thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret Semineri Düzenledi

Tarih: 30-09-2015 09:26:08 + -


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda, Ekonomi Bakanlığı ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri işbirliğinde gerçekleştirilen Dış Ticaret Seminerine Çanakkale’de faaliyet gösteren ihracatçı firmaların temsilcileri katıldı.


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret Semineri Düzenledi

ÇTSO bünyesinde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak; İhracatta Sağlanan Destek ProgramlarıkonusundaEkonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Çağatay Başer, Ülke Masaları – Pazar Araştırması konusunda Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Tuğrul Somuncuoğlu, Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları konusunda ise Türkiye İhracat ve Kredi Bankası A.Ş. Uzmanı Özden Erdem katıldı.

 

Gerçekleştirilen seminerin ilk oturumunda, Dış Ticaret konusunda belirlenen “Hedef Ülke Hindistan” temasıyla gerçekleşen sunumda, Hindistan’la ilgili genel bilgi, Hindistan Dış Ticareti, Türkiye-Hindistan Ticareti, Dış Ticaret Politikası ve Vergiler, Pazarın Güçlü ve Zayıf Yönler Analizi, Hindistan’a ihracatımızın arttırılması için öneriler ele alındı.

 

Dış Ticaret Seminerinin ikinci oturumunda, T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan İhracata Yönelik Devlet Yardımları olan; UR-GE Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Pazar Araştırma ve Pazara Giriş Desteği, Fuar Desteği, Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Desteği konularında eğitimciler tarafından sunumlar yapıldı. Dış Ticaret seminerinin son oturumuÇanakkale’nin İhracat kapasitesinin artırılması üzere alternatif çözüm önerileri konularında karşılıklı görüş alış verişi yapılarak tamamlandı.     

 




Bu haber 4035 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER BÖLGESEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI