thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Dün AKP Değil Miydi HDP Aracılığıyla PKK İle Müzakere Yürüten?

Tarih: 14-12-2016 14:18:08 + -


Çanakkale Milletvekili Öz, Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına söz alarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bütçesi üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Türkiye de yaşanan terör saldırılarından birçok insanın hayatını kaybetmesi nedeniyle konuşmasını bütçe ağırlıklı yapmayacağını ifade eden Milletvekili Bülent Öz, HDP-AKP-PKK-MİT’in yürüttüğü açılım politikalarını sert ifadelerle eleştirdi.


Dün AKP Değil Miydi HDP Aracılığıyla PKK İle Müzakere Yürüten?

Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, konuşmasına Orman Bakanı’nın Ormana bakış açısını eleştirerek başladı; “Orman deyince Orman Bakanının aklına, dikilen fidanlar geliyor. Orman, dikilen fidanlardan mı ibarettir sadece? Yok, köprü ve havalimanı inşaatlarına, Çanakkale'nin Kazdağları ve Biga Yarımadası'nda termik eliyle ormanların yok edilmesine ve bozkırın ortasında Atatürk Orman Çiftliğini kurarak tüm Anadolu'ya bir mesaj veren Atatürk'ün mirasının talanına seyirci kalacaksınız, sonra çıkıp "Şu kadar ağaç diktik diyeceksiniz” dedi.

 

DÜN BİRBİRİNİZE İLTİFAT EDİYORDUNUZ BUGÜN KAVGA EDİYORSUNUZ

 

Türkiye’de devam eden terör nedeniyle masum birçok insanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Bülent Öz, konuşmasını bütçe ağırlıklı yapmayacağını belirterek HDP-AKP-PKK-MİT’in yürüttüğü açılım politikalarını sert ifadelerle eleştirdi. Öz; “Dün Genel Kurulda AKP ve HDP Grupları arasında yaşanan kavgaya tanık olduk. Dün birbirinize iltifat ediyordunuz bugün kavga ediyorsunuz. Milletin gözünün içine bakarak sergilenen bu oyuna seyirci olmayacağımızı, Ana Muhalefet Partisi olarak söyleyecek sözümüzün olduğunu belirtmek isterim” dedi.

 

TÜRK MİLLETİNİ BALIK HAFIZALI MI ZANNEDİYORSUNUZ?

 

Konuşmasına devam eden Öz, Buradan her iki gruba da sormak istiyorum: Siz sahiden Türk milletini balık hafızalı mı zannediyorsunuz? "Analar ağlamasın." dediniz, "çözüm süreci" dediniz, adına "açılım" diyerek HDP, AKP, PKK, MİT birlikte hareket ettiniz. O zaman CHP olarak size açık açık söyledik, devlet terör örgütleriyle pazarlık yapmaz dedik, süreci böyle yönetirseniz içinden çıkılmaz bir hâl alır dedik, Parlamentoyu devreden çıkaran, kapalı kapılar ardında kotarılmaya çalışılan bu yaklaşım doğru değil dedik. Siz terör örgütü yöneticileriyle Oslo'da, İmralı'da, Kandil'de münasebet yaşarken bu yol doğru değil dedik, sizi uyardık diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

"ANALAR AĞLAMASIN" DEDİNİZ, TÜRK MİLLETİNİN ANASINI AĞLATTINIZ

 

“Siz duvarlarında "Adalet Mülkün Temelidir" yazan Türk mahkemelerinin hâkim ve savcılarını Habur'da teröristlerin ayağına gönderip orada çadır mahkemesi kurduğunuzda, hukuku ayaklar altına almayın dedik. Dağdan inen terörist "Pişman değilim, Öcalan'ın talimatıyla geldim." dedi, siz "Yok yok, pişmansınızdır." deyip ellerini kollarını sallayarak gitmelerine izin verdiniz. "Analar ağlamasın" dediniz, Türk milletinin anasını ağlattınız. Şehirler mühimmat deposuna çevrilip teröristler tahkimat yaparken, valiler kanalıyla askere, polise "Operasyon yapmayın." dediniz. "Dolmabahçe mutabakatı", "çözüm süreci", "barış ve kardeşlik" söylemleriyle başladığınız yolculuğun sonunda bugün fidanlarımız kefenleniyor maalesef.”

 

TC KISALTMALARINDAN RAHATSIZ OLANLAR MİLLİYETÇİLİK ÜSTÜNDEN SİYASET YAPMAYA BAŞLADI

7 Haziran öncesi tabelalardaki "T.C." kısaltmalarından rahatsız olanlar şimdi milliyetçilik üstünden siyaset yapmaya başladı. Bu yüz seksen derecelik dönüşün nedenini millet anlamaya çalışırken "PKK bizi kandırmış." dediniz. Kandırıldığınızı söyleyene kadar HDP ve AKP'nin birbirine yaptığı güzellemeler, iltifatlar Meclis tutanaklarında kayıtlıdır. "Kandırıldık." dediğiniz andan itibaren HDP'yle sergilediğiniz süreçte ikinci perde başladı. Bu millet "400 sandalye verseydiniz bu patlamalar olmazdı" sözlerini de hatırlattı.

 

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz konuşmasının bir kısmında Nazım Hikmet ve Orhan Veli ile Ziya Paşa’nın mısralarına yer vererek; “Ne güzel söylemiş Nazım: "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Lakin "Hangi şiir şu anda hâlimizi ortaya koyar?" derseniz onu da Orhan Veli söylemiş: "Cep delik, cepken delik, Yen delik, kaftan delik, Don delik, mintan delik Kevgir misin be kardeşlik!" Uyarılarımıza kulak asmayan, ağzımızla kuş tutsak inanmayan kişilere ise Ziya Paşa'dan bir gönderme yapmalı: "İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez, Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez." Sonuçta, "Tatsız aşa su neylesin, akılsız başa söz neylesin." demekten başka bir şey insanın aklına gelmiyor.”

 

TÜRKİYE'NİN SOKAKLARINDAN ORMAN KANUNU HÜKÜM SÜRÜYOR

 

Gencecik insanların teröristlerin bombalarıyla can verdiğine dikkat çeken Öz; Mecliste Orman Bakanlığının bütçesi konuşuluyor, Türkiye'nin sokaklarından orman kanunu hüküm sürüyor. Bu ülkede gencecik fidanlar kesiliyor, fidanlarımız kefenleniyor. Ağacı kurt, insanı dert yiyor. Orman Bakanlığının bütçesini konuşuyoruz. Ağaca balta vurmuşlar, "Ah" deyip iç çekmiş ağaç. "Neden ah çektin?" diye sorunca da "Baltanın sapı benden de ona içim yandı." cevabını vermiş. İçimizi acıtan budur” dedi.

 

PKK TANIK, TSK SANIK, DÖNEMİN GENELKURMAY BAŞKANIDA TERÖRİSTTİ

 

Ergenekon ve Balyoz davalarında da konuşmasında atıf yapan Bülent Öz; “O dönem Şivan Perwer'le barış güvercinleri uçuruyordunuz, el ele poz veriyordunuz. PKK tanık, TSK sanık, dönemin Genelkurmay Başkanı da teröristti. Apo Diyarbakır'da ulusa sesleniyor, Barzani parti kongrenizde onur konuğu yapılıyordu. Apo posteri taşıyanlar serbest, arabasının camına Atatürk imzasını, posterini koyanlar ceza alıyordu. Sonuçta "Bugün neden bu kadar şehit veriyoruz?" sorusunun yanıtı bellidir. Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olur da ondan.”

 

BİR YILDA 17 PATLAMA, KOR OLAN FİDANLAR, GÖZLERİ KAN ÇANAĞI ANALAR

 

“Bazen bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecek kuşaklar serinlerken bazen de bir kuşağın politikaları sayesinde gelecek nesiller ya hayat bulur ya da kefenlenir. PKK'ya destek verenleri, ön açanları bu millet biliyor. Geldiğimiz nokta ne? Bir yıl içerisinde 17 patlama, kor olan fidanlar, ateş düşen ocaklar, gözleri kan çanağı analar. Hep söyledik, söylüyoruz, Büyük Orta Doğu Projesi'nden uzak durun, emperyalist devletlerin çıkarlarına hizmet etmeyin, yüce Meclisi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yaptığı gibi dik duruşu sergileyin dedik.”

 

AKP-HDP ORTAKLIĞI BOZULDU, YEL ÜFÜRDÜ, SEL GÖTÜRDÜ

 

“Çam ağacından ağıl olmaz, el çocuğundan oğul olmaz arkadaşlar. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçesinde suya dair bir şey söylemek gerekir. Bir zamanlar Mecliste aralarından su sızmayanlar vardı, Habur'da tur atanlar, "Analar ağlamasın." diyenler vardı. Kır atın yanında kalan ya huyundan ya suyundan alırmış, suyu getiren de testiyi kıran da bir zamanlar dosttu, bugün araları açıldı, ortaklık bozuldu, yel üfürdü, sel götürdü” ifadelerine yer verdi. Bülent Öz konuşmasını ise şu sözlerle noktaladı; “Bu bütçeyi içimden geçen şu cümleyle tamamlamak isterim; Geçme namert köprüsünden, götürürse sel götürsün seni. Yatma çakal gölgesinde yerse aslan yesin seni.”

 




Bu haber 4224 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI