thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Muhteşem Olacak.. Sizde Katılın..

Tarih: 28-09-2016 10:21:00 Güncelleme: 28-09-2016 14:30:00 + -


Bu yıl ikinci 2 Ekim tarihinde düzenlenecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bu yıl 14 farklı ülkeden sporcuların katılacağı maratonda 5000 kişinin katılım göstermesi bekleniyor. 42 bin, 21 bin 10 bin metre koşularının yanı sıra Halk Koşusu da düzenlenecek Maratonlara Çanakkale halkının da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.


Muhteşem Olacak.. Sizde Katılın..

Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu’na başka bir programınız yoksa sizlerde katılabilirsiniz. 14 farklı ülkeden uluslar arası sporcuların katılacağı bu yıl ki maratonlara katılımın yüksel olması bekleniyor. Bugün düzenlenen maraton koordinasyon toplantısında maratonlara kayıt yaptıran kişi sayısının 3 Bine ulaştığı belirtilirken; yarış gününe kadar bu sayının 5 Bin kişiye ulaşması beklendiği bildirildi.

 

MARATON FUARI VE ETKİNLİKLER YARIN BAŞLIYOR

 

29 Eylül 2016 Perşembe günü İskele Meydanında düzenlenecek Fuar alanı ile Maraton start alacak. Saat 11.00’da Fuar açılış töreni yapılacak. 29 Eylül de maratonlara akredite işlemleri başlatılacak olup 1 Ekim günü saat 21.00’a kadar akredite işlemleri devam edecek. Ayrıca akredite yaptıran katılımcılara KİT teslimleri yapılacak. Fuar alanı boyunca gün boyunca çeşitli etkinlikler de Çanakkalelilerin ve katılımcıların beğenisine sunulacak.

 

ÇOCUKLARIN HAZIRLADIĞI RESİMLER KARTPOSTAL OLDU

 

Turkcell Gelibolu Maratonu Fuar alanında ayrıca ilkokul öğrencilerinin çizdikleri Gelibolu Maratonu temalı toplam 5000 adet fotoğraflardan oluşan sergi beğeniye sunulacak. GTP Turizm A.Ş. ortaklarından ve Maraton Organizasyon Komitesi Başkanlarından Armağan Aydeğer, çocukların çizdikleri resimlerden 5000 adet kartpostal yaptırdıklarını ve bu kartpostallarında satışlarından elde edilecek gelirlerin çeşitli dernek ve STK’lara bağışlanacağını açıkladı. Aydeğer; “Bu kartpostalları satın alacak olan kişilerden özel bir isteğimiz ise bu kartpostalları çizen öğrencilerimize geri göndererek hem o çocuklarımızın sonsuza kadar unutamayacakları bir anıya sahip olmalarına vesile olmak olacak. Bunun minik ressamlarımızı daha fazla teşvik edeceğine inanıyoruz” dedi.

TROYA ATI VE İSKELE MEYDANINDA MİNİKLERE YÖNELİK ATLETİZM

 

Maraton Fuar alanı olarak İsleme Meydanı ve Troia Atı’nın bulunduğu alanlarda ayrıca miniklere yönelik atletizm parkurları kurulacak. Avrupa Atletizm Federasyonu’nun bir programı olan Çocuk Atletizmi etkinliğini Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteği ile gerçekleştirecek. Yaklaşık 400 civarında ilköğretim okulu öğrencisi Troya Atı’nın bulunduğu bölgede kurulacak mini atletizm parkurları ile eğlenceli anlar yaşaması sağlanacak.

 

HAFTASONU ETKİNLİĞİ OLARAK MARATONA KATILIN

 

GTP Turizm A.Ş. Organizasyonu altında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu için Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik büyük emekler ve mesailer harcıyorlar. “Çanakkale’yi dünyaya dah fazla nasıl tanıtabiliriz” düşüncesi ile hareket eden iki ortak; geçtiğimiz yıl büyük bir spor etkinliğini Çanakkale’ye kazandırdılar. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan maratonlara Çanakkale halkının da sahip çıkmasını ve hafta sonu için programı olan-olmayan, Sonbahar mevsiminin en güzel günlerinin yaşandığı bu günlerde Çanakkale Halkını halk koşusuna davet ettiler.

 

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TEMATİK PARKURU

 

Maraton öncesi bugün gerçekleşen Koordinasyon toplantısında Turkcell Gelibolu Maratonu’na destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri ile birlikte amirleri bir araya gelerek son hazırlıkları değerlendirdiler. Organizasyon hakkında bilgi veren Armağan Aydeğer; “Geçtiğimiz yıl 4 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Turkcell Gelibolu Maratonu 3000’in üzerinde katılımcısıyla dünyanın en önemli tematik maraton parkurlarından bir tanesi olduğu uluslar arası kuruluşlarca teyit edilerek başarıyla gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl uluslar ve uluslar arası basında yer alarak bölgemiz ve Çanakkale’nin tanıtımı açısından büyük rol oynadı. Bu çerçevede bizler tabi ki geçmiş yıldan almış olduğumuz tecrübelerle birlikte bu yılki organizasyonumuzu planladık ve hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

 

KAYITLAR FUAR ALANINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Armağan Aydeğer, bu yıl ikincisi düzenlenecek maratona kayıt yaptırmak isteyenlerin kayıt işlemlerinin fuar alanlarında yapılacağını belirtti; “Fuar alanlarında birçok aktivitenin yanı sıra maraton için akredite işlemleri yapılacak olması açısından önemli. 42.195 metre maraton, 21.190 metre yarı maraton, 10 kilometre ve Halk Koşusu olarak dört farklı dalda yapılacak olan maratonlara kayıtlar fuar alanlarında yapılacak. Maratonlarda koşacak kişilere akredite işlemlerinin ardından kitleri dağıtılacak. Halk koşusuna katılacak vatandaşlarımıza kit dağıtımı yapılmayacak ama güzergâha hareket ve güvenlik konularında bir sıkıntı yaşanmaması için orada kayıtlarını yaptırmalarını bekliyoruz.”

HALK KOŞUSU VE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

 

Halk koşusuna katılımın ve koşu güzergâhlarına ulaşımın ücretsiz olacağını belirten Aydeğer; Maratona akredite yaptıranların ulaşımları ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 143 aracımız ve 1250 koltuk kapasitemiz ile birlikte koşu alanlarına halkımızı ve sporcularımızı ücretsiz olarak taşıyacağız. Halk Koşusuna katılım ücretsiz olacak ama akredite yaptırmak mecburi tutulacak. Koşu güzergahlarına ise görevli araçlarının dışında hiçbir aracın girişine izin verilmeyecek.” dedi.

 

MARATONUNA KATILANLAR İÇİN 10 BİN FİDAN DİKTİLER

 

“Organizasyonun ana hedeflerinden bir tanesinin de bölgemize ve Çanakkale’mize farklı değerler katmaktır” açıklamasında bulunan Armağan Aydeğer; bunun içinde maratona katılanlar adına Turkcell Gelibolu Maratonu öncesi organizasyon ekibi etkinliğe katılanlar adına Güzelyalı’da ki ormanlık alana 10 bin barış fidanı dikildiğini belirtti. Çanakkale merkeze bağlı Güzelyalı köyü civarında bu yıl meydana gelen orman yangınında kül olan ormanlık alana 10 bin fidan dikmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, “2 Ekim 2016 Pazar günü Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenecek olan “Turkcell Gelibolu Maratonu”na öncesi böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak bizlere ayrı bir gurur veriyor. Geçtiğimiz yıl Güzelyalı köyü civarında çıkan ormanlık alandaki yangının ardından kül olan bu alanı ağaçlandırmak için yaptığımız projede bu alana 10 bin barış fidanı diktik. Etkinliğe katılan her bir kişinin Çanakkale’de Güzelyalı ormanlarında artık bir dikili fidanı var” dedi.

 

TURKCELL GELİBOLU MARATONU ULUSLAR ARASI FUARLARDA TANITILDI

 

GTP Turizm A.Ş. ortaklarından ve Maraton organizasyon Komitesi Başkanlarından Ahmet Çelik ise yaptığı açıklamalarda Turkcell Gelibolu Maratonu’nun ikinci yılı için çalışmalara uzun süredir devam edildiği ve uluslar arası turizm fuarlarında maratonun tanıtımının yapıldığını açıkladı. Çelik; “Turizmci olarak başlattığımız Maraton organizasyonunu katıldığımız tüm uluslar arası turizm fuarlarında tanıtmaya gayret ettik. Bu yıl 14 farklı ülkeden uluslar arası deneyime ve başarılara sahip sporcular yine maratonda koşacaklar. Turkcell Gelibolu maratonu ayrıca birçok uluslar arası medya kuruluşunda ve Türkiye’de CNNTürk ve TRT Spor kanallarında canlı olarak yayınlanacak” dedi.

 

PARKUR ALANI DEĞİŞTİ, KATILIMIN YÜKSEK OLACAĞINI BEKLİYORUZ

 

Ahmet Çelik konuşmasının devamında şunları söyledi; “Geçtiğimiz yıl düzenlenen maratonun neredeyse tamamında büyük değişiklikler yapıldı. Bunun başında da güzergâh değişimi geliyor. Bunun yanı sıra katılımcıların her türlü ihtiyaçlarını gidermek için de geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz tecrübeler ve diğer maratonların incelemelerinden elde edilen bilgiler ışığında bu yıl daha güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Geçen yıl yaklaşık 3000 kişinin koştuğu maratona bu yıl katılımın daha yüksek olmasını bekliyoruz. Kıyas yapmak gerekirse; Antalya ilimizde 10’ncusu bu yıl düzenlenen maratona 8 bin kişi katılmıştı. Biz bu yıl ikincisini düzenlememize rağmen katılımın 5 bin kişiyi bulacağını tahmin ediyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda kurumlarımızın ve sponsorlarımızın desteği ile maratonunun geleceğini ve ulaşacağı noktayı görmek çok da zor olmayacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

 

ULUSAL VE ULUSLAR ARASI MEDYADA CANLI YAYINLANACAK

 

Turkcell Gelibolu Maratonu organizasyonuna Çanakkale’de birçok kamu kurum ve kuruluşları da destek veriyor. Çanakkale Valiliğinin yanı sıra Tarihi Alan Başkanlığı ve Gelibolu 2.Kolordu Komutanlığı, İl Gençlik ve spor Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi’nin yanı sıra Turkcell, Kale Grubu, Avek, Sanset gibi birçok marka da maratonlara sponsor desteği veriyorlar. Gelibolu 2.Kolordu Komutanlığı yetkilileri maraton öncesinde alınan güvenlik tedbirlerini çok sıkı bir şekilde uygulayacaklarını belirterek şu uyarılarda bulundular; Güvenlik gerekçesi nedeniyle akreditesi olmayan hiç kimse maraton güzergahına giriş yapamayacak. Bunun yanı sıra sivil araçlara da geçiş izni verilmeyerek maratona katılacak sporcuların ve vatandaşların güvenliği sağlanacak. Ayrıca terör olaylarının engellenmesi için güzergah ve etkinlik alanları 24 saat öncesinden boşaltılacak, görevliler dışında hiç kimseye ve hiçbir araca izin verilmeyecek.

 

MUHTEŞEM OLACAK SİZLERDE KATILIN

 

2 Ekim 2016 günü sabah 08.00 ile 11.00 saatleri arasında Morto Koyunda etkinlikler düzenlenecek. Saat 11.00’dan itibaren 4 farklı daldan oluşan maratonun startı verilecek. Saat 11.00’da Maraton Koşusu, 11.15’de Yarı maraton, 11.30’da 10 Km Koşusu, 11.45’de ise Hak Koşularının startları verilecek. 13.30’da ise ödül töreni düzenlenecek. 14.30 da katılımcılar ile birlikte Şehitler Abidesi ziyareti gerçekleştirilecek.

 

Maraton güzergahının başlangıç yeri olarak belirtilen Morto Koyu aynı zamanda finish noktası olarak belirlendi. Morto koyunda oluşturulan alanlarda ise; ilk yardım çadırları, sporcular için soyunma ve masaj çadırları, halk için profesyonel antrenörler vasıtasıyla ısınma egzersizlerinin yapılacağı alanlar oluşturuldu. Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, Çanakkale’nin tanıtımı için büyük bir organizasyon haline gelen Turkcell Gelibolu Maratonunu tüm Çanakkaleliler için düzenlediklerini belirterek, bu organizasyonun sahibi olarak tüm Çanakkalelileri halk koşusuna katılmaya davet ettiler.

 




Bu haber 6632 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI