thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bazı CHP'liler İki Kez Hayır Dedikleri Projeye "Evet" Dediler!

Tarih: 12-05-2020 02:20:55 Güncelleme: 12-05-2020 02:28:55 + -


Olağanüstü gündem maddesiyle Çanakkale İl Genel Meclisinde görüşülen Saros RES Projesi İmar Değişikliği, meclisten oy çokluğu ile geçti. Böylece İmar Değişikliği beklemeden ağaç keserek yolları genişleten ve Rüzgar Tribünleri için inşaat çalışmasını izinsiz yapan şirkete böylece izin çıkmış oldu!


Bazı CHP'liler İki Kez Hayır Dedikleri Projeye

Saros RES Projesi ilk İl Genel Meclis gündemine geldiğinde İmar Değişikliği talebinde değişikliklerin yapılması istenmiş bu gerekçe ile red edilmişti. İkinci kez İmar Değişikliği yapılması için tekrar gündeme alınan Proje'nin dosyasında en ufak bir değişiklik yapılmadığı tespit edilmiş, değişiklik yapılması için ikinci kez meclisten geri dönmüştü.

 

PROJE'DE HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMAMIŞTI.. YİNE YAPILMADI AMA..

Corona Virüs Salgını nedeniyle çalışmayan Meclisler, İçişleri bakanlığının yayınladığı genelge ile Encümen seçimleri için olağanüstü toplanması talimatıyla toplanmıştı. Sadece Encümen ve organ seçimleri için toplanma kararı çıkan meclisler için Çanakkale İl Özel İdaresi gündemine daha önce iki kez red edilen Saros RES Projesi üçüncü kez gündeme geldi.

 

Yine projede en ufak bir değişiklik yapılmadığı da grup toplantılarında belirlendi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantıda İmar Komisyonuna gönderilen Saros RES Projesi bu kez CHP grubunu da böldüğü görülmüştü.

 

CHP GRUBU BÖLÜNDÜ: RES PROJESİ DEĞİŞMEDEN GEÇTİ!

CHP grubu içerisinde ciddi tartışmalara da sebep olan Saros RES Projesi ile ilgili bugün meclis gündeminde görüşüldü. İmar Komisyonunda 5-3 şekilde olumlu geçtiği ortaya çıktı. İmar Komisyonundan bir CHP'li üye attığı imzanın başka bir konuyla ilgili olduğunu belirterek RED oyu verdiğini açıklamasına rağmen Komisyon Raporu düzeltilerek 4-3 oy çokluğu ile olumlu görüldü.

 

AK PARTİ GRUBU DİNLEDİ.. CHP GRUBU TARTIŞTI!

SAROS RES Projesi oldukça tartışmalı geçti. AK Partili Meclis üyeleri tartışmalı RES Projesi ile ilgili hiçbir söz hakkı alım konuşma yapmaması dikkat çekti! AK Partililerin sessiz kaldığı toplantıda CHP Grubu meclis üyeleri ise birbirleriyle tartışmaları dikkat çekti.

 

"İMAR KOMİSYONUNDA 5 DOYA DAHA VAR AYLARDIR BEKLİYOR.. BU PROJE NEDEN.."

CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan RES projelerine asla karşı olmadıklarını ancak söz konusu projenin iki kez red edilmesine gerekçe olan değişikliklerin yapılmamasına rağmen gündeme yeniden gelmesini eleştirdi; "Biz bu söz konusu projeyi daha önce iki kez red ettik. Red gerekçemiz ise projede doğayı, tabiatı koruyacak yeterince önlem alınmamasıdır. Ama bakıyoruz belirttiğimiz değişiklikler yapılmadan aynı dosya üçüncü kez önümüze geldi! Oysa İmar Komisyonunda aylardır bekleyen 5 dosya daha varken, o dosyalar komisyonda beklerken bu projenin ne özelliği var ki imar komisyonundan hızla çıkıyor, tekrar önümüze geliyor" tepkisini gösterdi.

 

MECLİS İRADESİNİ HİÇE SAYIP ÇALIŞAN ŞİRKETİN BU DOSYASI NASIL ÖNÜMÜZE GELİR?

CHP Meclis üyesi Ömer Ar ise şirketin İmar Değişikliği iznini beklemeden bölgede hukuku da hiçe sayarak çalışma başlattığını, böyle bir hukuksuzluğa imza atan şirkete ait dosyanın tekrar meclise gelmesini şöyle eleştirdi; "Burada halkın iradesini temsil ediyoruz. Meclis onay vermeden yapılan, bizim irademiz olmadan yapılan her türlü iş ve işlem hukuksuzdur. Bu şirket ise hazırladığı projenin daha sonucunu beklemeden orada çalışma yapıyor. Bir anlamda bizim ve meclisimizin iradesini hiçe saymış, siz ne yaparsanız yapın ben başladım çalışmaya. Cezası neyse öder yaparım demeye getiriyor. Böyle bir hukuksuz iş yapan şirketin bu dosyası nasıl önümüze gelir? Biz hukuksuz iş yaptık, siz aklayın mı denmek istiyorlar" tepkisini gösterdi.

 

MECLİSTEN GEÇTİ AMA SÜREÇ BİTMEDİ!

CHP Meclis üyelerinden projenin geçmesini istemeyenler hepsi söz hakkı alarak eleştirilerde bulundular. İmar Komisyonu üyeleri ise projeyi savundular. Yaklaşık 1 saat kadar süren tartışmaların sonucunda da Saros RES Projesi İmar Değişikliği talebi 22'ye 12 oyla meclisten geçti.

 

Oy çokluğu ile geçen Saros RES Projesi meclisten her ne kadar imar değişikliği izni almış olsa da, değişikliğin askıya çıkmasıyla birlikte itiraz yolu açılıyor.

 

HAYIR DİYEN MECLİS ÜYELERİ

Saros RES Projesi İmar Değişikliğine hayır diyen meclis üyeleri ise şöyle; Güneş Pehlivan, Ömer Ar, Nejat Önder,  Ali Özkan Aldemir, Ali Şinasi Tınaz, Erdal Güler, İsmail Gürses,  Nihat Öner, Ali Rıza Sayın,  Serafettin Alkan, Levent İrez, Nizamettin Akça



HABER VİDEOSU





Bu haber 9342 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI