thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bakan Eroğlu: “Çanakkale'ye 1 Milyon Turist Bekliyoruz”

Tarih: 10-05-2018 14:48:04 + -


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu, “Bu yılsonuna kadar 1 milyon turist bekliyoruz. Bu coğrafya muhteşem bir hazine. Dünyadaki herkesin ölmeden önce görmesi gereken yerlerden birisi Çanakkale" dedi.


Bakan Eroğlu: “Çanakkale'ye 1 Milyon Turist Bekliyoruz”

Bir dizi temaslarda bulunmak ve Orman Bakanlığının yaptığı tesislerin açılışı ile temel atma törenleri için Çanakkale'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada “Bu yılsonuna kadar 1 milyon turist bekliyoruz. Bu coğrafya muhteşem bir hazine. Dünyadaki herkesin ölmeden önce görmesi gereken yerlerden birisi Çanakkale" dedi.

 

EN ÇOK KİŞİ BAŞI YATIRIM ÇANAKKALE

 

Bakan Eroğlu Çanakkale Valiliği'nde yaptığı açıklamalarda en çok kişi başı yatırımın Çanakkale'ye yapıldığını söyledi. Ayrıca Eroğlu, 246 milyon liralık 20 büyük yatırımın temel atma ve açılış törenini bugün gerçekleştireceklerini ifade ederek, bir seferde 6 barajın temelini attıkları bilgisini verdi. Bakan Eroğlu şunları söyledi: "Çanakkale'ye yapılan yatırımları takiple mükellefsin' diyerek, bana bizzat talimat vermiştir. Biz de hükümet olarak buraya 2017 sonuna kadar 17 milyar liralık yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadık. En çok kişi başına yatırım yapılan yer, Çanakkale'dir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, burada en büyük yatırımı yapan bakanlık olma şerefini taşıyor. 1915 Çanakkale Köprüsü'yle herhalde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bizi geçecektir. Biz, geçen sene sonu itibarıyla 3 milyar 270 milyon lira yatırım yapmışız" dedi.

 

HEDEF 1 MİLYON TURİST

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çanakkale’de Valilik ziyaretinin ardından Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen 11 ülkeden 250 sporcunun yarıştığı, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin (Europa-Orient) startını verdi. Kordon’da bulunan Truva Atı önünde gerçekleşen Rally Startı’nda konuşan Eroğlu, hedeflerinin 1 milyon turist olduğunu belirterek: "Bu sene Troya Yılı, bizde Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak, İmar Planlarını her şeyi hazırladık, inşallah bu sene büyük yatırımlar yapacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımız da müze yapıyor. Bu yıl sonuna kadar 1 milyon turist bekliyoruz. Bu coğrafya muhteşem bir hazine. Dünyadaki herkesin ölmeden önce görmesi gereken yerlerden birisi Çanakkale." dedi. Bakan Eroğlu, gerçekleştirdiği konuşmanın sonunda İngilizce olarak katılımcılara iyi şanslar diledi.




Bu haber 2072 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI