thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Vali Aktaş; "1 Yılda 25 Bin 678 Asayiş Olayı Gerçekleşti"
Tarih: 08-03-2024 06:01:58 Güncelleme: 08-03-2024 09:55:58 + -


Vali İlhami Aktaş, 2023 yılı ve 2024 yılının ilk iki ayına ait asayiş verilerini kamuoyuna paylaştı. Güvenlik bürokratları ile birlikte kamera karşısına geçen Vali Aktaş; “Tüm arkadaşlarımız mesai gözetmeksizin 24 saat görevleri başında, Çanakkaleli hemşerilerimizin huzur ve güvenliği için çalışmaktadır” dedi. Vali Aktaş, trafikten asayiş olaylarına, terörle mücadeleden kaçakçılığa, denetimlerden eğitim faaliyetlerine kadar birçok konuda detaylı bilgi paylaştı.


Vali Aktaş;

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman ve Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yarbay Ercan Oran ile birlikte Çanakkale halkına seslendi. Vali Aktaş 2023 yılı ile 2024 yılının ilk iki ayını kapsayan verileri kamuoyu ile paylaşırken; trafik kazaları ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaya davet etti.

 

“3 BİN 786 ARKADAŞIM HUZUR VE GÜVENLİĞİNİZ İÇİN ÇALIŞMAKTADIR”

Vali Aktaş yaptığı değerlendirmede; il genelinde görev alan emniyet güçleri ile ilgili olarak “Şehitler Diyarı Çanakkale’de 1182 Emniyet, 1639 Jandarma ve 365 Sahil güvenlik mensubu olmak üzere toplam 3786 arkadaşımız 24 saat esasına göre sizlerin huzur ve güvenliğini sağlamak üzere görev yapmaktadır” dedi.

 

25 BİN 678 ASAYİŞ OLAYI GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale il genelinde gerçekleşen asayiş olaylarına dikkat çeken Vali Aktaş; “2023 yılında gelişen olaylar ve 2024 yılı ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemi ile ilgili bazı karşılaştırmalar yapmak istiyorum. 2023 yılı içerisinde 25 678 asayiş olayı meydana gelmiştir. Bu asayiş olayları içerisinde Mala Karşı işlenen suçlarda yüzde 3 oranında azalma görülmüştür. Yüzde 77 asayiş olayı da aydınlatılmıştır. 2023 yılı içerisinde 1327 hırsızlık, 322 dolandırıcılık olayı meydana gelmiş ve bu suçlarında yüzde 70’i aydınlatılmıştır. Dolandırıcılık olaylarının aydınlatılması oranı ise yüzde 84 olayı gerçekleşmiştir” bilgisini verdi.

 

“DOLANDIRICILARA KARŞI VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLSUNLAR”

Dolandırıcılık olaylarına karşı Çanakkale halkını uyaran Vali Aktaş; “2024 yılı ilk iki ayına baktığımızda ise; 143 hırsızlık, 204 dolandırıcılık olayı gerçekleşmiş olup; geçen yıl aynı oranıyla karşılaştırdığımızda ise; hırsızlık olaylarında yüzde 34 düşüş, dolandırıcılık olaylarında ise yüzde 44 artış gözlemlenmiştir. Vatandaşlarımızı özellikle internet üzerinden dolandırıcılığa yani sanal dolandırıcılara karşı uyarmak istiyorum. Kurumsal uyarıları dikkate alınız; kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtan kişilere karşı çok dikkatli olmalarını rica ediyorum.Kişilere karşı işlenen suçlarda bir önceki yıla göre yüzde 1 azalış meydana gelmiş, yüzde 94’ü de görevli arkadaşlarımız tarafından aydınlatılmıştır. İlimiz genelinde ayrıca kaçak yapılaşmaya yönelik mücadele kararlılıkla sürdürülmektedir. 2023 yılında 717 kaçak yapıya işlem yapılırken; 2024 yılı ilk 2 ayında 183 kaçak yapıya yönelik işlem yapılmıştır” dedi.

 

“ARANAN 1229 SUÇLU CEZAEVİNE TESLİM EDİLDİ”

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası olmasına rağmen Çanakkale halkının arasında dolaşan firari konumundaki suçlulara yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Aktaş; “İlimizde kesinleşmiş hapis cezası olup ancak aramızda gezen suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalar sonucunda 1030’u 2023 yılında, 199’u da 2024 yılının ilk iki ayı olmak üzere 1229 şüpheli yakalanmıştır. Bu suçu kesinleşmiş şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilmiş; böylece yeni suç işlemelerinin de önüne geçilmiştir. İlimizde Terörle mücadele konusunda kararlı bir duruş sergilemeye devam ediyoruz. Terörle mücadele kapsamında 2023 yılında ilimizde 56 operasyonda 86 şahsa işlem yapılırken; 2024 yılının ilk iki ayında da 8 şahıs hakkında işlem yapıldı, 34 kişinin tutuklanması sağlanmıştır” dedi.

 

ORGANİZE SUÇLAR VE UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇILDI

Geçtiğimiz ay yaptığı bilgilendirmede Emniyet Müdürü Selim Arıcı da zehir tacirlerine ve organize suçlara göz açtırılmayacağını vurgu yapmıştı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’da yaptığı bilgilendirmede; “2023 yılında Kaçakçılık ve Organize Suçlar kapsamında 359 operasyon düzenleyen arkadaşlarımız; 324 şahıs hakkında işlem yapmış olup, 33 şahsın tutuklanmasını sağlamışlardır. 2024 yılında ise; 187 şahsa işlem yapılırken 13 kişinin tutuklanması sağlanmıştır. Bu operasyonlar sonucunda devletimizin vergi kaybının önüne geçilmiş; kaçak tütün, sigara, silah ve mühimmat, tarihi eser vb ele geçirilmiştir. Uyuşturucu ile mücadele konusunda Çanakkale’de ciddi başarı elde edilmiştir. 2023 yılında 314 uyuşturucu operasyonunda 486 şahıs yakalanarak haklarında işlem yapılması sonucunda 108 şahıs tutuklanmıştır. 2024 yılında 249 şahıs hakkında işlem yapılmış 36 şahıs tutuklanmıştır. Tutuklanan kişilerin gençlerimizi zehirlenmesinin önüne geçilmiş, kendileri de cezaevi yetkililerine teslim edilmişlerdir” dedi.

 

2023 YILINDA 19 BİN GÖÇMEN YAKALANDI

Özellikle Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen göçmen kaçakçılığına yönelik faaliyetler ile ilgili bilgi veren Vali Aktaş; “Göçmen kaçakçılığına yönelik olarak amansız bir şekilde mücadelemiz sürüyor. 374 organizatör ile toplam 19 bin kaçak göçmen yakalanmıştır. Bu kapsamda 211 araç ele geçirilmiştir. 2024 yılı ilk iki ayında ise; 127 organizatör ile 5792 kaçak göçmen yakalanırken; 95 araç ele geçirilmiştir. İlk iki ayda 80 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” dedi.

 

“32 VATANDAŞIMIZI KAZALARDA KAYBETTİK, KURALLARA LÜTFEN UYALIM”

Trafik denetimleri ve trafik kazaları ile ilgili bilgi de veren Vali Aktaş vatandaşları trafik kurallarına uymaya davet etti; “Çanakkale il genelinde 283 bin tescilli motorlu araç bulunmaktadır. 2023 yılında yapılan trafik uygulamalarında kontrol edilen araç sayısı 920 bindir. 10922 okul servis aracı kontrol edildi. 2024 yılında da aynı şekilde trafik kontrollerimiz aralıksız sürdürülüyor. Öğrencilerimizin ev ve okullarına sağ salim ulaşabilmeleri için arkadaşlarımız servis saatlerinde denetimlerini sürdürmektedirler. 2023 yılında alınan tüm tedbirlere rağmen maalesef 30 ölümlü kaza da 34 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 2024 yılının ilk iki ayında da 2 ölümlü kazada 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Vatandaşlarımızın özellikle trafik kurallarına uymalarını, emniyet kemerini takmayı ihmal etmemelerini, yayalara öncelik tanımalarını, alkollü araç kullanmamalarını, aşırı hız yapmamalarını rica ediyorum.”

 

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET EĞİTİMLERİMİZ SÜRÜYOR”

Son yıllarda artan Kadına Yönelik Şiddet olaylarını önlenmesine yönelik farkındalık çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Aktaş; “İçişleri bakanımızın Siber Vatan olarak tanımladığı sanal ortamda arkadaşlarımız yoğun çaba sarf etmektedir. Gençlerimizin istismar edilmemesi, vatandaşlarımızın dolandırılmaması amacıyla 2023 yılında 189 kişiye bu anlamda işlem yapılmış olup; 2024 yılında da 24 kişiye işlem yapılmıştır. Kadına Yönelik Şiddeti önleme kapsamında KADES uygulaması hakkında 2023 yılında 8705 kadın vatandaşımıza, 2024 yılında da eğitimlerimiz sürüyor. Askeri birliklerde, üniversitemizde ve diğer kurumlarda kadına şiddet önleme eğitimleri aralıksız sürmektedir. Çevre, doğa ve hayvanları koruma timlerimiz vasıtasıyla İçişleri Bakanlığımızın HAYDİ uygulaması ile hayvanlara kötü muamele edilmemesi, doğanın korunması kapsamında birçok faaliyet yürütmektedirler. Gençlerimize ve çocuklarımızın suça sürüklenmelerini önlemek amacıyla çeşitli projelerimiz devam ediyor” dedi.

 

“5800 GEMİ KONTROL EDİLDİ, 1022 KİŞİYE CEZA KESİLDİ”

Çanakkale’nin en uzun kıyı şeridine sahip illerden biri olduğuna dikkat çeken Vali Aktaş Sahil Güvenlik Komutanlığının yürüttüğü çalışmalar ile ilgili olarak ise; “Mavi Vatanımızda da Sahil Güvenlik ekiplerimiz ararlıksız çalışmalarını sürdürmektedir. Bilindiği gibi Çanakkale, Türkiye’de en uzun sahil şeridine sahip illerden birisidir. Sahil Güvenlik ekiplerimiz; 13 yüzer unsur, bir dalış timi ve bir mobil aracı ile görev yapmaktadır. Sahil Güvenlik Komutanlığımız tarafından; denizlerimizde sürdürülebilir balıkçılık, kaçakçılık, çevre ve gürültü kirliliği, aranan şahısların yakalanması kapsamında 2023 yılında 5800 gemi kontrolü gerçekleştirilmiştir. 1022 kişiye idari para cezası uygulanmıştır. 2024 yılının ilk iki ayında da 1152 gemi kontrol edilmiş, 82 kişiye idari para cezası uygulanmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığımız ayrıca çok önemli bir görev icra ederek; arama kurtarma çalışmaları icra etmektedir. 2023 yılında 43 vatandaşımızın sağ salim kurtarılmasını sağlamıştır, 2024 yılında da 4 vatandaşımız kurtarılmıştır. Sahil Güvenlik ekiplerimiz acil durumlarda Bozcaada ve Gökçeada’dan tıbbi tahliye çalışmaları yürütmektedir. 19 vatandaşımız 2023 yılında il merkezindeki hastanelere sağ salim ulaştırılmıştır. Sahil Güvenlik ekiplerimiz kaçakçılık suçu kapsamında 12 şahıs hakkında işlem yapmıştır” bilgisini verdi.

 

“RAMAZAN AYI VE SEÇİMLER İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINMIŞTIR”

Çanakkale halkına hitap eden Vali İlhami Aktaş, tüm güvenlik personelinin Ramazan Ayı ve Yerel Seçimler için gerekli önlemleri aldığını ve 24 saat esasıyla aralıksız çalıştıklarına vurgu yaparak; “Kıymetli Çanakkaleli hemşerilerimiz; Çanakkale’mizin huzuru için mesai merhumu gözetmeksizin arkadaşlarımız çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda yaklaşan Ramazan Ayı’nın huzurlu bir şekilde geçirmeleri hem de ay sonunda gerçekleşecek olan Yerel seçimlerin huzurlu bir ortamda geçmesi için tüm arkadaşlarımızın görevlendirilmeleri yapılmıştır. Arkadaşlarımızın tüm amacı siz değerli hemşerilerimizin huzur ve güvenini sağlamak amacıyla 24 saat esası üzerine yürütmektedirler ve yürütmeye devam edeceklerdir. Yaklaşan ramazan ayınızı şimdiden tebrik ediyorum, tüm arkadaşlarımla birlikte en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.



HABER VİDEOSU





Bu haber 648 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI