thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İktidar Sermayeyi Mi, Çevreyi Mi Tercih Edecek?

Tarih: 17-10-2014 09:52:46 + -


İl Genel Meclisi’nin 4’ncü birleşimi Hasan Hüseyin Aytop başkanlığında gerçekleştirildi. CHP İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öztürk de, “Bu ülkede 2 yılda çıkması gereken ÇED Raporları 2 ayda çıkıyor. Siyasi iktidar sermayeyi mi, çevreyi mi tercih edecek? Bunu belirlemeli” diye konuştu.


İktidar Sermayeyi Mi, Çevreyi Mi Tercih Edecek?

Mecliste AK Parti Lapseki İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Engin Lapseki’ye termik santral kurulması yönünde atılan adımların ardından Umurbey’i ve Lapseki’yi tarımsal yönden etkileyebileceği öngörülen kurşun madeni ve yarattığı öne sürülen etkileri ile ilgili yapılan açıklamalara karşı Lapseki’de su kaynaklarının temiz olduğunu, Lapseki şeftalisinin ve diğer meyvelerin gönül rahatlığı ile yenilebileceğini, sıkıntı olsa yurt dışına gönderilemeyeceğini söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lapseki İl Genel Meclis Üyesi Ali Koltuk ise, “Umurbey halkını tehlike bekliyor. Kurşun madeninin kaynaklara karışması ile ilgili Umurbey halkı tedirginlik yaşıyor” dedi.

 

Bunlar Ciddi İthamlar

 

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Çiçek ise,“İl Genel meclisinde sürekli kestane, şeftali konuşuyoruz. Bu konuları komisyona havale etsek de ciddi bir şekilde araştırılsa” önerisi getirdi. Bunun üzerine Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop; “Bunlar ciddi ithamlar. Kurşun madeni ağır bir metal, bir risk olsa, bu meyveleri hiçbir ülke kabul etmez. Biz burada siyaset yapalım derken, yıkıcı değil, yapıcı olmak zorundayız. Resmi olmayan sonuçlar üzerinde polemik yaparsak bundan en fazla çiftçimiz zarar görür. Amaç kurtarmaksa, hep beraber kurtaralım. Ama bağcıyı dövmeyelim” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hicri Nalbant ise Umurbey Barajı’na dikkat çekerken, “2 işletmenin atıkları Umurbey Çayı’na, oradan da Çanakkale Boğazı’na dökülüyordu, şimdi ise atıklar Umurbey Barajı’na gidiyor. Bir zamanlar en çok balık üreten çayda balık kalmadı. Ağır metallerin etkisi akşamdan sabaha, ya da birkaç sene içinde çıkmaz, etkisi her geçen gün meyveler üstünde görülür, meyveler üzerinde ağır metaller artıyor. Çanakkale’de bunun tahlilini yapacak imkanlar yok” dedi.

 

ÖZER, YENİDEN EĞİTİM DANIŞMA KURULUNA ADAY OLDU

 

CHP İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öztürk de, “Bu ülkede 2 yılda çıkması gereken ÇED Raporları 2 ayda çıkıyor. Siyasi iktidar sermayeyi mi, çevreyi mi tercih edecek? Bunu belirlemeli” diye konuştu. Komisyon raporlarının görüşüldüğü yoğun gündem maddelerinin olduğu İl Genel Meclisi’nde ayrıca 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı İl Milli Eğitim Danışma Komisyonunun oluşturulması için İl Genel Meclisi’nden iki üye aday oldu. CHP İl Genel Meclis Üyesi Hasan Gürbüz ve MHP Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer’in adaylığını açıkladığı mecliste Eğitim Bölgesi Danışma Kurulunun oluşturulması için de yine Özer aday olduğunu açıkladı.




Bu haber 2302 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI