thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği Kuruldu

Tarih: 29-10-2014 09:41:19 Güncelleme: 29-10-2014 09:42:19 + -


Aralarında eski İl genel Meclis Üyesi Hüseyin Babacanoğlu, Belediye Meclis üyesi Tülay Ömercioğlu, Abdulkadir Katra gibi Çanakkale’nin önde gelen işadamı ve siyasetçilerinin önderliğinde Çanakkale Savaşları 100.yıl Derneği kuruldu.


Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği Kuruldu

3 Kasım 2014 tarihinde faaliyetlere geçeceklerini belirten Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği Başkanlığını yapan Hüseyin Babacanoğlu yaptığı açıklamada; “Çanakkale’miz için çok önemli günlerin başlangıcındayız. 100. Yıl etkinlikleri başlayacak bizde 100. Yılda Çanakkale’mizin 100 yıldır adını ebedileştiren Çanakkale savaşları, Çanakkale geçilmez destanının yazıldığı toprakların yaşayanları olarak kendimizi bu konuda sorumlu hissettik ve Çanakkale geçilmez destanını yazan kahramanları biz nasıl etkinliklerle anlatabiliriz şeklinde bir düşünce. Bizi Çanakkale 100. Yıl Derneğini kurmaya sevk etti. Kurucu arkadaşlarımız Muhammet Erat, Zafer Bozoğlan, Mehmet Kolçak, Turgay Güleç, Tülay Ömercioğlu, Abdülkadir Katra, A. Vural Öztecik, Ragıp Karlı ve beraberinde arkadaşlar beni bu konuyla ilgili başkan olmamı istediler. Bende ret etmedim ve inşallah bu konuda hep beraber elimizden gelen tüm her şeyi başarabileceğimizi düşünüyorum. Arkadaşlarımız bu konuda gerçekten çok deneyimli olanlar var, çeşitli meslek gruplarında bize bu anlamda destek olacak arkadaşlarımız var” dedi.

Dernek faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi veren dernek başkanı Hüseyin Babacanoğlu; “Amacımız 100. Yılda Hem Çanakkale’de hem Türkiye çapında 100. Yıla uygun faaliyetler yapmak. Özellikle gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak için çalışmalarda bulunmak. Örneğin konferanslar, yayınlar, broşürler, 100. Yıl etkinliklerine katkıda bulunmak istiyoruz. Aynı zamanda 100. Yıl koordinasyon merkezimizde var, resmi olarak farklı bir program ve farklı bir boyutta çalışma yaparken bizde sivil bir inisiyatif olarak bu konuda çalışmak istiyoruz. 100. Yıl etkinlikleri ile ilgili düşündüğümüz projelerimiz var. İnşallah 100. Yılda özellikle önümüzde ki 3 Kasım itibarıyla Çanakkale ile ilgili 18 Mart çok önemli bir tarihtir ama sadece 18 Mart değil.  Birinci dünya savaşına girişimizde 3 Kasım ondan önce 29 Ekim’in 18 Mart’ın 25 Nisan’ın, 10 Ağustos’un 21 Ağustos’un çok önemli bir tarih olduğunu biliyoruz. Bizde 3 Kasım itibarıyla bir start verip hem Türkiye çapında hem de Çanakkale çapında bu çalışmalara başlamak istiyoruz. Derneğimizin kuruluşunu tamamladık. İlk görevlendirmeyi burada ki arkadaşlarımla yaptık. Bundan sonra gerek Çanakkale’de gerekse Türkiye’mizde kendimizi ve bu olayı tanıtmak için faaliyetlere başlayacağız” ifadelerini kullandı.            




Bu haber 3622 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI