thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gazete’nin Saçma Sapan İddiasına Başkan’dan Büyük Tepki

Tarih: 13-07-2017 06:23:05 Güncelleme: 13-07-2017 07:15:05 + -


Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden ve dün toprağa verdiğimiz Mustafa Emir Cilasın’ın arkasından bir gazetede çıkan yazıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çok sert tepki gösterdi. Gökhan “Bu kentte sözüm ona gazetecilik yaptığını iddia eden bir zat; haber demeye dilimin varmadığı, olsa olsa bir kepazelik olarak adlandırılacak bir yazıyla, bir ölünün ardından yapılabilecek en büyük saygısızlığa imza attı” dedi.


Gazete’nin Saçma Sapan İddiasına Başkan’dan Büyük Tepki

Çanakkale Vitamin Gazetesinde bugün çıkan bir yazıda önceki gün geçirdiği bir rahatsızlık sonrası vefat eden Mustafa Emir Cilasın’ın vefatı ile ilgili olarak “Azrail'i Çağırtan Ya Baskı İse…?” başlıklı bir haber yayınlandı. Çanakkale Vitamin Gazetesi’nin haberinin içeriğinde özetle; “Alman Vakfı-Çanakkale Belediye işbirliği” iddialarının basına sızmasında sorumlusu olarak Mustafa Emir Cilasın’ın olduğu ve bu yüzden Çanakkale Belediyesi’nden baskı gördüğüne dair iddialar olduğu” dikkat çekiyor. Haberde; Mustafa Emir Cilasın’ın ölümünde Belediye’den baskı gördüğü için mi genç yaşta öldüğü sorusu yöneltiliyor.

 

“BU KENTTE SÖZÜM ONA GAZETECİLİK YAPTIĞINI İDDİA EDEN ZAT!”

 

Çanakkale Vitamin Gazetesinde isimsiz sadece “Haber Merkezi” ibaresi ile yazılan haberin içeriğine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çok sert tepki gösterdi. Haberi yazan kişiyi Ülgür Gökhan; “Çanakkale dün, 30 yaşında pırıl pırıl gencecik bir evladını sonsuzluğa uğurladı. Mustafa Emir Cilasın bir anne ve babanın evladı, bir kardeşin ağabeyi, bir öğretmenin eşi, 4 aylık bir bebeğin de babası idi. Çok güzel nitelikler, üstün özellikler, her şeyden öte tertemiz bir kalp sahibi idi. Onu zamansız kaybetmenin acısı çok taze iken, henüz dün toprağa vermişken, bu kentte sözüm ona gazetecilik yaptığını iddia eden bir zat; vicdanları kanatan, ailenin, dostlarının, çalışma arkadaşlarının yasına büyük saygısızlık eden, haber demeye dilimin varmadığı, olsa olsa bir kepazelik olarak adlandırılacak bir yazıyla, bir ölünün ardından yapılabilecek en büyük saygısızlığa imza attı” dedi.

“BU HABERİ YAZAN KİŞİNİN KALBİNDE BİR PARÇA VİCDAN, İNSANLIKTAN ESER KALMAMIŞ!”

 

Haberi yazan kişiyi vicdansızlık ve insanlıktan eser kalmamış kişi olarak tanımlayan Ülgür Gökhan; “Bir ailenin, anne babanın hayatı boyunca yaşayabileceği en büyük, en onulmaz acı üzerinden, böylesine vicdanları kanatan, insanları zan altında bırakan, zihinlerde kuşku yaratmak üzere planlanmış bu yazıyı kaleme alan kişinin, göğüs kafesi içinde atan kalbinde bir parça vicdan ve insanlıktan eser kalmamıştır. Sevgili Emir dün maalesef bedenen öldü, ama güzel kalbi hep bizimle olacak, ancak görüyorum ki etrafımız yaşayan ölülerle dolu, bu kararmış kalplerle, satılmış ruhlarla yaşam onlar için hep bir cehennem azabı olacak, buna eminim” dedi.

 

Alman Vakfı ve Çanakkale Belediyesi ile ilgili iddialara meclis toplantısında yanıt verdiğini hatırlatan Ülgür Gökhan, AK Parti Hükümeti yetkilileri, Bakanlar ve birçok STK’nında söz konusu dernekle çalıştığını hatırlattı. Gökhan; “Geçtiğimiz hafta kent gündemine, aslında şahsımı yıpratmak üzere bilinçli olarak sokulan, çok büyük bir faciayı, ya da gizli yürütülen bir işi ortaya çıkarmış gibi, deyim yerindeyse mal bulmuş mağribi gibi konuşulan bir eğitim faaliyeti ile ilgili haberlere cevabımı, Belediye Meclisinden tek tek, herkesin anlayabileceği dilde, belgeleriyle verdim. Yanlış, gizli bir iş yapmadığımızı, adı geçen kurumlarla devletin en tepe yöneticilerinden STK’lara, pek çok ortak çalışmalar yürütüldüğünü uzun uzun anlattım. Dünya üzerinde internet erişimi olan herkesin görebileceği web sitemizde duyurduğumuz bir eğitimden, basına sızdırmak olarak bahseden akıl ve mantık yoksunu, gencecik yaşta baskı bombardımanına mı maruz kaldı diyebilen vicdansız kalemi, Emir’in ailesinin her zaman yanında olacağımıza dair sözlerimi gelecekte hatırlatma ihtiyacını ve hakkını kendinde bulan yakışıksız ifadelerin sahibine, erdem sözcüğünün iki heceden oluşan basit bir kelime değil, içinde insana dair, insan olabilmeye dair çok derin anlamlar barındıran bir içeriğe sahip olduğunu da anımsatmak isterim” dedi.

 

EMİR’İN STRESİNİN ASIL SEBEBİ SON BİR HAFTAKİ YAYINLARDAN GÖRÜLEBİLİR!

 

Mustafa Emir Cilasın’ın ölmeden önceki son bir haftasını stresli geçirdiğinin doğru olduğunu belirten Ülgür Gökhan, Cilasın’ın stresli olmasının sebebi ise “Alman Vakfı-Çanakkale Belediyesi İş birliği” ile ilgili akla mantığa aykırı iddiaların gündeme getirilmesi olduğunu söyledi. Gökhan; “Evet, Rahmetli Emir 30 yıllık kısa yaşamının son bir haftasını stres içinde geçirdi. Ancak bu stresi o gencecik bedende yaratan, köşe yazarının fısıltı ile aktarılan iddialar olarak bahsettiği, aslında beyninin karanlık odalarından, olmayan vicdanından damıtıp aktardığı gibi olmadığını, bu stresi kimlerin körüklediğini geçtiğimiz hafta boyunca yerel gazete haberlerini tarayan, sosyal medyayı takip eden herkes açıkça görecektir.”

“PROJELERİNE ODAKLANMASINI ASLA ÜZÜLMEMESİNİ SÖYLEDİM”

 

Asılsız iddiaların hedefindeki kişinin kendisi olduğunu, bu sebeple yerel basında bazı gazetelerin Mustafa Emir Cilasın’ın adının geçtiğini Cilasın’a da anlattığını belirten Ülgür Gökhan; “Emir vicdansızca iddia edildiği gibi üstleri, ya da şahsım tarafından bu konu ile ilgili en ufak bir sorgulamaya, savunma yapma ihtiyacı doğuracak bir davranışa maruz bırakılmamıştır. Aksine burada hedef tahtasına oturtulmak istenen kişi olduğumu, bu durumu kendilerine siyasi malzeme yapmak isteyenlerin yeni bir oyuncak bulduklarını kendisine anlatıp, işine, yani gençler ve kentimiz için yeni projelerine odaklanmasını, asla üzülmemesi gerektiğini ifade ettim. Tüm üstleri ve çalışma arkadaşları da aynı davranış şekliyle Emir’in yanında oldu. Hatta öğreniyorum ki kendisi üstlerine bu duruşlarından dolayı gerek sözlü, gerek yazılı ifadelerle teşekkürünü iletmiş” dedi.

 

“SON HAFTASINI KABUSA ÇEVİREN ASILSIZ İDDİALAR..”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açıklamalarının devamında şunları paylaştı; “Sevgili Emir’i kaybettiğimizi duyduğumda, girişimci bir gencin son haftasını kendisi için kâbusa çeviren asılsız iddialar nedeniyle ne denli zor geçirdiğini (ki kendisinin önerdiği bir program olması nedeniyle, bu iddialardan dolayı şahsımın ve çalıştığı kurumun hedef alınmasına çok üzülmüş, çok içerlemişti) bu yaşananların da, kendisinde aşırı strese neden olduğu düşüncesini bir an zihnimden geçirmiş olmama rağmen, onun aziz hatırasını bir polemiğe dönüştürmemek için asla dillendirmedim.”

 

“ACIMIZ, YASIMIZ VAR SAYGI DUYUN.. BIRAKIN EMİR RAHAT UYUSUN”

 

Bizlerin bu çirkin ve asılsız iddialar karşısında vicdanımız rahat, başımız dimdik. Çanakkale Belediyesinde çalışan herkesin olduğu gibi, Rahmetli Emir’in ailesi de artık bizim ailemizdir, bize Emir’in emanetidir, kimse bundan endişe duyup, takipçisi olmak gibi kendine vazife çıkarmasın. Zaman kıymetli, hayat çok kısa, yapacak çok işimiz var, kimseye asılsız iddialar için uzun uzun izahatlar verecek zamanımız yok. Acımız var, yasımız var, saygı duyun, bırakın Emir rahat uyusun.”

 




Bu haber 18681 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI