thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Evet Oyu Verenlere Yaptırımınız Ne Oldu?

Tarih: 06-06-2020 04:45:19 Güncelleme: 06-06-2020 04:46:19 + -


Tartışmalı Saros RES Projesine itiraz süreci devam ederken; CHP içerisindeki bölünme de kamuoyunun dikkatini çekiyor. Millet İttifakının üyesi İYİ Parti'den de tartışmalı projeye evet diyen CHP'li Meclis üyeleri ile ilgili açıklama geldi. İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, projeye evet diyen CHP'li İl Genel Meclis üyeleri ile ilgili yaptırımın uygulanmamasına tepki gösterdi.


Evet Oyu Verenlere Yaptırımınız Ne Oldu?

11 Mayıs 2020 günü İl Genel Meclisinde daha önce red edilen Sros RES Projesi, için yeniden oylama yapıldı. İmar değişikliği iznini beklemeden Borusan EnBW Enerji, bağlı şirketi Boylam Enerji belirlenen alanlarda çalışma yürüttüğü ortaya çıkmıştı. Tartışmalı geçen İl Genel Meclisinde, CHP'li üyelerin itirazlarına rağmen bir kısım CHP'li üyenin daha önce hayır dedikleri projeye bu sefer evet demeleri sonrasında 22-12 oyla İmar Değişikliği meclisten geçti.

 

İLK GÜN 70 İTİRAZ DİLEKÇESİ VERİLDİ

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde CHP İl Başkanlığı, Merkez İlçe başkanlığı, Çevre örgütleri ile birlikte CHP'li İl Genel Meclis üyeleri içerisinde projeye hayır diyen üyelerinde katılımıyla projenin imar değişikliğine itiraz edildi. İmar Değişikliğinin askıda 25 Haziran 2020 tarihine kadar kalacak. İlk gün itibariyle il merkezinde 70 adet itiraz dilekçesi İl Özel İdaresine teslim edildi. Bayramiç başta olmak üzere CHP'nin ilçe örgütlerinde de imzalar toplanarak İl Özel İdaresine teslim edilmesi bekleniyor.

 

"EVET HANGİ YAPTIRIMI UYGULADINIZ" SORUSU!

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, tartışmalı Saros RES Projesine evet oyu veren CHP'liler ile ilgili açıklamada bulundu. Yıldızlar kamuoyunun gündemini meşgul eden Proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "İYİ Parti Millet ittifakının bir paydaşı olarak Boylam Enerji tarafından yapılması planlanan, İl Genel Meclisi'nin 'Kaçak' tespiti sonrası mühürlenmesine rağmen onay verdiği Rüzgar Enerji Santralleri ile ilgili, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık itirazda bulunmasını olumlu karşılıyoruz. CHP’li Meclis Başkanının ve  5 il genel Meclis üyesinin AKP İle birlikte onay vererek meclisten geçirdiği RES ile ilgili bu durum hala Çanakkale kamuoyu tarafından merak konusudur. Örgütün, çevrecilerin ve vatandaşın duruşuna rağmen kabul oyu veren bu arkadaşlar ile ilgili herhangi  bir yaptırıma gidilmiş midir? ve bugün gerçekleşen itiraz sürecine pişmanlık emaresi olarak bu arkadaşlar imza koymuşlar mıdır" sorularını CHP'li yöneticilere yöneltti.




Bu haber 3034 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI