thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Sarıbaş; Çan Kültür Merkezi Ne Zaman Bitecek?

Tarih: 16-10-2014 18:11:14 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Çan Kültür Merkezi ile ilgili soru önergesi verdi. Milletvekili Sarıbaş 2012 yılında bitirilmesi planlanan Çan Kültür Merkezi'nin ne zaman bitirileceğini ve ne kadara mal edileceğini sordu.


Sarıbaş; Çan Kültür Merkezi Ne Zaman Bitecek?

CHP Çanakkale Milletvekili, KİT ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yazılı olarak cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Bakanlığınız tarafından cevaplandırılmak üzere 05 Aralık 2011 tarih ve 1113 sayı ile gündeme getirdiğim, inşaatının yüzde 50’sinin tamamlandığı Çan ve Yenice ilçelerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak olan ”Çan Kültür Merkezi” ile ilgili yazılı soru önergeme, 28.12.2011 tarihinde tarafıma verilen cevapta (Çan Kültür Sarayı inşaatının, 1994 yılında yapılan sözleşme ile devam ettiği, 2012 yılanda ise bitirilmesinin planlandığı) ifade edilmiştir.  Bakanlığınızca, yazılı soru önergeme verilen cevabın üzerinden yaklaşık üç yıl gibi bir süre geçmiş olmasına karşın, Çan Kültür Merkezi inşaatının hala bitirilemediği gibi hiçbir ilerleme de kaydetmediği görülmektedir” dedi.

 

 

BİTTİĞİNDE KAÇ PARA HARCAMIŞ OLACAKSINIZ?

 

Çan Kültür Merkezi inşaatından hiçbir ilerleme kaydedilmediğini belirten Milletvekili Ali Sarıbaş, bakan Ömer Çelik’e yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle şu soruları yöneltti; “Çan Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili Aralık 2011’de vermiş olduğum yazılı soru önergeme vermiş olduğunuz cevapta 2012 yılında bitirilmesinin planlandığı ifade edilmesine karşın, planlanan tarihin üzerinden 2 yıl geçmesine karşın hala bitirilememesinin nedeni nedir? “2012 yılında bitirileceği planlanmaktadır” şeklinde verilen cevap, hesabı yapılmadan verilmiş bir cevap mıdır? Yoksa nasıl olsa unutulur ve gündeme bir daha getirilmez düşüncesi ile günü kurtarmak adına verilmiş cevap mıdır?

 

“Temel atılmasının üzerinden onca yıl geçmesine karşın hala bitirilememesinin nedeni nedir? Devlet malının, zamanında bitirilmeyerek, göz göre göre çürümeye terk edilerek zarara uğratılmasında kimin menfaati vardır? Zarara uğratanlar hakkında yasal işlem yapılmakta mıdır? Çan Kültür Merkezi inşaatının son durumu hangi aşamadadır? Çan ve Yenice ilçelerimizin sosyal ve kültürel faaliyetleri ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayacak olan Çan Kültür Merkezi’nin inşaatı bitirilerek hemşerilerimizin hizmetine sunulabilecek midir? Ne zaman? Başlangıçta ne kadara mal olacakken, bittiğinde kaça mal olmuş olacaktır?




Bu haber 2047 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI