thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kıyılar Konuta Kapandı!

Tarih: 15-01-2018 06:31:08 Güncelleme: 15-01-2018 07:01:08 + -


Adı her geçtiğinde Çanakkale’yi karıştıran belki de tek imar dosyası “AKFA Arazi”si ve çevresindeki alanlar konut tehdidinden kurtuldu! 8 Ocak 2018 tarihinde yapılan meclis toplantısında Kolin Hotel’den başlayarak KYK Erkek Öğrenci Yurdu arazinin olduğu alana kadar zeminde 0,30 toplamda 0,45 emsal kararı aldı. Yapılan imar tadilatı ile bölgede aksi karar alınmadığı sürece konut imarına kapatıldı.


Kıyılar Konuta Kapandı!

Adı her geçtiğinde Çanakkale’yi karıştıran belki de tek imar dosyası “AKFA Arazi”si ve çevresindeki alanlar konut tehdidinden kurtuldu! 8 Ocak 2018 tarihinde yapılan meclis toplantısında Kolin Hotel’den başlayarak KYK Erkek Öğrenci Yurdu arazinin olduğu alana kadar zeminde 0,30 toplamda 0,45 emsal kararı aldı. Yapılan imar tadilatı ile bölgede aksi karar alınmadığı sürece konut imarına kapatıldı.

 

Çanakkale halkının denizle bağlantı noktalarından bir tanesi olan Barbaros Mahallesi sahil bandı Çanakkale Belediye Meclisinin yaptığı imar tadilatı ile bir nevi koruma altına alındı. Kolin Hotel’den başlayarak KYK Erkek Öğrenci Yurdunun bulunduğu alan içerisinde imar tadilatı gerçekleştirildi. Yapılan imar tadilatı ile içerisinde AKFA Arazinin de bulunduğu birçok parselde bundan sonra konut yapılamayacak. Yapılan imar tadilatı ile söz konusu bölgede zemin katta 0,30 emsal toplamda 0,45 emsal olan bölgede günü birlik konaklama tesisleri, turizm tesisleri yapılabilecek.

ATATÜRK CADDESİ ÜÇ ŞERİTLİ OLACAK!

 

Yapılan plan tadilatı gereğince söz konusu alanda Kepez-Çanakkale ulaşımının ana arteri olan Atatürk Caddesi için ek bir şerit de açılacak. 3 şeritli yolun bir tanesi kıyı şeridindeki işletmelere giriş-çıkış yapmak için ayrılırken; diğer iki şerit ise Kepez-Çanakkale ulaşımının yükünü taşımak amacıyla kullanılabilecek.

 

Bölgede ayrıca çok sayıda otopark alanı oluşturulacak. İmar tadilatı ile bölgede yapılacak işletmelere de otopark alanı oluşturması sağlanacak. Tadilatın bir diğer avantajı da yapılacak olan tesislerin hiç birisi bahçe duvarı gibi engellerle kapatılamayacak. KYK Erkek Öğrenci yurdundan yürümek isteyen vatandaş işletmelerin arasından yürüyerek Kolin Hotel’in bulunduğu bölgeye kadar hiçbir engel ile karşılaşmadan yürümesi sağlanacak şekilde oluşturulduğu dikkat çekti.

MECLİSTE AKFA PANİĞİ YAŞANDI

 

Söz konusu imar tadilatının yapıldığı bölgede AKFA Arazisinin de yer alması mecliste kısa süreli AKFA Paniği yaşattı. AK Parti Grubu adına söz alan Tülay Ömercioğlu, geçmişte meclise gelen ve büyük krizlere sebep olan AKFA Arazisi için teklif edilen düzenlemelerin tekrar meclise geldiğini düşünmesi bir anda mecliste tartışmaların yaşanmasını sağladı.

 

AKFA Arazisi için 2014 yılında meclise gelen imar değişikliği kararında söz konusu arazi için 0,85 emsal istenmiş; çok sayıda home ofis tabir edilen bürolar ve dükkânların yapılmasına izin verilmesi isteniyordu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ağır muhalefetine rağmen mecliste AKFA Arazisi imar değişikliği geçmişti. Yapılan imar değişikliğine Çanakkale Kamuoyu da büyük tepki göstermiş; plan tadilatının askı süreci içerisinde 163 itiraz dilekçesi toplanarak meclise verilmişti. Kentin denizle iletişimin kesilecek olması ve değişiklikte kamu yararının olup olmamasının incelenmediği gerekçeleri ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da meclis üyelerine uyarıda bulunmuş, kararlarını bir kez daha düşünmelerini istemişti. Değişiklik gerçekleşince Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yetkisini kullanarak imar değişikliğini iptal etmişti.

 

KARAR OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

 

2014 Aralık ayındaki meclisteki çekincelerin ortadan kalkıp kalkmadığını Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a soran AK Partili Tülay Ömercioğlu, yapılan değişikliğin AKFA arazi için 2014 yılında teklif edilen değişiklik ile aynı teklif olmadığını öğrenince panik son buldu. Yaşanan kısa süreli tartışmaların ardından meclis üyeleri oy kullandı. Kolin Hotel’den KYK Erkek Öğrenci Yurduna kadar olan bölgeye verilecek olan toplam 0,45 emsal kararı için meclis üyelerinin 18’i evet oyu kullanırken 2 üye çekimser oy kullandı. 10 üye ise imar değişikliği için hayır oyu kullandı.




Bu haber 10446 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI