thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kordondaki Arsa 52,5 Milyon TL’ye Satıldı!

Tarih: 16-09-2022 06:23:02 Güncelleme: 16-09-2022 06:47:02 + -


Çanakkale İl Genel Meclisinde büyük tartışmalara sahne olan mülk satışında ilginç gelişmeler yaşandı. CHP grubunun karşı çıktığı arsa ve otel satışında; kordondaki arsa 52 milyon 500 bin TL karşılığında satıldı. CHP grubunun şiddetle direnç gösterdiği Kadırga koyundaki otel satışı ise iptal edildi!


Kordondaki Arsa 52,5 Milyon TL’ye Satıldı!

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yürümekte olan projelere destek sağlamak amacıyla; mülk satışı kararı alması meclisteki CHP grubunun yoğun tepkisini çekmişti. Birçok kez bütçe artışına destek verdiklerini belirten CHP grubu, kordondaki lojman arazisi payının satışı ile Ayvacık, Kadırga koyunda bulunan otel satışına şiddetle karşı çıkıyordu.

 

KORDONDAKİ ARSA 52,5 MİLYON LİRAYA SATILDI!

Çanakkale kordonda bulunan ve İl Özel İdaresinin 230 metrekarelik arsanın 173 metrekarelik kısmına tekabül eden 6/8 hissesinin satışına ilişkin muhammen bedel 23 milyon 950 bin 000 TL olarak belirlenmişti.

 

Bugün gerçekleşen Kordondaki arazi satışının ihalesine 6 katılımcının olduğu öğrenildi. ihalede yapılan teklifler sonucunda kordondaki arsanın 173 metrekarelik hissesi 52 milyon 500 bin TL teklif karşılığında satışı gerçekleşti.

 

OTEL İHALESİ İPTAL EDİLDİ!

CHP grubunun asıl tepkisini çeken ise Kadırga Koyu mevkiinde denize sıfır olarak bulunan, 4 bin 501,39 metre karelik yüzölçümlü otel ve donatılarının satışına ilişkin 39.500.000 TL değer belirlenmesiydi. İhaleye girmek için geçici teminat bedeli olarak 1 Milyon 185 Bin TL istenen otel ihalesi bugün gerçekleşti. İhaleye ise sadece bir kişinin başvurduğu, bu nedenle de ihalenin iptal edildiği öğrenildi.

 

CHP GRUBUNUN İTİRAZ SEBEBİ..

Kordondaki arsanın 173 metrekarelik kısmı 23 milyon 950 bin 000 TL için muhammen bedel belirlenmesine karşılık; Çanakkale’nin turizm bölgelerinden biri olan Assos Kadırga Koyundaki otel ve arazisi için 39 milyon 500 bin TL muhammen bedel belirlenmesi CHP grubunun satışın iptal edilmesi için en büyük gerekçe idi.

 

Kadırga Plajı’nın doğu ucunda yer alan söz konusu arazi üzerinde 7 tane otel yapısı ve bir büyük havuz bulunuyor. Denize sıfır konumdaki otel arazisi oldukça geniş bir kumsala sahip. 4,5 dönüm üzerine kurulu otelin muhammen bedelinin düşük olması ilk sebep iken bir diğer sebep ise; alındığı günkü ile bugünkü satış bedeli arasındaki uçurum.

 

DOLAR BAZLI İNDİRİM YÜZDE 50!

Çanakkale Valiliği, söz konusu araziyi 2017 yılında da satışa çıkarmıştı. 2017 yılında arazi için 15 milyon TL muhammen bedel belirlenmişti. İhale tarihi olan 28 Eylül 2017’de dolar kuru 3,57 TL idi. Bir başka ifadeyle arsa için yaklaşık 4 milyon 200 bin dolar fiyat belirlenmişti. Ayrıca ihale ilanının birinci maddesinde, söz konusu arazinin “açık artırma usulüyle” satılacağı belirtilmişti.

 

Bugün yapılan ihalede ise satış için aynı arazinin muhammen bedeli 39 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. TL cinsinden arsanın fiyatı yüzde yüzden fazla artırılmış gibi görünse de dolar cinsinden arsanın fiyatı yüzde 50’ye yakın düşürülmüş olması CHP’lilerin tepkisini çekiyordu.

 

“GÖRECEKSİNİZ ÇOK İYİ BİR FİYATA SATACAĞIZ”

Otel satışının iptal edilmesi üzerine Aynalı Pazar gazetesine açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder; “CHP grubu buranın satışına karşı çıkıyor. Kendilerine göre otel kaçakmış, bu yüzden satılamazmış, ihale şekli tartışmalıymış. Biz kordondaki arsayı ihale ile muhammen bedelinin iki katından fazla bir fiyata sattık. Otel ve arazisi için ihaleye giren kişi CHP grubunun baskısı nedeniyle çekinmiştir. Ancak göreceksiniz biz burayı da çok iyi bir fiyata satacağız” dedi.




Bu haber 6883 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI