thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Devlet Çanakkale’yi Gözden Çıkarttı!

Tarih: 27-11-2017 07:19:21 Güncelleme: 27-11-2017 07:34:21 + -


Bir Kulağımızın arkası kalmıştı… Saroz’da tehlike Çanları.. Biga Yarımadası ve Kazdağları’ından sonra Saroz’da da çevre tehdidi…. Bakan açıkladı ; Saros Körfezine Yüzer LNG Depolama Tesisi Geliyor!


Devlet Çanakkale’yi Gözden Çıkarttı!

Son 10 yılda Çanakkale’de doğal yaşam konusunda bir çok riske sahip oldu. Biga yarımadasında Termik Santraller hayata geçti, Kazdağlarında ve Biga dağlarında siyanürlü altın madenciliği, altın madenciliği ve şimdide Saroz Körfezine Yüzer LNG Depolama Tesisi Geliyor! Çanakkale Savaşları sırasında batan 267 gemi ve denizaltı batığının bulunduğu Saroz Körfezindeki Gökçeada Sualtı Milli Parkı Türkiye’nin ilk sualtı milli parkıydı.

 

Yıllık Tüketimin %20 si Depolanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak "Hatay Dörtyol ve Saros Körfezi'nde iki adet daha FSRU tesisi devreye alınacak. Hatay Dörtyol'da 20 milyon metreküp günlük gazlaştırma kapasiteli FSRU, 2017 sonu itibarıyla faaliyete geçecektir" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Hatay Dörtyol ve Saros Körfezi'nde iki adet daha Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi'nin (FSRU) devreye alınacağını belirterek, devam eden çalışmalarla 10 milyar metreküp üzerine çıkarılacak doğalgaz depolama kapasitesinin, yıllık tüketimin yüzde 20'si seviyelerine ulaşacağını bildirdi.

 

TürkAkım'ı Çanakkale Boğazından Geçiyor

 

Doğalgazda talebin karşılanması amacıyla Türkiye'nin ortak olduğu projelerden TANAP'ta Eylül 2017 sonu itibarıyla yüzde 94 tamamlanma oranı beklediklerini kaydeden Albayrak, bu hattın Çanakkale Boğaz Geçişi'nde inşaat faaliyetlerine devam edildiğini bildirdi. Albayrak, proje ile 2018'de Türkiye'ye, 2020'de ise Avrupa'ya gaz arzı sağlanacağını söyledi.

 




Bu haber 40668 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI