thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



3 Çocuğuyla Ortada Kalan Kadına Cumhurbaşkanı Sözü

Tarih: 15-03-2015 10:39:52 Güncelleme: 15-03-2015 10:45:52 + -


Çanakkale'nin Biga ilçesinde küçük yaşta evlendiği için kocası hapis cezası alan 24 yaşındaki Esma Bayramiç, durumunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktararak eşi için söz aldı.


3 Çocuğuyla Ortada Kalan Kadına Cumhurbaşkanı Sözü

2005 yılında 14 yaşında olan Esma Bayramiç ile evlenen Alpay Bayramiç (27) hakkında küçük yaşta evlilikten açılan davada 2012 yılında karar çıkmış, Bayramiç 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 3 çocuğuyla ortada kalan Esma Bayramiç, 17 Mart 2013 tarihinde, başbakanlığı döneminde miting yapmak üzere Biga ilçesine gelen Recep Tayyip Erdoğan’a konuyu iletti ancak bir sonuç alamadı.

 

Esma Bayramiç bu kez 14 Mart Romanlar Günü töreninde sesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmayı başardı. Erdoğan’ın konuşması sırasında ayağa kalkan ve “Sayın Cumhurbaşkanım. Ben de Roman’ım. Hem de has Roman’ım. Bizim erkeklerimiz erken yaşta evlenir. Ben de eşimle erken yaşta evlendim. Ancak eşim bu nedenle cezaevine konuldu. 3 çocuğumla ortada kaldım” dedi.

  Esma’yı ve 3 çocuğunu yanına çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada hemen şimdi, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’a talimat veriyorum. Vali bey hemen kaydınızı alın. Benim özel kalemim de kaydını alsın” dedi. Ardından Efkan, Hamza ve Nurcan adlı 3 çocuk sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini öptü.

 

Esma Bayramiç, “Eşim benim 3 sene oldu cezaevine gireli. Erken yaşta evlendim. Ben 14 yaşındaydım, kendi 17 yaşındaydı. Ben ne zamandır sayın Cumhurbaşkanıma ulaşıp bu durumu açıklamak istiyordum. Ama bir türlü fırsat bulamadım. Dün akşam da bana yardımcı olup beni buraya getirdiler. Burada ben bu imkanı buldum ve sağladım. Eşimin cezaevinden çıkmasını istiyorum. Başka da hiçbir şey istemiyorum. 8 buçuk yıla mahkum ettiler benim eşimi. Erken evlilikten yatıyor benim eşim. Sevdik de bu suç mu oluyor? Siz hiç mi sevmiyorsunuz? Kaçarak evlendik. 3 çocuğum oldu. Çocuklarım benden daha fazla istiyorlar babalarının çıkmasını. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesimi duyurduğum için çok sevinçliyim. İnşallah o da bana yardımcı olur. Bugün de Romanlar günüymüş. Benim için çok büyük bir sevinç olur bu. 29 aydır içeride yatıyor. 29’uncu kez görüşe gittim bu ay. Ben eşimi çok seviyorum. Tekrar dünyaya gelsem yine onunla evlenirim” dedi. Çocuk gelinlere de seslenen Esma Bayramiç, “Ben de dahil, biz annelerimizi babalarımızı düşünmüyoruz. Cahilliğimize mi geliyor bilmiyorum. Tamam, küçük yaşta evlenmesinler ama bu suçu da kaldırsınlar ortadan. İki genç birbirini seviyorsa bu suç olmuyor bence” diye konuştu.        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞEHİTLER ABİDESİ’Nİ ZİYARET ETTİ  

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Valiliği önündeki toplu açılış töreninin ardından havalimanından helikopter ile Gelibolu Yarımadası'na geçerek, Çanakkale Şehitleri Abidesi’nin bulunduğu alanda yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şehitler abidesini gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Daha sonra şehitliği gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitliğe çiçek bırakarak dua etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Kolordu Komutanlığı'nı ziyaret etti.

 

 




Bu haber 4638 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI