thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Kadınlara Hakaret Eden Bu Müdür Ne Olacak?

Tarih: 29-09-2016 04:33:06 Güncelleme: 29-09-2016 05:48:06 + -


Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak görev yapan Mustafa Özcan’ın kadınlara hakaret içeren paylaşımı Çanakkale’yi karıştırdı. Müdürün paylaşımı sonrasında harekete geçen CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, müdürün paylaşımlarını TBMM’ye verdiği soru önergesiyle Türkiye gündeme getirdi.


Kadınlara Hakaret Eden Bu Müdür Ne Olacak?

Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özcan 16 Eylül 2016 günü sosyal medya üzerinden bir fotoğraf paylaşımında bulundu. Müdür Mustafa Özcan’ın yaptığı paylaşımda ise başı açık kadınlara hakaret içeren “Örtüsüz Kadın Perdesiz Eve Benzer. Perdesiz Ev İse Ya satılıktır, ya da kiralıktır” ifadeleri yer alıyordu. Söz konusu fotoğraf da yer alan ifadelerin ise Necip Fazıl Kısakürek’e ait olduğu bilgisi yer alıyordu. Müdür Mustafa Özcan’ın bu paylaşımı Çanakkale’de gündeme bomba gibi düşerken; olay dün yerel basına daha sonrasında ise ulusal basına yansıdı. Mustafa Özcan’a tepkiler sürerken; CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, müdür Mustafa Özcan’ı ve yaptığı paylaşımı TBMM gündemine verdiği soru önergesi ile taşıdı.

 

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

 

“Çeşitli basın yayın organlarında Çanakkale Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özcan’ın sosyal medya hesabından türbansız kadınları perdesiz eve benzeten kara çarşaflı bir kadının elinde tuttuğu ve üzerinde “Örtüsüz Kadın Perdesiz Eve Benzer Perdesiz Ev ise Ya Satılıktır Ya da Kiralık…” yazan bir pankartın görselini paylaştığı anlaşılmaktadır.

 

Millî kültür, bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyum, yurttaşlık eğitimi, güzel sanatlar, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler ile benzeri konuları içeren eğitim çalışmaları yapmak maksadıyla kurulan merkezlerde, Kurs, seminer, toplantı, sempozyum, kulüp ve benzeri etkinliklerle yaş, eğitim düzeyi, cinsiyet, din ve dil farkı gözetmeksizin, örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış kişilere; okuma-yazma öğretimi ve diğer eksik eğitimlerini tamamlamasına destek sağlayıcı eğitim vermek, tamamlama programları uygulamak, meslekî, sosyal ve kültürel bilgi ve beceriler kazandırmak ya da mevcut bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda;

 

1.         Çanakkale Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özcan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı görselleri gördünüz mü? Eğer gördü iseniz söz konusu paylaşımda ifade edilen fikre ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığının yaklaşımı nedir?

2.         Kadına yönelik küçümseyici ve aşağılayıcı söylemlerin, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yapan bu şahıs tarafından dillendirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

3.         Milli Eğitim Bakanı olarak Bakanlığınıza bağlı bir birimin yöneticisinin kadınlara yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici söylemlerine ilişkin olarak ne gibi önlemler aldınız? Söz konusu yöneticiye yönelik bir işlem yaptınız mı? Bu anlayışta birinin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevine devam etmesi Halk Eğitim Merkezlerin görev ve hedefleriyle çelişmemekte midir?

4.         Hükümetinizin devletin laik yapısını ve toplumdaki çağdaşlık anlayışını erozyona uğratan bu tarz yöneticilere yönelik yaklaşımları sonucunda her geçen gün ülkemizin bir başka yerinde kadına yönelik yeni bir şiddet eylemi yaşanmaktadır. Başını örtmeyen, eşofman yada şort giyen çağdaş kadınlara yönelik oluşan baskıcı tehdidi önlemek için bakanlık olarak hangi çalışmaları yapıyorsunuz?

5.         Geçtiğimiz günlerde Abdullah Çakıroğlu’nun bindiği otobüste şort giydiği gerekçesiyle Ayşegül Terzi'ye saldırması olayını değerlendirirken Sayın Başbakan "Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın…” ifadesini kullanmıştı. Bu Halk Eğitim Müdürünün paylaşımını mırıldanma olarak mı değerlendiriyorsunuz?”

 




Bu haber 17750 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI