thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



TOBB Trakya ve Marmara Bölge Toplantısı Gerçekleşti

Tarih: 10-07-2017 14:52:25 + -


TOBB Trakya/Marmara Bölgesi İstişare Toplantısı, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Trakya ve Marmara bölgesindeki Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları ve Genel Sekreterlerin katılım yaptığı toplantıya Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen ve Genel Sekreter Sevcan Elver katılaak Çanakkale’yi temsil ettiler.


TOBB Trakya ve Marmara Bölge Toplantısı Gerçekleşti

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda oda ve borsa başkanlarından, yaptıkları icraatlar konusunda üyelerini bilgilendirmelerini ve tüm iş dünyasının bu imkânlardan yararlanmasını isterken, Türk özel sektörünün 6 ayda 1 milyon 200 bin kişiye iş imkânı sağlamasının bir dünya rekoru olduğunu söyledi. Toplantıda makroekonomideki durum, son 6 ayda hükümetten talep edilenler, hayata geçen düzenlemeler ile meclis üyelerinden gelen cevaplarla anket sonuçlarının değerlendirmesi gibi konularda geniş sunumlar yapıldı.

 

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ 6 AYDA 1 MİLYON 200 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLADI

 

Büyümenin aynı zamanda istihdam anlamına geldiğini kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu “Şubat ayında TOBB’da düzenlenen ticaret ve sanayi şurasında Sayın Cumhurbaşkanımız bizden bir talepte bulundu. Herkes en az bir kişiyi daha istihdam etsin dedi. İlk 6 ayda müthiş bir başarı hikâyesi yazdınız. 1 milyon 200 kişiyi işe aldınız. Bu dünyada bir rekor. Başka hiçbir ülkede bunun bir örneği yok” diye konuştu.

Karşılıksız çek rakamlarının bir önceki seneye göre yüzde 28 oranında azaldığına dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Geçen sene karşılıksız çekten şikâyet ediyorduk. Bakın azaldı. Senetlerde bir artış var. İnşallah onun için de uygun bir yol bulunacak” dedi. Otomotiv, beyaz eşya ve mobilya sektörlerinde canlanmalar görüldüğüne işaret eden Hisarcıklıoğlu, yatırım miktarlarında da artışa ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

 

“BÜYÜMENİN YANSIMASINI İSTİHDAMDA GÖRÜYORUZ”

 

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Trakya/ Marmara Bölgesi Oda ve Borsaları olarak istişarelerde bulunmak için bir araya geldiklerini vurgularken, makroekonomideki durum, son 6 ayda hükümetten talep edilenler, hayata geçen düzenlemeler ile ilgili faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Başkan Üzen Oda ve borsaların taleplerinin hükümet tarafından dikkate alınarak hayata geçirilmesi bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Alınan bu ekonomik tedbirlerin olumlu etkilerinin görülmeye başladığının altını çizen Başkan Üzen Büyüme rakamlarının sevindirici ve ümit verici olduğuna işaret ederek yılsonuna kadar da bu yüksek büyümenin devam edeceğine inandıklarını bildirdi. Başkan Üzen “Büyümenin yansımasını da istihdam sayısında görüyoruz” dedi. Ekonominin büyümesi halinde ülkenin zenginleşeceğini söyleyen Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen zenginleşmenin de işsizlik sorununu çözeceğini belirtti.

Başkan Üzen ayrıca “15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 365 Oda ve Borsa olarak bizler, hain darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütüyüz. Daha darbe bildirisi okunur okunmaz, dedik ki; “Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür” sonrasında tüm camiamız, darbeye karşı harekete geçti. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından desteklenen “15 Temmuz Şehitleri dayanışma kampanyasına”, en fazla katkıyı da, yine Odalarımız ve Borsalarımız sağladı.

 

Bu süreç hepimiz için büyük bir mücadelenin ortaya çıkmasını sağlayan bir gelişime dönüştü. Aziz Milletimiz, bu süreçte büyük bir özveri, hassasiyet ve muazzam bir basiret örneği ile bütün dünyaya örnek olan bir destan yazdı. Bütün dünyada cereyan eden bu büyük destanın yıldönümünde bizlerde ilk andan beri bu mücadele içerisinde ye aldık. İşlerimize daha iyi sarıldık ve daha büyük gayret sarf ederek biran evvel hainlerin kurduğu tuzaktan kurtulmanın yollarını aradık. Şimdi 15 Temmuzun yaklaştığı bu günlerde Ülkemizin maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içerisinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafları, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcileri olan kişilerle TOBB öncülüğünde Türkiye genelinde aynı gün ve saatte ortak bildiri okuyarak demokrasinin yanında yer aldığımızı bir kez daha vurgulayacağız” dedi.

 





Bu haber 2911 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÜLKE GÜNDEMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI