thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Ekipler Teyakkuza Geçirildi..
Tarih: 10-01-2024 06:42:17 Güncelleme: 10-01-2024 08:21:17 + -


Meteoroloji yetkililerinin kentimize yönelik gerçekleştirdiği tahminler doğrultusunda, özellikle 9-10 Ocak 2024 günlerinde beklenen olası kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına yönelik, Çanakkale Belediyesinde Afet Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.


Ekipler Teyakkuza Geçirildi..

Meteoroloji yetkililerinin kentimize yönelik gerçekleştirdiği tahminler doğrultusunda, özellikle 9-10 Ocak 2024 günlerinde beklenen olası kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına yönelik, Çanakkale Belediyesinde Afet Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla Kenar ile birlikte ilgili birim müdürleri ve personellerinin hazır bulunduğu toplantıda kent merkezinde beklenen olası kar yağışı ve yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına yönelik gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar görüşüldü. Bu doğrultuda gerekli araç ve malzemeler hazır bulundurulurken, saha ekiplerinin de koordinasyonu sağlandı.

 

Toplantıda, soğuk ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, sokakta kalan vatandaşlar ile yardıma ihtiyaç duyan sokak hayvanları için de alınacak önlemler konuşuldu. Ayrıca, yine soğuk hava koşulları nedeniyle su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek don tehlikesine karşı kentlilerin alması gereken önlemler ile araçlar için kış lastiği kullanımı, araçlarda çekme halatı bulundurulması gibi alınabilecek önlemlere ilişkin de gerekli duyuruların sağlanması görüşüldü.

SU SAYAÇLARI VE TESİSATLARINI KORUMAYA ALALIM

Kentimizde beklenmekte olan soğuk hava koşulları kapsamında kentlilerimizin su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir. Bu doğrultuda açıkta olan su borularının ve sayaçların soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde çeşitli izolasyon malzemeleri (cam yünü, talaş, poliüretan kauçuk vb.) ile kapatılması, buz tutan su sayaçlarının ise herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmaması çok önemlidir.

 

Sayaç ya da tesisatlarda meydana gelen donma ve benzeri arızalar için 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

GÜVENLİĞİNİZ İÇİN KIŞ LASTİĞİ KULLANIN

Kentimizdeki soğuk hava koşullarını göz önüne alarak, araçlarda kış lastiği kullanılması, çekme halatı vb. araçların bulundurulması önem taşımaktadır.

 

SOĞUK HAVALARDA SOKAKTA KALAN VATANDAŞLARIMIZI UNUTMUYORUZ

Kentimizde etkili olan soğuk hava koşullarında barınma ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz vatandaşlarımız için 444 17 17 numaralı telefondan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Can Dostlarımıza da Destek Olalım

Yine soğuk hava koşullarında zor durumda olduğunu düşündüğünüz candostlarımıza yardımcı olabilmemiz adına 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.




Bu haber 920 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI