eski ve en bilinen destinasyonlarından bir tanesi olan Donanma Çay Bahçesinde de ürünlere zam yapıldı. ÇTSO üyesi olan Donanma Çay Bahçesinde tüm yiyecek ve içecek ürünlerine zam yapıldı. Bir bardak çay için Çanakkale Boğazını seyretmenin maliyeti 10 TL’ye yükseldi.




Bu haber 8694 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER BÖLGESEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI