thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Koza Altın Madenciliği A.Ş'den Açıklama

Tarih: 30-11--0001 00:00:00 Güncelleme: 12-01-2021 08:59:17 + -


"Koza Altın Madencliğine Şok: ÇED'i İptal Edildi.." ilgili haber üzerine yayınlanması istenen açıklamadır.


Koza Altın Madenciliği  A.Ş'den Açıklama

3 Aralık 2020 tarihinde www.canakkaleaynalipazar.com  alan adlı internet sitesinde "Koza Madenciliğe Şok : ÇED iptal Edildi.." başlıklı olarak yayımlanan haberde TMSF idaresinde Koza Altın İşletmeleri A.Ş. hakkında Çanakkale'nin Kirazlı bölgesi yakınlarında bulunan Kozu Madenciliğe karşı İDA Dayanışma Derneğinin açtığı ÇED İptali Davası sonuçlanmış olduğu ve mahkemenin Koza Madenciliğe ait ÇED'i iptal etmiş olduğu şeklinde sanki açılan dava Koza Altın İşletmeleri A.Ş. aleyhine sonuçlanmış gibi haber yapılmıştır. Bu haber kamuoyunu yanıltıcı ve tamamen gerçek dışıdır.

Kamuoyunu doğru Bilgilendirmek adına belirtmek gerekir ki habere konu dava, Çanakkale İdare Mahkemesi'nde halen görülmekte olan İDA Dayanışma Derneği tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı açılan davadır. Koza Altın İşletmeleri A.Ş. söz konusu davada, davalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanında müdahil olarak bulunmaktadır. Yargılama konusu ise, yapılması planlanan Altın Gümüş Madeni projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilen 17/07/2017 tarihli Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu kararına ilişkin bari işlemin iptali talebi ile ilgilidir. Habere konu, davada, yayınlanan yanıltıcı haberin aksine, halen yargılama devam etmekte olup, güncel tarih itibariyle söz konusu dava dosyası karar aşamasına bile gelmemiştir. Davada herhangi bir lehe veya aleyhe verilmiş değildir. 

 

Salt sansasyon ya atmak maksadıyla, gerçek hiçbir bilgiye dayanmaksızın, kamuoyunu kasten yanlış bildirmek suretiyle yayınlanan ve şirket aleyhine sonuçlanmış bir dava varmış gibi kurgulanmıştır. Bu hatalı haber, basın ve gazetecilik etiğine açıkça aykırı olduğu gibi tamamen yanlıştır. Koza Atın işletmeleri A.Ş.'nin tüm madencilik işlemleri bilimsel ilkelere ve mevzuat kapsamında hukuka uygun ve çevreye saygılı şekilde planlandığı gibi bu planlamalar alanında uzman bilin insanlarının ve devlet kurumlarının görüşleri ve kontrolleri doğrultusunda tamamen şeffaf şekilde yapılmaktadır.

 

Hisseleri borsada işlem gören halka açık Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'yi yıpratmaya, şirket hissedarlarını zarara uğratmaya yönelik bu gerçek dışı haber, şirketin ticari itibarını zedeleyici olup salt sansasyon yaratmak maksadıyla yapılmıştır. Dolayısı ile hiçbir gerçekliği bulunmayan mesnetsiz bu tür haberlere itibar edilmemesi, tüm yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla, değerli kamuoyuna saygı ile duyurulur,




Bu haber 4096 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI