thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Soydan ve Sarıbaş'tan Kutlama Mesajı

Tarih: 28-10-2014 18:09:06 + -


CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve serdar soydan ayrı ayrı yayınladıkları 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlama mesajlarında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’ınci yıldönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dediler.


Soydan ve Sarıbaş'tan Kutlama Mesajı

Milletvekili Ali Sarıbaş yayınladığı kutlama mesajında; 29 Ekim Cumhuriyetin ilanına giden yolu tarihsel bir şekilde kaleme alırken; özetle; “Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, 1 Kasım 1922 tarihinde TBMM’de alınan kararla saltanat kaldırılıyor. Bu kararla da Cumhuriyetin önündeki en önemli engel de kaldırılmış oluyordu. 28 Ekim 1923 gecesi Atatürk en yakın çalışma arkadaşlarını köşke davet ederek, Cumhuriyet’le ilgili düşüncesini açıklıyor, 29 Ekim 1923 günü de TBMM’ne tasarısı sunuluyor. Tasarı üzerinde yapılan görüşmelerden sonra “Yaşasın Cumhuriyet”, “Yaşasın Cumhuriyet”  nidaları arasında, coşkulu alkışlarla yasa kabul edilerek Cumhuriyet ilan ediliyordu.”

 

“19 Mayıs 1919 da bir avuç inançlı ve kararlı insanın yola çıkması ile başlayıp, Tüm Mazlum ulusların Örnek aldığı Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşı ile süren mücadele,  29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Cumhuriyetin İlanı” ile sonuçlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş sürecini iyi hatırlarsak, Cumhuriyetimizin kıymetini ve önemini de iyi anlamış oluruz. Dolayısı ile 29 Ekim, inançlı ve kararlı bir ulusun, Tam Bağımsızlık Mücadelesinin örnek bir ürünüdür. Bugün 91 Yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin Kuruluş ve emperyalist güçlerden Kurtuluş Yıldönümü. Bu gün en büyük günümüz. Bu gün en Büyük Bayramımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  “Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” Türk Ulusu var olduğu sürece, coşkuyla, neşeyle nice Cumhuriyet Bayramları kutlamak dileğiyle selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

CHP Çanakkale milletvekili Serdar soydan ise mesajında; “Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini armağan etmiştir. Milletinin arzularını, özlemlerini ve toplumsal dinamiklerini çok iyi bilen Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsızlık ve ulusal egemenliğin Cumhuriyet rejimi ile yaşama geçirilebileceğine inanmış ve o doğrultuda çalışmalarını sürdürmüştür.”

 

“Mustafa Kemal önderliğinde genç Türkiye Cumhuriyetinde büyük bir düşünce devrimi gerçekleştirilmiş, çağdaş bir hukuk düzeni kurulmuş, hukuk dışılığa ve çağdışı kavramlara son verilmiştir. 29 Ekim kurtuluşun, zaferin, özgürlüğün, bağımsızlığın, demokrasinin ve barışın günüdür. Bugün, bölgemizde, komşu ülkelerde kan, gözyaşı ve istikrarsızlık hüküm sürerken Laik Cumhuriyetin sadece bir yönetim şekli olmadığını aynı zamanda çağdaşlaşma ve huzura atılan en büyük adımlardan birisi olduğunu bugün çok daha iyi anlıyoruz. Ve bir kez daha Ulu Önderi minnetle, şükranla anıyoruz.”

 

“Bu sebeptendir ki laik Cumhuriyetimizin ilke ve inkılâplarını koruyup kollamak her vatandaşın görevi olmalıdır. Bu mirasın sorumluluğu ağır olduğu kadar bir o kadar da onur vericidir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu topraklar için canlarını feda etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyorum. Barış, özgürlük ve demokrasinin yaşandığı mutlu bir Türkiye özlemiyle nice Cumhuriyet Bayramlarına” ifadelerini kullandı.




Bu haber 2960 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI