thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Doğtaş Kelebek Mobilya 10 Ayda 92 Şube Açacak

Tarih: 26-02-2017 17:52:27 + -


Bugün yutiçi ve yurtdışında 350’ye yakın şubesi ile faaliyet gösteren DOĞTAŞ Kelebek Mobilya, 2017 sonuna kadar 92 yeni şube açacak. Bugün 1000 metrekarelik bir mağazanın 500 bin lira yatırım gerektirdiğini anlatan Genel Müdür Ersin Serbes, “Sektör 10 yılda 7 kat büyüdü. Yeni yatırımcılarla büyümemizi sürdürüyoruz” dedi.


Doğtaş Kelebek Mobilya 10 Ayda 92 Şube Açacak

Türkiye’de 28, yurtdışında ise 56 şube ile faaliyet gösteren Doğtaş Kelebek Mobilya, 2017 yılında gaza basacak. 10 ayda 92 mağaza açacaklarını anlatan Doğtaş Kelebek Mobilya Genel Müdürü Ersin Serbes, “Türkiye’de mobilya sektörü son on yılda 7 kat büyüdü. İhracatı da arttı. Mobilya sektörünü büyüten en önemli nedenlerden biri de kurumsallaşmasını tamamlamış markala olan yatırımdır. 2017’de de yeni bayilerimizle büyümemizi sürdüreceğiz” dedi. Bugün markaya yatırımın 500 bin liralık bir bütçe gerektirdiğinin altını çizen Ersin Serbes, sektör ve franchise şartları hakkında ise şu bilgileri verdi;

 

HER YIL 1 MİLYON AİLENİN MOBİLYA İHTİYACI OLUYOR

Mobilya sektöründe 35 bin kadar üretici firma faaliyet gösteriyor, perakende işi yapan firmalarla birlikte bu sayı 62 bini buluyor ve yıllık 10 milyar dolar üretim büyüklüğüne sahip. Bunun yaklaşık 2,5 milyar doları yurtdışına satılıyor ve üretilen mobilyaların yüzde 60’ı koltuk, kanepe ve yataktan oluşuyor. Son on yılda 7 kat büyüyen mobilya sektörü, ülkemiz için stratejik sektörlerden ve dış ticaret açığı vermeyen bir sektör. Şu anda dünya üretim sıralamasında 17’nci sıradayız. Ancak, sektör desteklenir ve rekabet gücü arttırılırsa, dünyada ilk 5’de yer alabilir. Dünya mobilya üretiminin yaklaşık yüzde 2’si Türkiye tarafından karşılanıyor. Mobilya sektöründe direkt 250 bin, dolaylı olarak 500 bin kişi istihdam ediliyor.

Yılda 650 bin evlilik ile yeni ev taşıması dahil 1 milyon ailenin mobilya ihtiyacı oluyor. Mobilya sektörü hayatın tam ortasında. Çünkü mobilyalar hayatımızda planladığımız evlilik, bebek sahibi olmak, yeni bir eve taşınmak gibi tüm önemli yeniliklere eşlik ediyor. Bu nedenle mobilya trendlerini toplumsal tercihler ve yaşam koşullarındaki değişimler etkiliyor. Bu yıl KDV indirimi ile sektörde büyüme bekliyoruz. Yüzde 10 ertelenen alımlar, yüzde 10 olağan artış ile sektörde yüzde 20 büyüme yaşanacağını öngörüyoruz. Sektörde markalı Pazar yüzde 25, markalı pazarda Doğtaş Kelebek olarak bizim payımız yüzde 15-20 civarında.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

Mobilya sektörü, dünyada belli başlı ekonomik sektörlerden biri ve sektör hem ana unsurları hem de yardımcı ve yan unsurları ile birlikte yıllık ortalama 437 milyar dolarlık bir değer üretmekte. Dünya mobilya üretimini son on yılda değerini iki katına çıkartmış, 2004 yılında yaklaşık 220 milyar dolar değerinde iken 440 milyar dolarlara kadar ulaşmıştır. Dünya mobilya üretiminin 150 milyar dolarlık bölümü üretici ülkelerde tüketiciye sunulurken, 70 milyar doları aşan bölümü ihracattır. 2050 yılında mobilya pazarının 1 trilyon dolara geçeceği tahmin ediliyor. Dünya genelinde daha önce mobilya üretiminde Avrupa üretimin merkezi iken; son 18-20 yılda mobilya üretim ağırlığının Çin merkezli olmak üzere doğuya kaydığı görülüyor. Ancak, Almanya, İtalya ve Polonya gibi ülkeler mobilya sektörü açısından hala önemini devam ettiren ülkeler.

 

MARKAYI TEMSİL ÇOK ÖNEMLİ

Markaya yatırım yapacak girişimcilerde aradıkları özellikler hakkında da bilgi veren Doğtaş Kelebek Mobilya Genel Müdürü Ersin Serbes, şu değerlendirmelerde bulundu; “Markalarımızı temsil edecek yatırımcı adayları için, bizimle birlikte aynı yöne bakabilecek vizyona sahip yatırımcılarla işbirliği yapmaya özen gösteriyoruz. Yurtiçinde de yurtdışında da gelen tüm yatırımcı başvurularını titizlikle değerlendiriyoruz. Bu işi sevecek ve bu alana yatırım yapacak kişiler, perakende ve mobilya sektörü hakkında da bilgi sahibi olması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde yeni bayilerimizle büyümemizi sürdürmeyi planlıyoruz. Bugün yurtiçi ve yurtdışında birçok yeni şube açmayı planlıyoruz.”

 




Bu haber 7276 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI