thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Muharrem Erkek; “Seçmenin Verdiği Mesajı Aldık”

Tarih: 03-07-2018 06:23:02 Güncelleme: 03-07-2018 07:11:02 + -


24 Haziran seçimlerinde Türkiye ve Çanakkale’de CHP’nin oylarının düşmesiyle seçmenin kendilerine mesaj verdiğini belirten Muharrem Erkek; “mevcut vekil sayımızı arttırdık ama oy kaybımız var. Çanakkale yereline baktığımızda ise; Çanakkale halkının duyarlılığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Çanakkale merkezde hiçbir sorun yok. Ama daha çok çalışmamız gerekiyor, daha çok insanlara dokunmamız gerekiyor. Seçmenin hem Çanakkale’de hem de Türkiye genelinde vermiş olduğu mesajı aldık" dedi.


Muharrem Erkek; “Seçmenin Verdiği Mesajı Aldık”

24 Haziran seçimlerinde Türkiye ve Çanakkale’de CHP’nin oylarının düşmesiyle seçmenin kendilerine mesaj verdiğini belirten Muharrem Erkek; “mevcut vekil sayımızı arttırdık ama oy kaybımız var. Çanakkale yereline baktığımızda ise; Çanakkale halkının duyarlılığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Çanakkale merkezde hiçbir sorun yok.  Ama daha çok çalışmamız gerekiyor, daha çok insanlara dokunmamız gerekiyor. Seçmenin hem Çanakkale’de hem de Türkiye genelinde vermiş olduğu mesajı aldık. Bütün CHP örgütleri yerel seçimlere göreceksiniz çok ciddi bir şekilde hazırlanacaklardır” dedi.

 

UMARIM BU SEFER ÇOMÜ YÖNETİMİ GEÇİŞTİRMEZ!

 

24 Haziran Seçim Sonuçları sonrası sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyenlere 'Onun bunun çocukları' ifadesini kullanarak yaptığı paylaşımla büyük tepki toplayan ÇOMÜ Öğretim Üyesi Vural Bulut’a ve ÇOMÜ Yönetimine tepki gösteren CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek; “Çanakkale Barış’ın ve özgürlüğün kenti ve biz Çanakkale’mizin üniversite kenti olması için yerel yönetimlerimizle birlikte ciddi mücadele veriyoruz. Çanakkale bir tarih, kültür ve üniversite kenti olsun istiyoruz ve üniversitemiz Çanakkale’miz için çok çok önemli. Ama maalesef üniversitemiz son dönemde bilimle, irfanla değil de bazı meczupların, sapkınların Çanakkale’ye, demokrasimize yakışmayan ifadeleri ile anılıyor. Çanakkale bunu kesinlikle hak etmiyor. Biliyorsunuz Çanakkale’de Camileri genelev yaptılar, Çanakkale Savaşlarında yaralı askerlerimizi canlı canlı gömdüler diyen bir meczup üniversitenin yürüttüğü soruşturma sonucunda ödül gibi bir ceza aldı. Şimdi bir kişi daha çıktı 24 Haziran seçimlerinde; yine ÇOMÜ’de görevli bir akademisyen bildiğimiz kadarıyla, seçimlerinde AK Partiye oy vermeyen seçmenlere, topluma yönelik, millete yönelik ağza alınması dahi mümkün olmayan ifadeler kullandı. Memlekette maalesef Çanakkale’de bu tip kişilerin de olması üzüntü verici. Bu kişiyle de ilgili bir soruşturma açılmış, umarım bu soruşturmanın sonucu farklı olur. Çünkü bu şahsın ifadeleri asla düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Açıkça toplumu bölmeye yönelik, halkı tahrik ederek bölmeye yönelik ifadelerdir. Bu konuyu da yakından takip edeceğiz, umarım bu sefer de üniversite yönetimi sınıfta kalmaz. Aksi takdirde bizim tavrımız çok daha farklı olacaktır” dedi.

“AK PARTİ OYLARI DÜŞTÜ.. BİZİM OYLARIMIZ DA DÜŞTÜ..”

 

24 Haziran seçimlerini değerlendiren CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek; “24 Haziran seçimleri öncesinde çok önemli hamleler yaptık. Genel başkanımız iki kurultayda kendisine rakip olarak çıkan Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı göstermiştir. 24 Haziran seçimleri OHAL rejimi altında gerçekleşti. ‘OHAL altında biz ülkeye seçim ayıbı yaşatmayız’ diyenler iki seçim yaşattılar. Devletin tüm olanakları hukuksuzca kullanıldı. Tüm bunlara rağmen Muharrem İnce yüzde 30’u aşan oy almıştır. 550 olan vekil sayısı 600’e çıkmış; 50 vekil sayısı artmış olmasına rağmen mecliste çoğunluğu kaybetmiştir. Oyları da yüzde 49,5’dan yüzde 42’ye düşmüştür. Bizim oylarımızda bu seçimde düştü; Trakya ve Ege bölgesinde; Çanakkale’de, Muğla’da, İzmir’de yani batıda 1 Kasım seçimlerine göre düşüş yaşadık. Bu düşüş ile ilgili önümüzdeki süreçte çok ciddi muhasebe yapıp, çok daha ciddi çalışmamız gerekiyor” dedi.

 

“ŞEHİT VE GAZİLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLAR SİYASİ AHLAKTAN YOKSUN İNSANLARDIR”

 

16 Nisan Referandumunda da 24 Haziran seçimleri öncesinde de AK Parti ve yöneticilerinin Türk Halkına çeşitli yalanlar söylediğini ve gerçekleri halktan gizlediklerini ifade eden CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek; “Seçmen Cumhurbaşkanlığı sistemini sen istedin, o zaman al bu sistemde ülkeyi sen yönet demiştir. Bize de muhalefet görevini vermiştir. Umarım yanılırız ki referandum sürecinde haksız çıkmadık. Paylaştığımız her şey doğru çıkmıştır. Bu sistemde koalisyonlar olmayacak diyorlardı bakın şimdi bir AKP-MHP koalisyonu ile karşı karşıyayız. Bizim ülkemiz çok partili bir sistem olduğu için her zaman bu sistemde koalisyonlar olacaktır. İkinci tura seçim kalmış olsaydı; birçok parti ile koalisyon yapmak zorunda kalacaklardı. Bakanlıklar, başkanlık yardımcılarını dağıtacaklardı. O zaman da söylediğimiz doğruydu; koalisyon olmayacak, Evet çıkarsa işsizlik azalacak, daha da ileri giderek şehitler gelmeyecek demişlerdi. Maalesef şehitlerimiz gelmeye devam ediyor. Bugün şehit ve gaziler üzerinden siyaset yapanlar siyasi ahlaktan yoksun insanlardır” dedi.

 

KİMSE BİLMİYOR AMA DÜNYADA KÜRESEL İFLAS RİSKİNDE 5’NCİ SIRADAYIZ!

 

CHP genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Türkiye’nin ekonomik olarak dünyada iflas riski en yüksek beşinci ülke olduğunu söyledi. Muharrem Erkek; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tam bir tek adam yaratan sistemdir. Ülkemizin adalette, eğitimde, sağlıkta, toplumsal barışta yaşadığı tüm sorunların temelinde tek adam rejimi yatıyordu. Şimdi artık bu Tek Adam rejimi hukuken de yürürlüğe girmiştir. Bugün Türkiye belki kimse henüz bilmiyor yada farkında değil ama dünyada Küresel İflas Riski sıralamasında beşinci sıradadır. Yani ilk beşteyiz. Venezüella, Pakistan, Arjantin gibi bizde bu liste de 5’nci sıradayız. Türkiye bu sistemle gidemez arkadaşlar. Bizim çoğulculuğa, demokrasiye ve ortak akla ihtiyacımız var. Bu sistem aslında Erdoğan için de AK Parti içinde iyi bir sistem değil. Ama onlar şahsi ikballerini düşünerek siyaset yaptıkları için gerçekleri toplumdan saklıyorlar. Bu sistem göreceksiniz ülkenin sorunlarını çözemeyecek daha da ağırlaştıracaktır” dedi.

“AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA HALK NASIL OY VERECEK?”

 

Türkiye’nin resmi olarak 24 Haziran seçimleri sonrasında Tek Adam Rejimine geçtiğini söyleyen Muharrem Erkek, AK Parti’nin bazı belediye başkanlarının görevlerinden istifa ettirilmesini hatırlatarak; “Çanakkale’de ilçe başkanlarımızla İl Başkanımız başkanlığında toplantımızı gerçekleştirdik. Merkez ve diğer tüm ilçelerimiz ile ilgili değerlendirmemizi yaptık. Önümüzde yerel seçimler var; yerel seçimlere çok ciddi bir şekilde hazırlanacağız. Yerel seçimlerde seçmenler AK Parti adaylarına oy verirken bin kez düşünmek zorunda kalacaklar. Çünkü halkın seçtiği AK Partili belediye başkanları tehditlerle, baskılarla istifa ettirildiler. Yarın seçmenlerin seçtiği belediye başkanları artık Tek Adamın talimatıyla görevinden istifa ettirilebilir, görevden el çektirilebilir. Yerel demokrasiye ağır darbeler vurulabilir. Belediyeler demokrasinin beşiğidir. Önümüzdeki süreç, yerel seçimler demokrasi açısından büyük önem arz ediyor. Biz üzerimize düşeni bütün sonuçları sağlıklı bir şekilde değerlendirerek gerekeni yapacağız” dedi.

 

“MİLLET İTTİFAKI ÇANAKKALE’DE BİRİNCİ OLMUŞTUR”

 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinin Çanakkale sonuçlarına değinen Muharrem Erkek; “Bu seçim ittifaklar seçimiydi, o yüzden seçimlere Millet İttifakı olarak girdik. Millet İttifakı Çanakkale’de çok ciddi bir oy farkı ile birinci olmuştur. Çanakkale’de Cumhurbaşkanı adayımız da çok ciddi bir oy farkı ile birinci olmuştur. Tabi ki ittifakların, yeni kurulan İYİ Parti’nin bizi etkilemediğini söylememiz mümkün değil. Ama bunlar siyasette var. Merkez ilçeye bakalım; AK Parti merkez ilçede 20 bin oy alırken; yeni kurulan İYİ Parti 16 bin oy almış. Neredeyse birbirine yakın, biz ise daha fazla oy almışız. Halkımızın merkezde CHP’ye olan güveni, teveccühü devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yerel seçimlerde ilçe ilçe, demokrasiye gönül veren kesimlerle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 

“SEÇMENİN VERDİĞİ MESAJI ALDIK”

 

24 Haziran seçimlerinde Türkiye ve Çanakkale’de CHP’nin oylarının düşmesiyle seçmenin kendilerine mesaj verdiğini belirten Muharrem Erkek; “Ülke geneline baktığımızda; yüzde 49,5’dan 42’ye kadar gerileyen AK Parti milletvekili sayısında da düşüş yaşadı. Biz mevcut vekil sayımızı arttırdık ama oy kaybımız var. Çanakkale yereline baktığımızda ise; Çanakkale halkının duyarlılığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Çanakkale merkezde hiçbir sorun yok; CHP’li Çanakkale Belediyesi Mart 2019 seçimlerinden de başarıyla çıkacaktır. Ama daha çok çalışmamız gerekiyor, daha çok insanlara dokunmamız gerekiyor. Gece gündüz örgütlerimizle, STK’lar ile çalışmaya devam edeceğiz. Seçmenin hem Çanakkale’de hem de Türkiye genelinde vermiş olduğu mesajı aldık. Bütün CHP örgütleri yerel seçimlere göreceksiniz çok ciddi bir şekilde hazırlanacaklardır. Çanakkale merkez ve ilçelerde, belli ittifaklarla çok daha yüksek bir başarıyı yakalayacağız. Kimsenin endişesi olmasın” dedi.




Bu haber 5900 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI