thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Yanlış Karar Ölümlere Sebep Olacak!"

Tarih: 04-07-2019 06:29:49 Güncelleme: 04-07-2019 07:07:49 + -


İçişleri Bakanlığınca "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan etmesi sonrasında, Çanakkale Valiliği ve Belediye yaya ve şoförlere bilinçlendirme eğitim ve bilgilendirmelerinde bulunmuştu. 3 ay önce başlayan çalışmalar neticesinde son 10 gün içerisinde Atatürk, Troya ve Demircioğlu Caddeleri üzerine bulunan yaya geçitleri ve refüjler trafiğine kapatıldı. Refüjlerin kapatılması ise yayaların can güvenliğini riske edecek görüntülere sahne oldu.



İçişleri Bakanlığı tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla 2019 yılı 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edildi. Bu karar doğrultusunda Çanakkale Valiliği tarafından 31 Ocak 2019 tarih 201901 sayılı İl Trafik Komisyonu Kararı ile yayaların güvenliği ve trafik akışının devamlılığı için bazı yaya geçitlerinin kapatılmasına karar verildi.

 

Çanakkale Belediyesi de ışıklı kavşaklardaki güvenli yaya geçitleri dışındaki alanlarda bulunan yaya geçitlerinde düzenlemeye gitti. Bu kapsamda ilk olarak, boğaz hattında çalışan feribotlardan inen araçların yoğun olarak kullandıkları Demircioğlu Caddesi'nde yaya geçitlerinde düzenleme çalışması başlatıldı.

DEMİRCİOĞLU, TROYA VE ATATÜRK CADDESİNDEKİ YAYA GEÇİTLERİ KAPATILDI

Çanakkale il merkezinde yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu Demircioğlu, Troya ve Atatürk caddelerinde yoğun olarak kullanılan yaya geçitlerinin birçoğu kapatılırken bazıları da genişletildi. Yayaların  yoğun olarak kullandıkları yaya geçitlerinin kapatılmasıyla ortaya ilginç görüntüler çıktı. Yıllardır alışık oldukları kapatılan yaya geçitlerinin bulunduğu yere gelen vatandaşlar, açık olan refüjlere duvar örüldüğünü gördü.

 

YAYALAR REFÜJLERDEN YOLA ATLAMAYA BAŞLADI!

Bunun üzerine bazıları caddenin iki ucunda ve ortasında açık bırakılan yaya geçitlerine yönelerek, karşıya geçmek için buraları kullandı. Bazıları ise kapatılan alanlardan karşıya geçti. Yaklaşık yarım metre yüksekliğindeki refüje çıkıp, inen vatandaşlar, yolun karşısına ulaştı. Özellikle kadınların refüje çıkarken ve inerken zorlandığı görüldü. Bir erkek ise refüjden inerken, dengesini kaybedip düştü. Bazı kişilerin ise kucaklarında çocukları olması dikkat çekti.

"CAN KAYIPLARINA SEBEP OLACAK.. HATALI KARAR"

Bazı vatandaşlar, yaya geçitlerinin kapatılmasına tepki gösterdi. Bu uygulamanın yanlış olduğunu düşünün vatandaşlar ile yaya geçitlerinin kapatılması çalışmasını yürüten görevliler arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Vatandaşlar İl Trafik Komisyonunun aldığı kararın hatalı olduğunu yayaların refüjlerin üzerinden yola atlamasının ileride ölümlü kazalara sebep olabileceğine dikkat çekti.




Bu haber 11053 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI