thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Biga Ekonomisi Her Geçen Gün Büyüyor”

Tarih: 11-01-2023 18:44:48 Güncelleme: 11-01-2023 18:46:48 + -


Biga TSO Başkanı Şadan Doğan “Enflasyon, maliyetler, özellikle AB ülkelerinde yaşanan talep daralması, sanayicilerimiz açısından kış dönemine dair belirsizlikler ve riskler barındırmaktadır. Bizler açısından durum böyle iken, üretimin olmazsa olmazı çalışanlarımızın da yüksek enflasyon ortamının yarattığı gelir kaybı ile karşı karşıya kaldığını üzülerek görmekteyiz” dedi.


“Biga Ekonomisi Her Geçen Gün Büyüyor”

Biga Ticaret ve Sanayi Odası 2023 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Melih Akyıl’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının başında Meclis Başkanı Akyıl, TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun girişimleriyle, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’nin desteğiyle KGF tarafından kadın girişimcilere yönelik destek paketi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Akyıl konuşmasının devamında; yurtdışı fuar destekleri ve TOBB sektör meclisleri hakkında da bilgiler aktardı. Toplantının son bölümünde söz alan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan tarafından Odanın 2022 Yılı Faaliyet Raporu meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

 

KURULAN 120 FİRMANIN 92’Sİ ŞİRKET”

Doğan yaptığı konuşmasında; “Biga ekonomisi her geçen gün daha da gelişip büyüyor. Çanakkale ve ülke ekonomisine katkımız sürekli artıyor. Bunun en önemli kanıtlarından biri kurulan ve kapanan şirket istatistikleri. 2022 yılında bir önceki yıla göre yeni kurulan firmalarımızın sayısı artarken kapanan firmaların sayısı azalmıştır. 2022 yılında yeni kurulan 120 firmanın 92’si şirket statüsünde. Gıda, tarım, hayvancılıktan perakendeciliğe, inşaattan tekstil, mobilya ve metal sektörüne, ulaştırma ve madencilikten depoculuk ve geri dönüşüme kadar olan firmalarımızın sektörel çeşitliliği ilçemiz ekonomisini güçlü ve canlı kılıyor. Çanakkale 1915 Köprüsü’nün açıldı. Böylesi önemli bir lojistik avantajın da devreye girmesiyle bölgemiz bambaşka bir dinamizm kazandı” dedi.

“ÜYELERİMİZİN GÜVENİ VE DESTEĞİNDEN DOLAYI ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

2022-2026 döneminde Biga TSO çatısı altında görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Şadan Doğan; “12 Kasım’da meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimlerimizi, 17 Kasım’da da Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık seçimlerimizi tamamladık. Demokrasilerde olması gerektiği gibi çok adaylı güzel bir yarış oldu. Katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, meclis çatısı altında değerli katkıları ile heyecanlarının devamını diliyoruz. Üyelerimizin teveccühleri ile 2022-2026 çalışma dönemi için yolumuza devam edecek olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Üyelerimizin güveni ve desteğinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte bu güvene layık olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

“ÇALIŞANLARIMIZ ENFLASYON NEDENİYLE GELİR KAYBI YAŞIYORLAR”

Biga TSO üyelerine hitaben konuşmasını sürdüren Doğan; “Artık, kaldığımız yerden daha çok çalışma zamanı. Sizlerin konularına çözüm bulmaya, üyelerimize en iyi hizmeti vermeye, Odamızı kurumsal olarak güçlendirmeye devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Üretime yönelik temel aldığımız bazı ekonomik göstergeler, bir süredir yavaşlamaya işaret ediyor. Enflasyon, maliyetler, özellikle AB ülkelerinde yaşanan talep daralması, sanayicilerimiz açısından kış dönemine dair belirsizlikler ve riskler barındırmaktadır. Bizler açısından durum böyle iken, üretimin olmazsa olmazı çalışanlarımızın da yüksek enflasyon ortamının yarattığı gelir kaybı ile karşı karşıya kaldığını üzülerek görmekteyiz” dedi.

“EN YÜKSEK ENFLASYONA SAHİP ÜLKELERİN BAŞINDA GELİYORUZ”

Enflasyon soruna dikkat çeken Şadan Doğan, “Son atılan adımlarla; çalışan ücretlerinden asgari ücret kadar olan kısmına vergi muafiyeti getirilmesinden büyük memnuniyet duymuştuk. Bugün itibari ile en büyük ekonomilerin dahi enflasyonla mücadele ettiği bir süreçte; TÜFE yüzde 83,4 ÜFE yüzde 151,5 ile en yüksek enflasyona sahip ülkelerin başında geliyoruz. Böyle bir ortamda; büyük bir fedakarlıkla asgari ücrete yıllık toplamda yüzde 80,8 gibi rekor bir artış yapılmasına rağmen; gelir vergisi tarifesinin ilk basamak tutarındaki artışın asgari ücret artışının çok gerisinde kalması, refah kaybını ne yazık ki önleyememiştir. Her geçen gün alım gücü azalmaya devam etmiştir. O nedenle, mutlaka vergi dilimleri asgari ücret artışı ölçüsünde yeniden belirlenmelidir. Tüm artan maliyetlerimize ve zorlaşan ticari koşullara rağmen, üretimin devamını sağlamak gayretindeki bizler, mutlu çalışanlarla yola devam etmek istiyoruz. Bu konuda da acil adım atılmasını bekliyoruz” dedi.

 

“CUMHURİYETİMİZİN 100 YILLIK BİRİKİM VE KAZANIMIYLA..”

Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “2023 bizim için yeni bir yıl olmanın ötesinde bir değere sahip. Cumhuriyetimizin 100 yıllık birikim ve kazanımıyla, ülkemizi ve milletimizi daha nice 100 yıllara taşımasını diliyorum. Bize bu güzel vatanı bahşeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bir kez daha kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi, saygıyla, sevgiyle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak 5 yıldızlı hizmet veren odalar arasında hizmet vermeye, güven ve gururla çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 2022 yılında yapılan çalışmalarımızdaki başarılarından dolayı tüm çalışma arkadaşlarımı kutlar; başarılarının devamını dilerim.”




Bu haber 1508 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI