thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Çanakkale Köprüsü Projesi Ödeneksizlikten Yarım Bırakıldı”
Tarih: 03-04-2023 06:10:00 Güncelleme: 03-04-2023 07:06:00 + -


Çanakkale genelinde yaklaşan genel seçimler öncesi sıralama yarışları da devam ediyor. Biga’dan İyi Parti’ye aday adaylığı başvurusu yapan tek isim olan Göktürk Kandemir, parti binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında Çanakkale Köprüsü köprü otoyol projesinin ödeneksizlikten yarım bırakıldığını iddia etti. Kandemir’in yanı sıra Zişan Özaydın da Biga’da basın açıklaması yaparak aday adaylığını duyurdu.


“Çanakkale Köprüsü Projesi Ödeneksizlikten Yarım Bırakıldı”

İyi Parti Biga İlçe Başkanlığı’nda il merkezinden aday adayı olan Avukat Zişan Özaydın ile Biga’dan aday adayı olan Yüksek İnşaat Mühendisi Göktürk Kandemir parti binasında hem partililerle bir araya geldiler, hem de basın açıklaması gerçekleştirdiler. Çanakkale Köprüsü’nün ilk proje aşamasında çalıştığını söyleyen Göktürk Kandemir, projenin ödeneksizlikten yarım kaldığını söylemesi dikkat çekti. Kandemir, göğsündeki kahramanlık madalyasının hikayesini de ilk kez kamuoyuna açıkladı. Ulusal birçok projede yer aldığını söyleyen Kandemir’in Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi yatırımların güçlendirme çalışmalarında yer alması dikkat çekerken; Kandemir, Nusret gibi dünyaca ünlü markalarla da çalıştığını ifade etti.

 

“ULUSAL PROJELERDE YER ALDIM”

Ulusal çapta önemli yatırımlarda görev aldığını söyleyen Kandemir, Nusret gibi dünyaca ünlü markalarla da çalıştığını söylerken; “13 yıldır evliyim. 2 çocuk babasıyım. Bir kız, bir de oğlum var. Eşim Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu’nda öğretmen. İnşaat Yüksek Mühendisiyim. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunuyum. Uzun yıllar ulusal ve uluslararası projelerde proje yöneticiliği ve müdürlüğü gibi çeşitli kademelerde görev aldım. Boğaz Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve bunlara bağlı viyadüklerin güçlendirme projelerinde görev aldım. Proje müdürü olarak çalıştım. Çanakkale Köprüsü’nün de ilk projelendirme aşamasındaki çalışmaları yürüttük. Mühendislik hayatımda özellikle üstyapılardan edindiğim deneyim, dünyadaki ilk üç müteahhit firmasından biri olan Japon firmasıyla çalıştım. Türkiye’de bu işleri yapabilecek tek kişiyim. Dünyada da ilk üç kişiden biriyim. Uzun yıllar konut projelerinde çalıştım. Son 10 yıldır Nusret restoranları da dahil olmak üzere birçok ünlü markanın restoran zincirlerinin şantiye işlerini yürüttüm. Buralardan elde ettiğim deneyim ve şantiye tecrübelerimle Bigamız ve Çanakkalemiz için çok güzel projeler geliştirdim. Bunları ilerleyen zamanlarda paylaşacağım. Tarımdan hayvancılığa kadar, trenyolları, köprüler, bunlara bağlı eksik kalan projelerin tamamlanması gibi” dedi.

“ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ PROJESİ ÖDENEKSİZLİKTEN YARIM BIRAKILDI”

Çanakkale Köprüsü projesinin ödeneksizlikten yarım bırakıldığını iddia eden Kandemir; “Çanakkale Köprüsü’nü biliyorsunuz. Köprünün devamındaki proje eksik bırakıldı. Şu an Avrupa yakasındaki kısım Malkara’ya kadar devam ediyor. Ama Malkara-Kınalı arası yarım bırakıldı. Daha doğrusu ödeneksizliklerden yarım bırakıldı. Bu projelerin tamamlanabilmesi için inşallah meclise girersem çalışmalarını yapacağım. Köprüyü geçtikten sonra Çanakkale’de herhangi bir otoban yok. İlk projelendirme aşamasında Çan, Biga, Balya, Gönen üzerinden İzmir otobanına bağlanacaktı. Ödeneksizliklerden bunlar da yapılamadı. Seçim vaadi olarak iktidar partisinin açıkladığı Bandırma’dan Biga’ya kadar olan tren hattı Bandırma’da bırakıldı. İnşallah biz iktidara geldiğimizde bu projenin de en azından Biga, Lapseki ve Çanakkale’ye kadar uzatılması için gerekli çalışmalar yapacağım. Bunlar en özellikli ve maddi açıdan da ağır projeler ama daha sonrasında Bigamız için de, diğer ilçeler için de hem kırsal kesimi canlandıracak, hem de insanların sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sağlayacak. Projelerimi zamanla paylaşacağım” ifadelerini kullandı.




Bu haber 2947 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI