thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Mecliste ‘Hale Gökhan’ Tartışması!

Tarih: 06-11-2015 07:20:04 Güncelleme: 06-11-2015 07:30:04 + -


Çanakkale Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı alışıldık tartışmalara sahne oldu. 1 Kasım seçimleri öncesinde AK Parti kanadından Hale Gökhan’ın yakınlarıyla ilgili iddiaların ortaya atılması üzerine Belediye meclisinde konuşan Ülgür Gökhan büyük tepki gösterdi. İddialar konusunda AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’nu işaret eden Gökhan; “Dedikodularınızda özellikle eşimin adı geçtiği için lanetliyorum” dedi.


Mecliste ‘Hale Gökhan’ Tartışması!

Çanakkale Belediyesi’nin Kasım ayı Meclis Toplantısında yine alışıldık bir havada geçti. Son aylarda sürekli tartışmalarla geçen meclis toplantılarında bu seferde Başkan Gökhan ile AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu arasında geçen tartışmalara sahne oldu. Son bir ay içerisinde gerçekleşen Ankara saldırısına, 29 Ekim’e, 1 Kasım seçimlerinden bahseden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açıklamalarının devamında Sosyal Konutlar Mevkii’nden söz etti. Gökhan, “Sosyal Konutlar çalışmalarımız devam ediyor. Tek tek ev sahipleri ile görüşme aşamasındayız. 90 ev sahibi ile görüşmemiz gerekiyordu. 10 tanesi şehir dışında olduğu için şimdilik görüşemiyoruz. Geri kalan 80 kişiden 61’i tanesi ile olumlu sonuçladık ve işlemleri tamamladık. 5 tanesi sahibi olduğu ev yerine, hakkını vererek başka bir daire almak istedi. 13 ev sahibi ise kararsız kaldıkları için yeni bir tarihe randevu alarak görüşmeyi erteledi” dedi.

 

“PİLAV SİYASETİ BİTTİ.. AYHAN GİDER’İN SEÇİLMESİNDEN MUTLUYUM”

 

1 Kasımda gerçekleşen seçim sonuçlarına da değinen Başkan Ülgür Gökhan, il genelinde değil de merkez ilçede birinci çıktıklarına sevindiğini belirterek şunları söyledi: “Artık pilav siyaseti yapmasınlar. Bana iftira atmasınlar. Çanakkale halkına çok teşekkür ediyorum. Bizim merkezde birinci parti çıkmamız, Çanakkale halkının tanıdığı ve bildiği insana karşı düşüncelerini değiştirmediğini gösterir. Çanakkale halkı yalanlara, iftiralara kanmaz. Çanakkale halkına teker teker binlerce kez teşekkür ediyorum. Pilav siyaseti bitmiştir. Biz oylarımızı koruduk, ne bir vekil kaybettik ne bir vekil kazandık. AK Parti ise 7 Haziran seçimlerinde kaybettiği bir vekilini kazandı. Ayhan Gider’in milletvekili seçilmesinden dolayı son derece mutluyum. Çanakkale’ye çok şey katacağına eminim” dedi.

 

“BU KADAR TERBİYESİZLİK OLMAZ, TÜM ÇANAKKALE BUNU DUYSUN”

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuşmasını tamamladıktan sonra meclis gündemine eşi Hale Gökhan ve yakınlarıyla ilgili çıkartılan iddiaları getirerek, Tülay Ömercioğlu ile tartıştı. Ülgür Gökhan söz konusu iddialar ile ilgili olarak; “AK Parti’ye bağlı bir kadın meclis üyemiz seçim çalışmaları sırasında gezerken beni kötülemek için ‘Çanakkale’nin her yerine taşlar yapılıyor. Bu taşların yapıldığı firmanın başında Ülgür Gökhan Başkan’ın eşinin abisi veya dayısı yer alıyor’ demiş. Bu lafın üstüne ben öncelikle kendisine bu lafı cinsiyetinden dolayı yakıştıramıyorum. Kendi de bir kadın ve ne kadar çirkinleştiğinin farkında bile değil herhalde, bu kadar terbiyesizlik olmaz. Benim eşimin, akrabalarımın, hatta bir ara oğlumun da bu konu ile ilgili adı geçmişti. Kimsenin alakası yok ve olamaz. Biz her zaman her konuda Belediye Meclisi’nde görüşür ve işler ile ilgili öyle karar veririz. Bu konuda, özellikle eşimin adı geçtiği için lanetliyorum. Kimse karımın adını ağzını almasın, alamaz. Tüm Çanakkale duysun bunu” dedi.

 

“İFTİRANIN NE OLDUĞUNU BİLMEYECEK KADAR CAHİL DEĞİLİM”

Ülgür Gökhan’ın sözleri üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ise Hale Gökhan ile çok yakın arkadaş olduklarını hatırlattı ve söz konusu iddiaları kendisinin çıkartmadığını ifade etti. Ömercioğlu; “Bahsi geçen muhabbetin olduğu akşam kaldırım taşları arasına ayakkabımın topuğu girdi ve topuğum taşın arasında sıkıştı. Ardından ayakkabı ayağımdan çıktı. O sırada bir yanımda partiden arkadaşlarımın bir yanda gazeteciler vardı. Bunları görmüşler. Bende o sırada yanımdakilere ‘Başkan Gökhan’ın kundurucularla bir ortaklığı var herhalde. Her hafta ayakkabı parası veriyorum’ dedim. Benim, eşiniz Hale Hanım ile ne kadar yakın ve arkadaş olduğumu bilen bilir. Kendisi seviyor ve sayıyorum. Dediğim lafı hiçbir zaman sakınmam ve arkasında dururum. Üstelik bu muhabbet 7 Haziran seçimlerine hazırlanırken oldu. Bunun gündeme geldiğini duyunca şaşırdım ve neden şimdi ortaya çıktı diye düşünüyorum. Ben iftiranın ne olduğu bilemeyecek kadar cahil bir kadın değilim.”

 

“Bende kendi adımın böyle bir meselede geçmesini lanetliyorum ve kesinlikle kabul etmiyorum. Ama ben bu muhabbetlerin neden olduğunu biliyorum. Herkes seçimlerden önce AK Parti’nin iktidar olamayacağını, yok olacağını, düşük oran alacağını bekliyordu. O yüzden şimdi konuşuluyoruz. Sonuç ortada. 5 ayda 5 milyon oy artmasının sebebini sosyologlar bile araştırıyor. Acaba toplum içinde ne oldu, neler değişti de bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir başarı elde edildi diye” şeklinde cevap verdi.

 

“ATTIĞINIZ İFTİRALARDAN MORARDIĞINIZI GÖRÜYORUM”

 

Tülay Ömercioğlu’nun sözlerinden tatmin olmayan Başkan Gökhan, Ömercioğlu’nu yalancılıkla suçlayarak; “Sayın Ömercioğlu şuanda yalan söylüyorsunuz. Size bunu 7 Haziran seçimlerine hazırlanırken birileri söylemiş ve sizde o zamanlardan beri içinizde tuttunuz ve biriktirdiniz. 1 Kasım seçim çalışmalarında da bu lafı Cevatpaşa Mahallesi’nde gezerken kullandınız. Başı balı 3 hanımla beraber gezerken, size özel olarak hatırlatırım tam olarak ne zaman olduğunu. Neyse ki bana attığını iftiraların hiçbir etkisi olması. Sizin attığınız iftiralar üstüne morardığınızı görebiliyorum. Bundan sonra sizinle siyaset yapmayacağım. Benim yalancılarla siyaset yapan bir tarzım yok” diye konuşarak gündemi değiştirdi.  

 




Bu haber 5954 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI