thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Usta Son Sözü En Önce Söyledi....

Tarih: 05-11-2018 07:59:05 + -


Çanakkale siyasetinden kariyeri en yüksek isim Mustafa Cumhur Ersümer. Siyaset, seçim denince akla gelen ilk isim. Siyasetin akıl önderi. Fikir sorulan, destek istenen, deneyimlerinden faydalanılmak istenen... Bir Çanakkale sevdalısı. Yerel basın mensupları ile yemekte buluşan Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer yaklaşmakta olan yerel seçimler ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Usta Son Sözü En Önce Söyledi....

Çanakkale siyasetinden kariyeri en yüksek isim Mustafa Cumhur Ersümer. Siyaset, seçim denince akla gelen ilk isim. Siyasetin akıl önderi. Fikir sorulan, destek istenen, deneyimlerinden faydalanılmak istenen... Bir Çanakkale sevdalısı. Yerel basın mensupları ile yemekte buluşan Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer yaklaşmakta olan yerel seçimler ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Her seçimde kendisine siyasi partilerden teklifler geldiğini belirten Ersümer, yerel seçimler ile ilgili olarak ise; “Çanakkale Belediyesini CHP’den almak mümkün değil” ifadelerini kullandı. Ersümer; “Bir şeyle mücadele edebilmek için bir dayanak olması lazım. Deneyimli bir siyasetçiyim; haliyle oy oranlarını, oy verme temayüllerini biliyorum. Benim görüşüm, CHP’den Çanakkale Belediyesini almak mümkün değildir” dedi.

 

Mustafa Cumhur Ersümer iddiasının gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı; “Ben buradaki açıklamamı kendimi bir yerlere koyarak konuşmuyorum. Çanakkale halkının tutumlarına bakıyorum, siyasi partilerin bu tavırları ve bu yaklaşımlarına göre gördüğüm şey şu; CHP'ye karşı seçimi kazanmak çok zor ” dedi. Siyasi partilerden her seçim öncesi teklifler aldığını belirten Cumhur Ersümer; “Zaman zaman yerel ve genel seçimler öncesinde siyasi partilerden adaylık teklifleri geliyor. Bu yerel seçimler içinde geldi. Bu teklifleri değerlendirirken; kişisel fikirlerim ile ilgili olan mahremiyetimde değerlendiriyorum” dedi.

 

"BENİM BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLE İLGİLİ BİR DÜŞÜNCEM YOK”

İktidar Partisi ile ilgili diyalogları olup olmadığı sorularına yanıt veren Cumhur Ersümer; “Sayın Bülent Turan beni zaman zaman törenlere davet ediyor. Bende fırsat buldukça katılıyorum. İktidar partisinden bir teklif gelirse ben Bülent Turan’a iletirim. Çünkü burada o işi yapabilecek düzeyde siyaset yapabilen Bülent Bey var burada. Benim belediye başkanlığı ile ilgili bir düşüncem yok” dedi.

 

Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Ersümer CHP Yerel Seçimleri Kazanır mı sorusuna şöyle yanıt verdi; “Benim gördüğüm bu şekilde. Oy oranlarına bakıyorum. Seçmenin temayüllerini görüyorum. Bu partilerin durumunu hep beraber görüyoruz. İktidar partisinin bu oy durumuna göre bu oy farkını kapatabilmesi mümkün mü? Cumhur İttifakının aldığı oylar meydanda, Millet İttifakının aldığı oylar da meydanda. Hemen hemen bir bölü iki oranında fark var. Siz şunu diyebilirsiniz ‘Cumhur ittifakı aldığı oyları yine alır üstüne de oy koyamaz mı’ derseniz veya Millet İttifakının oy oranı aynı kalır mı diye sorarsanız ben böyle düşünüyorum.

ŞEHİR SİYASET ÜRETEMİYOR MU?

Her seçim öncesi Cumhur Ersümer’in adının ortaya aday olarak atılması şehrin siyaset üretemediği anlamına mı geliyor? Sorusu üzerine Ersümer; “Bir siyasetçi olarak her seçim öncesi adımın geçmesi şahsım adına memnuniyet verici. Ama bir de Çanakkale açısından bakarsak; içim sızlıyor. Ben çok isterdim ki; benden sonra beni geçecek, benim çıtamı aşacak bir sürü milletvekili olsun, bir sürü bakanlar çıksın isterdim. Ama bu Çanakkale’ye özel bir şey de değil. Türkiye geneline bakarsanız siyasetin insanların önünü açan, rekabet edilebilir bir ortam sağlaması mümkün değil. Bir liderler sultasından bahsediyoruz burada "dedi.

 

"İSMİMİ ASLA BİR KİŞİNİN İKİ DUDAĞININ ARASINA VERMEM"

Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer, konuşmasında siyasette demokratik ortamın giderek yok olduğuna dikkat çekerek " Siyaseten belli bir grup, belli bir zümre belli bir kişi adaylıklara karar veriyorsa veya delegelerin herhangi bir hükmü yoksa insanlar ‘Ben birilerinin iki dudağı arasında mı kariyer yapacağım?’ der. Ben bunu tüm yaşantım boyunca söyledim. İsmimi asla bir kişinin iki dudağının arasına vermem. O yüzden iyi siyasetçiler yetişmiyor. Benim Çanakkale’de gördüğüm ilgiyi, sevgiyi saygıyı allan tüm siyasetçilere nasip etsin. Ben bu sevgiyi saygıyı Türkiye genelinde görüyorum ama Çanakkale’dekini hiçbir şeye değişmem. Siyasi yaşantım böyle devam etsin istiyorum. Bu görevden kaçmak anlamına gelmesin, ben hiçbir şeyden de kaçmam. Benim söylemeye çalıştığım şey burada farklı. Ben ne belediye başkanlığını halka hizmet olarak küçümserim ne de ben bu işleri yaptım şimdi bu işi yapmam diye konuşurum. Şu anda Çanakkale’de ki seçimler belli bir yere doğru gidiyor” dedi.

 

SİYASİ PARTİLER KANUNU DEĞİŞECEK Mİ? AYNI ŞEKİLDE Mİ GİDECEK?

 Adayların belirlenme sürecinde liderin iki dudağının arasından çıkması gelecekte de bu şekilde sürecek mi? Yoksa siyasi partiler kanunu değişir mi? Sorusu üzerine Cumhur Ersümer; “Tüm siyasi liderler ve siyasetçiler bu durumun yanlış olduğunu, bu şekilde aday belirlenmesinin doğru olmadığını çok iyi biliyorlar. Hepimiz biliyor ve hepimizde söylüyoruz. Hatta sizde bana sen kaç defa ön seçimle aday oldun diye de sorabilirsiniz. Ama Türkiye de siyaset yapma şekli değişti. Biz hizmet odaklı siyaset yaptık, halkın içerisinde kendimizi kabul ettirdik. Parti içerisinde de kabul ettirdik. Ama şimdi böyle bir çaba da yok. Yani ben gideyim tüm parti üyelerini ikna edeyim, delegeleri ikna edeyim diye bir şey de yok! Partililerin kabullerini alayım diye bir siyaset tarzı yok. Herkes kendisini bir yerlere beğendirmek için siyaset yapıyor. Sizlere de geliyordur mutlaka, halkın milletvekilleri ile ilişkisi, halkın bakanlarla ilişkisi, halkın cumhurbaşkanı ile ilişkisi bizim dönemimizde olduğu gibi mi? Biz ön seçime girmedik ama her kongre de en az iki – üç adaylı kongreler yaptık. Bir oyla iki oyla il ilçe başkanlıkları değişti. Sabahlara kadar köy köy gezerek kongre yaptık. Şimdi öyle mi? Yapılan kongrelerin hepsi doldur boşalt. Şimdi ön seçim mi? Kongreler bizim zamanımızda olduğu gibi kişilerin fikirlerinin çarpıştığı gibi mi oluyor?




Bu haber 4962 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI